Hőségriadó!

| 2014. július 17. 9:23 | Frissítve:
Hétvégén országszerte kánikula várható, már záporok, zivatarok sem frissítik a hőséget.

Frissítve - Az országos tiszti főorvos péntek-szombat-vasárnapra hőségriadót rendelt el - adta hírül a MTI. A napi középhőmérséklet pénteken elsősorban az Alföldön és a nagyobb városokban, szombaton és vasárnap pedig az ország nagy részén meghaladhatja a 25 Celsius-fokot, ezért másodfokú intézkedést léptetnek életbe. 

Jön a 35 fok

A következő napokban tovább fokozódik a meleg, vasárnap már többfelé 35 fok körüli, helyenként 35 fok feletti értékeket mérhetünk délután. Szinte az egész országban kánikulára van kilátás, valamint hajnalonta is egyre kevésbé fog felfrissülni a levegő, sokfelé mindössze csak 20 fok köré csökken majd a hőmérséklet. Pénteken többfelé, szombaton a keleti tájakon lehet élénk az északias szél, majd vasárnap elsősorban nyugaton, északnyugaton élénkülhet meg a délire forduló szél.

Megszűnik a felfrissülés

A sok napsütés mellett pénteken még az ország több tájegységén növekedhetnek meg erősebben a gomolyfelhők, melyekből elszórtan frissítő záporok, zivatarok kialakulhatnak. Hétvégén már ez sem lesz jellemző igazán, csupán elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar a sok napsütés mellett. Zivatarok közelében számítani kell még erős, viharos széllökésekre.

Vigyázzunk a napozással

Az UV-sugárzás is nagyon erős fokozatot ér majd el a következő napokban. Minden bizonnyal sokan vízparton keresnek majd felfrissülést, de a 11 és 15 óra közötti időszakban kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Viseljünk szalmakalapot, napszemüveget. Fontos a folyamatos folyadék-utánpótlás is, naponta legalább 3-4 liter alkoholmentes folyadék fogyasztása mindenképp ajánlott.

A jelenlegi számítások szerint hétfőn ismét számítani kell heves zivatarok kialakulására.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • A japánoknál 30 fokban havazik Mesterséges havazást teszteltek Tokióban. Elképzelhető, hogy ezzel akarják csökkenteni a jövő évi nyári olimpia kánikuláját.
  • Jelentős lehűlés jön Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.
  • Komoly áradások Spanyolországban Egy magassági hidegörvény okoz kiadós esőzéseket Spanyolország délkeleti tartományaiban, ami komoly áradások kialakulásához vezetett.
  • Ez történt augusztusban A nyár utolsó hónapjában nem volt hiány forróságból, heves zivatarból és látványos időjárási jelenségekből.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak