illusztráció illusztráció

Zajlik az Olimpia

Zajlanak az olimpia versenynapjai, magyar versenyzők sorra állnak rajtvonalhoz, mérkőznek meg ellenfeleikkel. Rövid összefoglalónk és Pekingre szóló előrejelzésünk.

Ami eddig történt:
A megnyitó minden bizonnyal az összes nézőnek életre szóló marad majd, mind annak a 90 ezer embernek, aki a helyszínen nézte, mind a 4 milliárd otthonról nézőnek, és nem utolsó sorban annak a 208 ország sportolóinak, akikről az egész szólt.
A rendezvény rendben lezajlott, helyi idő szerint este fél 12-ig tartott a „show”. Amiről mi is írtunk, és amitől a rendezők teljesen érthető módon a legjobban féltek, hogy az időjárás közbeszólhat. Nos, szerencséjükre a „tudományos esőcsinálás” módszere meghozta gyümölcsét; nem eredt el az eső, ám azóta is igen fülledt a levegőben kell versenyezniük az olimpikonoknak.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban megszületett az első magyar érem, egy ezüst, melyet Cseh László szerzett a 400 méteres vegyes döntőjében szerzett.
Aznapi magyar pontszerző a párbajtőröző Boczkó Gábor negyedik hellyel, és Kis Gergő a már előbb említett 400 méteres vegyes döntőjében hatodik hellyel lett.

A hét első napjai:
Cseh László megszerezte második ezüst érmét, 200m-es pillangó úszásban, ahol 67 századmásodperccel maradt le legnagyobb ellenfelétől, Michael Phelpstől.
Gyurta Dániel olimpiai csúcsot úszott, 200 m mellen bekerült a legjobb 8 közé.
Női vízilabda válogatottunk döntetlent játszott az ausztrálokkal, az olimpia 2. fordulójában. A végleges sorrend a görögökkel játszandó 3. meccs után dől el.
A súlyemelő Baranyai János sajnos balesetet szenvedett első gyakorlata közben; kifordult könyöke, melyet altatásban tettek később helyre. Szerencsére csont, és izomsérülés nem történt, így is több hónapos kihagyás vár a sportolóra.

Mincza-Nébald Ildikó bronzérmes lett a női párbajtőrözők versenyében.
Mutina Ágnes, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn alkotta 4-szer 200 méteres női gyorsváltó országos csúccsal bejutott a nyolcas döntőbe.
Cseh László a második legjobb idővel jutott a 200 méteres vegyes elődöntőjébe.

Cseh László pénteken hajnalban 200m vegyesen megszerezte harmadik olimpiai ezüstérmét is. Hasonlóan az előző versenyekhez, most is csak az amerikai Michael Phelps előzte meg Lacit.
Bartha Nóra a műugrók 3 méteres versenyében végül a 12. helyen végzett.

Vereckei Ákos kajak egyesek 500m-es versenyében a középfutamba folytathatja a versenyt. Vajda Attila is középfutamba került 500m-en, Kovács Katalin azonban bejutott a döntőbe.
A női kézilabda csapat kedden 34-30-ra megverte a Románia csapatát, ezzel tovább jutottak az elődöntőbe, ahol jó eséllyel indulhatnak az aranyért.

Vereckei Ákos kajakos a harmadik, míg Vajda Attila kenus futamgyőztesként jutottak döntőben az egyéni 500-as döntőben.
Magyar öttusázók szép eredménnyel, a középmezőnyben végeztek úszásban, Horváth Viktor 15., Balogh Gábor 21. lett.

Vajda Attila C-1 1000 méteren megszerezte hazánk első olimpiai aranyérmét!!!

A női K-4 500 méteres futamában a második helyen ért célba, így megszerezte Magyarország 4. ezüstérmét!

Kozmann György és Kiss Tamás C-2 1000 méteresek versenyében a bronzérem büszke tulajdonosa lett! Kolonics György barátuk és sporttársuk emlékére küzdöttek az utolsó méterekig, aminek meg is lett az eredménye. Köszönjük!

A magyar vízilabda válogatott 11:9-re győzött a montenegrói csapat ellen, így vasárnap délelőtt együtt szurkolhatunk nekik az olimpiai döntőben, ahol a legnagyobb meglepetésre Szerbia helyett az Egyesült Államok ellen fognak küzdeni!

Az elkövetkezendő napok időjárása:

Pénteken szintén atlétikában öttusában, asztaliteniszben és síkvízi kajak-kenuban versenyző magyaroknak szurkolhatunk majd. A nappali felmelegedés újra erősödni kezd, a maximum hőmérsékletek 28-29°C közelében mozognak majd. A légmozgás csak délutánra erősödik meg némileg, a nap első részében gyenge marad, csapadékra nem kell számítanunk.

Szombaton a hőmérők higanyszála már akár a 30-32°C-ot is elérheti, az igen magas páratartalom nehezíti meg a versenyzők helyzetét, valamint emiatt egész nap borult idő várható a fővárosban. Bízzunk benne, hogy ezen a napon is találkozhatunk majd magyar döntősökkel! Szurkoljunk ezen a napon hegyikerékpár, síkvízi kajak-kenu (500 m) és asztalitenisz sportágakban induló magyaroknak!

Vasárnap 26-27°C, borult éggel és továbbra is igen magas páratartalommal, kisebb záporokkal ér véget a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok Pekingben. A délelőtt folyamán szurkoljunk együtt a döntőbe jutott magyar vízilabda válogatottnak!
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés