illusztráció illusztráció

Záporok, zivatarok búcsúztatják a májust

A következő napokban a napos időszakok mellett többfelé leszakadhat az ég.

Pünkösdhétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön készülhetünk záporokra, zivatarokra. Helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden is gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és többfelé kialakulhat időnként zápor, zivatar. Helyenként ezen a napon is előfordulhat felhőszakadás és jégeső is. Sokfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

illusztráció
A keddi esztergomi zivatar | Fotó: Stormphase

Szerdán nyugaton, északnyugaton és északon süthet többet a nap, máshol sok gomolyfelhő lehet az égen, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti-északkeleti szelet. Délutánra ismét 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Fotoszabi /Ruzsa/

Szavazás

Napsütés vagy zivatar?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés