Viharos szél támad kedden

| 2019. december 9. 13:24 | Frissítve:
A hidegfront mögött keddre feltámad az északi-északnyugati szél, a Dunántúlon nagy területen kell viharos széllökésekkel számolni.

A hideg légpárnás időjárási helyzetet megszüntető hidegfront kedden lassanként kelet felé helyeződik, néhány mm eső egyre inkább csak a keleti megyékben hullhat, illetve az Északi-középhegység magasabb csúcsain havas eső, egy-egy hózápor sem zárható ki.

A front mögött nyugat felől már délelőtt csökkenni kezd a felhőzet, ezzel együtt azonban egyre nagyobb területen feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. A Dunántúlon nagy területen kell számítani viharos, 60 km/órát meghaladó széllökésekre, sőt a Bakonyban és a Balaton környékén

70-80 km/órás lökések is előfordulhatnak.

Wrf modellünk által keddre előrejelzett szélerősség

4 nyugati megyében (Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron) figyelmeztetés van érvényben a várható viharos széllökések miatt:

Az Országos Meterológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése

Délután keleten, északkeleten is megerősödik a légmozgás, majd szerdára virradóan egyre nagyobb területen mérséklődni kezd, miközben az ég is mind több helyen kiderül, így az ország nagy részén ismét fagyni fog. A szélcsendes, fagyzugos északi és dunántúli völgyekben -6, -8 fok is lehet.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |