Hétvégére visszatér a nyár

| 2014. június 25. 13:57 | Frissítve:
A következő napokban naposabb, melegebb időben lesz részünk, csak elszórtan lehet egy-egy zápor.

A következő napokban szárazabbra fordul időjárásunk, melegszik az idő, sok napsütésre számíthatunk, de időnként a felhők is megnövekedhetnek az ország különböző tájain.

Naposabb, szárazabb idő jön

Csütörtökön mindenhol felszakadozik a felhőzet, de időnként gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, és a keleti, északkeleti tájakon egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Pénteken számottevő csapadék sehol sem várható, nem lesz szükség az esernyőkre, de a Dunántúlon többfelé is erősebben megnövekedhet a felhőzet, és szombaton is a Dunántúlon találkozhatunk több felhővel az égen, a nyugati tájakon pedig a délutáni órákban egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

Csütörtökön az északnyugati szél feltámad az ország nagy részén, emiatt hőérzetünk alacsonyabb lesz, pénteken pedig még északkeleten lehet élénk, erős az északi szél. Szombatra viszont a délies áramlás válik uralkodóvá, és nyugaton északnyugaton lehet élénk olykor erős a délies szél.

Szombaton akár 30 fok is lehet

Hajnalonként lesznek olyan tájai az országnak, ahol 10 fok alá csökken a hőmérséklet, de napközben minden nap valamivel magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála. Míg csütörtökön 20 és 26 fok közé melegszik a levegő, addig pénteken már szinte mindenhol eléri majd a hőmérséklet a 24-26 fokot, szombaton pedig már többfelé 28-30 fok közeli értékeket is mérhetünk.

Vasárnap azonban már a nyári melegben többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Fotók: Misike83 és Bodrogi Attila, köszönjük!


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

  • Lehűlés után melegedés Lesz még 20 fok a lehűlés után, a hét végére, a jövő hét elejére visszajön a melegebb őszi idő.
  • Jelentős lehűlés jön Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.
  • Ez történt augusztusban A nyár utolsó hónapjában nem volt hiány forróságból, heves zivatarból és látványos időjárási jelenségekből.
  • Rendkívüli meleg nyár van mögöttünk 1901 óta a második legmelegebb nyár volt az idei, és a szokásosnál szárazabb idővel is teltek a nyári hónapok.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak