Viharos szél fúj

| 2012. február 25. 14:22 | Frissítve:
Az egész hétvége szelesnek ígérkezik, nem csoda, ha fejfájás gyötör bennünket. A legerősebb lökések 85 km/h felettiek.

A hőmérsékleti eloszlást tekintve nem történt számottevő változás az elmúlt napokhoz képest: a nyugati területeken - főként az Alpokalján - már-már melegnek mondható az idő: a maximumok 16-18 fok körül alakulnak, míg keletebbre jó 5 fokkal hűvösebb az idő.

Egy anticiklon peremén a hétvégén néhány fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk, ennek hatására igencsak szeles időjárásnak örvendhetünk: a főváros és a Bakony térségében, valamint a Duna-Tisza közén sem ritkák a viharos széllökések. A Bakonyban eddig 87 km/h-s, míg Budapesten 86 km/h-s volt az eddigi legerősebb széllökés, míg a Pilisben és a Nagy Hideg-hegyen 81 és 75 km/h-s lökéseket mértek a mai napon másodperces szélmérőink.

S hogy mikor csendesedik a szél? Vasárnap is hasonlóan szeles lesz az idő, továbbra is előfordulhatnak viharos széllökések, majd hétfőn főleg a Dunántúlon, a főváros környékén és északkeleten lehetnek még erős lökések, másutt élénk lesz a szél. Várhatóan kedden átmenetileg mérséklődni fog a légmozgás, de szerdán az Észak-Dunántúlon újra feltámadhat a szél. 

A frontérzékenyeknél fejfájás, a reumatikus, valamint görcsös panaszok erősödése jelentkezhet. A tüneteket az erős szél is tovább fokozhatja, ez ráadásul az arra érzékenyeknél rossz közérzetet, szédülést is kiválthat. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |