Végre megérkezett a 30 fokos nyár az Adrián

| 2020. június 23. 11:42 | Frissítve:
A horvát hivatalos mérőállomások adatai szerint idén először haladta meg a hőmérséklet a 30 fokot a tengerparton.

Az elmúlt időszakban az időjárás nem igazán mutatta a nyárias arcát az Adrián. Talán nehéz elhinni, de de a horvát hivatalos mérőállomások adatai szerint az idén hétfőn haladta meg elsőként a hőmérséklet a 30 fokot a tengerparton - olvasható a NyáriLap oldalán.

Crikvenica (30,6°C), Senj (30,5°C), és Rab (30,4°C) hőmérői már 30 fok feletti értékeket mutattak, de több helyen is csak néhány fokon múlt a 30 fokos határ. A következő napokban is igazi nyári idő várható a tengerparti részeken, a hét közepétől a szél is már csak időnként lesz élénk. A sok napsütést csak néha zavarhatják gomolyfelhők, zápor vagy zivatar előfordulásának csekély az esélye.

Hétvégén már 31-33 fok is lehet.

Gyönyörű napsütés Zadarban kedd délelőtt

A tenger hőmérséklete kissé csalóka. Hétvégén mintha kettévágták volna az északi és a déli részek időjárását. Amíg az Isztrián napozni lehetett, addig Dalmáciában heves viharok dúltak. A szélviharok legrosszabb hatása, hogy összekeveri a tenger rétegeit, vagyis a melegebb felső rétegeket az alsóbb hidegebb hőmérsékletűekkel. Így alakult ki hétfőn pár fok különbség az északi régiók javára.

Amíg Zadartól délre csak 19-20 fok, addig északon már 22-23 fokos volt a víz, sőt Malinskán már 24,1 fokot is mértek. A következő napokban a déli részek is megkezdik a felzárkózást a vízhőfokokban. A 23 fokos vízhőmérséklet ilyenkor átlagosnak mondható.

Részletes adriai prognózis Előrejelzési aloldalunkon érhető el >>>

Borítókép: Hvar-i webkameránk képe


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |