illusztráció illusztráció

Visszatér a meleg

A szélviharra érkező hidegfront után újra visszatér a hőség: hétvégén akár 30-35 fok is lehet.

illusztrációÉszakkeleten zivatarok alakultak ki délután, Léhből és Hernádkércsről jégesőt is jelentettek észlelőink. A zivatarok kisebb láncot alkotva haladnak kelet felé, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye irányába, mögötte felfrissült a levegő, 20°C körüli értékeket mutatnak a hőmérők.

Jobbra Abtosmis képe Nyíregyházáról, köszönjük!

illusztrációA szeles, keddi nap után ismét melegedésre készülhetünk: szerdától anticiklonális hatásokra, sok-sok napsütésre számíthatunk. Néhol ugyan lesznek gomolyfelhők, azonban nagy kiterjedésű csapadékra a következő napokban sehol sincs kilátás, maximum egy-egy helyi, lokális zápor vagy zivatar alakulhat ki.

Péntektől a napsütésé lesz a főszerep, a hétvégén az ország túlnyomó részén visszatér a kánikula: 30-36 fok közötti csúcshőmérsékletekre van esély.

Az UV-B sugárzás nagyon erős, helyenként extrém lesz, ha vízpartra megyünk, használjunk magas faktorú naptejet, viseljünk szalmakalapot.

illusztráció

Előreláthatólag a jövő hét elején is marad a száraz, napos, meleg időjárás; bőven 30 fok feletti hőmérsékletekkel. Kövessék friss előrejelzéseinket!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés