illusztráció illusztráció

Visszatér a tavasz

A következő napokban tovább fokozódik a nappali felmelegedés, visszatér a kellemes, tavaszi idő.

Pénteken az északi tájainkon lesz kevesebb felhő az égen, míg déli területeinket egy mediterrán ciklon felhőzete súrolja majd, ennek következtében ezeken a tájakon illusztrációerősebben megnövekszik majd a felhőzet, és a déli határhoz közel eső területeken elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben többfelé megélénkül, késő délutántól északkeleten pedig meg is erősödhet az északi, északkeleti szél. A hajnali órákban fagyra szinte sehol sem kell számítani, általában 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben pedig 14 és 19 fok közé melegszik a levegő, a felhősebb tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb, a naposabb területeken a magasabb hőmérsékletet.

Szombaton aztán szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, inkább csak a nyugati tájakon jelenhetnek meg kisebb gomolyfelhők az égen, de ez csapadékot nem fok okozni. Vasárnap is csak kósza felhők lehetnek legfeljebb az égen, a hét utolsó napján is a illusztrációnapsütésé lesz a főszerep. Szombaton elsősorban az északkeleti tájakon élénkülhet meg az északkeleti szél, vasárnap pedig nyugati tájainkon fordulhatnak elő élénk délies széllökések. Szombat reggelre az északi tájakon fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, máshol enyhébb lesz a reggel. Vasárnap északon, északkeleten lesz elsősorban csípős a hajnal, helyenként itt gyenge fagy ismét előfordulhat. Napközben viszont kellemes tavaszi időre van kilátás, mely kirándulásra is tökéletesen alkalmas lesz. Szombaton már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, helyenként 20 fokot is mérhetünk majd, vasárnap pedig az ország nagy részén már 20 fok köré melegszik a levegő.

A következő hét első napjaiban is folytatódni látszik a kellemes idő 20 fok körüli hőmérséklettel, bár időnként kisebb felhők megjelenhetnek majd az égen, és az északnyugatira forduló szél hétfőn többfelé élénk, helyenként erős lehet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés