Hőségriadó!

| 2014. július 17. 9:23 | Frissítve:
Hétvégén országszerte kánikula várható, már záporok, zivatarok sem frissítik a hőséget.

Frissítve - Az országos tiszti főorvos péntek-szombat-vasárnapra hőségriadót rendelt el - adta hírül a MTI. A napi középhőmérséklet pénteken elsősorban az Alföldön és a nagyobb városokban, szombaton és vasárnap pedig az ország nagy részén meghaladhatja a 25 Celsius-fokot, ezért másodfokú intézkedést léptetnek életbe. 

Jön a 35 fok

A következő napokban tovább fokozódik a meleg, vasárnap már többfelé 35 fok körüli, helyenként 35 fok feletti értékeket mérhetünk délután. Szinte az egész országban kánikulára van kilátás, valamint hajnalonta is egyre kevésbé fog felfrissülni a levegő, sokfelé mindössze csak 20 fok köré csökken majd a hőmérséklet. Pénteken többfelé, szombaton a keleti tájakon lehet élénk az északias szél, majd vasárnap elsősorban nyugaton, északnyugaton élénkülhet meg a délire forduló szél.

Megszűnik a felfrissülés

A sok napsütés mellett pénteken még az ország több tájegységén növekedhetnek meg erősebben a gomolyfelhők, melyekből elszórtan frissítő záporok, zivatarok kialakulhatnak. Hétvégén már ez sem lesz jellemző igazán, csupán elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar a sok napsütés mellett. Zivatarok közelében számítani kell még erős, viharos széllökésekre.

Vigyázzunk a napozással

Az UV-sugárzás is nagyon erős fokozatot ér majd el a következő napokban. Minden bizonnyal sokan vízparton keresnek majd felfrissülést, de a 11 és 15 óra közötti időszakban kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Viseljünk szalmakalapot, napszemüveget. Fontos a folyamatos folyadék-utánpótlás is, naponta legalább 3-4 liter alkoholmentes folyadék fogyasztása mindenképp ajánlott.

A jelenlegi számítások szerint hétfőn ismét számítani kell heves zivatarok kialakulására.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |