illusztráció illusztráció

Visszatérnek az esőfelhők

Főként hétfőn eshet többfelé, a jövő hét első napjaiban délen az ég is megdörrenhet. Fázni viszont nem fogunk.

Nyugat-Európa felől egy kiterjedt ciklon közelít térségünk felé, melynek előoldalán megerősödő déli-délkeleti áramlással több fokkal enyhébb, időről-időre nedves levegő érkezik.

Így a hétvége hátralévő részében nem lesz zavartalan a napsütés, nyugat, délnyugat felől gyakran felhők sodródnak fölénk. Ma nyugaton, délnyugaton, holnap elszórtan szinte bárhol az országban előfordulhat eső, zápor. Melegszik viszont az idő: holnap délen a 20 fokot is megközelíthetjük. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lesz a déli-délkeleti szél.

Esősen indul a jövő hét

Hétfőn sokfelé szükség lesz az esernyőkre, csak délután kezd délnyugat felől szakadozni a felhőzet. Itt a gomolyfelhőkből helyenként viszont zivatar alakulhat ki. Egy kicsit hűvösebb lesz, mint vasárnap, de így is 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

illusztráció
Éjjeli fagyok továbbra sem veszélyeztetik a virágzó gyümölcsösöket| Fotó: Géczi Roland

Kedden a sokfelé ködös reggelt napos-gomolyfelhős idő követi majd, elszórtan jöhetnek záporok, délen, délkeleten helyenként zivatarok. Egy hidegfront hatására a Dunántúlon, majd a középső tájakon többfelé feltámad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet kellemesen, többnyire 15 fok körül alakul.

Borítókép: Géczi Roland

Szavazás

Szükség lenne nálatok esőre?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés