illusztráció illusztráció

Viharmentesen kezdődik a hét

Szerdáig szünetel a nyári viharos idő.

Lesz idő rendet tenni a hétvégi heves viharok után, a hétfő, kedd viharok nélkül telik.

A sok napsütés és szél pedig segít az özönvizes területek felszárításában.

A legtöbb csapadékot kapott északkeleti tájak felett egész nap derült lehet az ég hétfőn. Zivatarnak nyoma sem lesz, legfeljebb reggel délnyugaton fordul elő gyenge zápor. Élénk északkeleti szég fog fújni, keleten átmentileg erős.

Kedden már több felhő árnyékolhat, de csak a déli, délnyugati tájakon van kilátás záporok, zivatarok kialakulására. Élénk északkeleti szél ezen a napon is enyhít a fülledt, párás időn. A nagy hőség egyelőre nem tér vissza, 27-31 fokos maximumokkal számolhatunk a következő napokban. A hajnalok frissítőek lesznek, a legtöbb helyen 20 fok alatti minimumokkal.

illusztráció
Vonyarcvashegy | Fotó: Lőrincz Edit

Szerdára virradóan számíthatunk a következő viharokra, dél felől korán jöhet a hangos ébresztő. Sokfelé várható zápor, zivatar, majd napközben egyre többfelé. Főként a Dunántúl keleti felén, a középső, később a keleti tájakon készülhetünk heves, akár újabb károkozó viharokra felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Csütörtökön többfelé, pénteken már csak elszórtan, a következő hétvégén előreléthatólag kevés helyen van kilátás záporra, zivatarra. A 30-33 fokos kánikula a hét legvégére térhet vissza.

Borítókép: bakosgabor23

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés