illusztráció illusztráció

Visszatérnek a 20 fok fölötti maximumok

A péntek reggeli mélypont után jelentős felmelegedés kezdődik, szombaton délen már 23-24 fok lesz.

Pénteken számíthatunk az idei ősz eddigi leghidegebb reggelére, az ország keleti felén a fagyzugokban -3, -4 fok is lehet. 

Napközben a déliesre forduló áramlással viszont egyre melegebb levegő áramlik fölénk, délnyugaton helyenként már elérhetjük a 20 fokot, az Északi-középhegységben viszont még marad a hűvös, 13-14 fok körüli csúcsokkal. Egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk nyugat felől, de esni nem fog.

Szombaton már jóval enyhébb lesz a hajnal, 5 fok alatti minimumok csak egészen északon fordulhatnak elő, a szelesebb dél-dunántúli tájakon pedig nem lesz hidegebb 12-13 foknál. Napközben felhős lesz fölöttünk az ég, de délutánig számíthatunk naposabb időszakokra, a legtovább délen. Többfelé feltámad a délnyugati szél, a Dunántúlon nagy területen meg is erősödhet. Az ország nagy részén újra elérjük a 20 fokot, 

délen 23-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

illusztráció

Délután egy gyenge hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé várható majd eső, zápor, a legtöbb csapadék vasárnap hajnalig északkeleten hullhat. 

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem várható. Csupán keleten, délkeleten lesz időnként több felhő az égen. Kellemes időre készülhetünk, 18-22 fokos maximumokkal.

Hétfőn tovább melegszik az idő, délen helyenként elérhetjük a 25-26 fokot.

Borítókép: Takács Éva Csilla

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés