Visszatért a tél

| 2013. február 3. 9:50 | Frissítve:
A Dunától keletre több helyen havazott, a Dunántúlon viharos szél tombolt. Markáns hidegfront érkezett.

Miközben szombaton még esőről, melegrekord közeli hőmérsékletekről és zivatarokról szóltak a hírek, addig vasárnap már a viharos erejű szél és a havazás hívta fel figyelmünket az időjárásra.

Északnyugat felől hideg levegő tört be térségünkbe, érkezését megerősödő, főként a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódó szél, valamint az ország délkeleti kétharmadán további, egyre inkább szilárd halmazállapotú csapadék kísérte. Másodperces szélmérőink közül Fonyódon elhelyezett automatánk több mint 100, egészen pontosan 109 kilométer/órás széllökést regisztrált, de a Dunántúlon több helyen is előfordultak 80 kilométer/órát meghaladó lökések.

Mindeközben vasárnapra virradóra délnyugat felől újabb csapadékzóna érte el térségünket, melyből vasárnap délelőtt főként az ország nagyobbik keleti, délkeleti feléről jelentettek észlelőink csapadékot: egyre inkább havas esőt, havazást. Hegyvidéki területeinken helyenként 10, néhol 15 cm-t meghaladó friss hó hullott. 

(Balra: Lino fotója Bükkszentkeresztről - vastag tapadó hó lepte be a faágakat, vezetékeket.)

Vasárnap estig keleten tovább folytatódott a havas eső, havazás, miközben nyugat felől fokozatosan megszűnt a csapadék. A legmagasabb hőmérséklet a szombatinál már jóval alacsonyabban, általában véve kevéssel fagypont fölött alakult.

Hétfőn és kedden főként északon számíthatunk időszakos csapadékra: kezdetben havazásra, majd nyugat felől egyre inkább havas esőre, esőre.


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

  • Elmosta Japánt a Hagibis tájfun Hatalmas esőzéseket, orkán erejű szelet, sőt tornádót is okozott a Hagibis tájfun a távol keleti ország középső és nyugati tartományaiban. Ráadásul a föld is megmozdult.
  • Heves hóvihar váltotta a nyári meleget az USA nyugati felén Denverben néhány óra alatt 35 fokot hűlt a levegő az északról érkező sarkvidéki eredetű levegő hatására, téli hideg lett úrrá a nyárias meleg után.
  • Havazott a Mátrában Az idei őszi szezon első hazai hózápora vasárnap délután fél 4-kor haladt át a Mátrában.
  • Fázni fogunk Szükséges lesz bekapcsolni a fűtést, kedd hajnalban többfelé fagyhat.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak