Végre süttethetjük hasunkat

| 2011. augusztus 4. 11:00 | Frissítve:
Az elmúlt két hét borzalmas időjárása után a hétvége kedvezni fog a nyaralóknak, csak elszórt záporok lehetnek.

 

A Brit-Szigetek felett örvénylő ciklon előoldalán a hétvégén erősödő délnyugati áramlással egyre melegebb levegő éri el országunkat. Ugyan nem lesz mindenütt zavartalan napsütés, elszórtan számíthatunk a délutáni gomolyfelhő-képződésből záporokra, zivatarokra.

A több órás napsütés mellett szombaton inkább csak északon, vasárnap már máshol is lehetnek szélerősödéssel járó, átmenetileg felfrissülést okozó zivatarok. Ezzel együtt folyamatosan melegedni fog a levegő, szombaton délen már többfelé eléri vagy egy-két fokkal meghaladja a hőmérséklet a 30 °C-ot, vasárnap pedig észak kivételével kánikulai melegre van kilátás.

 

Meddig tart a jó idő?

Sajnos nem sokáig élvezhetjük a nyári, strandolásra alkalmas időt, hétfő délután ugyanis egy erős hidegfront érkezik. Emiatt hétfőn északnyugaton már lehűl a levegő, ugyanakkor délen és keleten száraz kánikulára van kilátás, az utóbbi helyeken várhatóan 32-34 °C-kal ekkor tetőzik a kánikula.

Kedd virradóra megerősödő, helyenként viharossá fokozódó széllel vágtázik át a Kárpát-medencén a hidegfront, számottevő csapadékra a jelenlegi számítások szerint nem kell számítanunk.

 

Visszatér még nyár?

A jövőhét közepén többnyire napos és száraz, de az évszakhoz képest több fokkal hűvösebbre van kilátás. Hajnalonta lehetnek olyan helyek ahol 10 °C alá süllyedhet a hőmérséklet és napközben is alig 25 °C-ig melegedhet a levegő. Szerencsére éppen a következő hétvégére ígérkezik javulás – növekvő bizonytalanság mellett –, akkorára ismét 30 °C közeli értékekkel számolhatunk továbbra is sok napsütéssel.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |