Záporos, zivataros hétvége

| 2014. augusztus 21. 10:21 | Frissítve:
A szárazabb péntek után hétvégén ismét csapadékosabb lesz az idő, egy hidegfront is megérkezik.

Nem lesz strandidő

A hétvégén ismét sok felhő lesz felettünk. Szombaton az északkeleti tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol azonban nem igazán számíthatunk napsütésre, annál inkább esőre, záporokrazivatarra egy közeledő hidegfront miatt. A déli tájakon hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, viharos széllökésekkel, máshol nem lesz jelentős a légmozgás ezen a napon. Hajnalra viszont helyenként pára, köd kialakulhat. Délután 18 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, a melegebb időre a Tiszántúlon van kilátás.

Hétvégi hidegfront

Vasárnap délutánra ez a hidegfront áthalad felettünk, melynek következtében a Dunántúlon helyenként eső, keleten, északkeleten záporok, zivatarok újból kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, helyenként, de elsősorban zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A Dunántúl nagy részén mindössze csak 16-19 fok közé melegszik a levegő, ezzel szemben a Tiszántúlon még 24 fok körüli értékeket mutathatnak napközben a hőmérők. A középső országrészben és északon 19 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hideg hajnal

Hétfőre kitisztul az idő, sok napsütésre számíthatunk. A légmozgás is mérséklődik. Viszont hajnalban kimondottan hűvös, helyenként hideg idő várható, többfelé is 5-6 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. A legkevésbé az Alföldön hűlhet le a levegő, de ott is 10 fok körüli minimumokra számíthatunk. Napközben 21-24 fok köré melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |