illusztráció illusztráció

Vihar Bánkúton (képekkel)

A sípályában is okozott károkat a csütörtök délután Bánkúton átvonult vihar. Több tucat fa dőlt az utakra. Friss képek érkeztek!

Csütörtök délután fél négy körül csapott le a Bükkre az a vihar, mely elsõ becslések szerint 8-10 000 köbméter fát döntött ki az ottani erdõkben. A helyszíni szemle után megállapították, hogy 150-200 méteres sávban 100 km/h-t is meghaladó, orkán erejû széllökésekkel tarolt a vihar. A "kavargó, tölcsérszerû vihar" a szemtanúk szerint csupán néhány percig tartott. Megrongálta a Bánkúti sípályát is a szélsõséges idõjárás, a B, C és D jelû felvonókban komoly károk keletkeztek, a D felvonó egyik tartóoszlopa ki is dõlt. A honlapjukon látható webkameraképen jelen pillanatban is jól megfigyelhetõek a kidõlt bükk- és fenyõfák.

Az Északerdõ Zrt. beszámolója szerint több tucat fa dõlt az utakra. A viharban vadászházak is megrongálódtak, a kárt 50 milliósra becsülik. A Miskolci Tûzoltóság nyomatékosan megkéri az olvasókat, hogy tartózkodjanak az életveszélyes erdõben történõ katasztrófaturizmustól.

Frissítve (vasárnap 19:00): ifj. Orliczki Attila jóvoltából a helyszínen készült képekkel bõvült a cikk.

(MTI, Független Hírügynökség, BOON, OMSZ)
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés