Záporos, zivataros hétvége

| 2014. augusztus 21. 10:21 | Frissítve:
A szárazabb péntek után hétvégén ismét csapadékosabb lesz az idő, egy hidegfront is megérkezik.

Nem lesz strandidő

A hétvégén ismét sok felhő lesz felettünk. Szombaton az északkeleti tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol azonban nem igazán számíthatunk napsütésre, annál inkább esőre, záporokrazivatarra egy közeledő hidegfront miatt. A déli tájakon hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, viharos széllökésekkel, máshol nem lesz jelentős a légmozgás ezen a napon. Hajnalra viszont helyenként pára, köd kialakulhat. Délután 18 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, a melegebb időre a Tiszántúlon van kilátás.

Hétvégi hidegfront

Vasárnap délutánra ez a hidegfront áthalad felettünk, melynek következtében a Dunántúlon helyenként eső, keleten, északkeleten záporok, zivatarok újból kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, helyenként, de elsősorban zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A Dunántúl nagy részén mindössze csak 16-19 fok közé melegszik a levegő, ezzel szemben a Tiszántúlon még 24 fok körüli értékeket mutathatnak napközben a hőmérők. A középső országrészben és északon 19 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hideg hajnal

Hétfőre kitisztul az idő, sok napsütésre számíthatunk. A légmozgás is mérséklődik. Viszont hajnalban kimondottan hűvös, helyenként hideg idő várható, többfelé is 5-6 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. A legkevésbé az Alföldön hűlhet le a levegő, de ott is 10 fok körüli minimumokra számíthatunk. Napközben 21-24 fok köré melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |