Zivatarlánc tubával keleten

| 2013. október 15. 10:43 | Frissítve:
A Tisza vonalát átlépve láncba rendeződtek a zivatarok, Makón jég is esett, míg Csabacsűdön tubát fotóztak

Tuba délkeleten (14:19): Piotor nevű felhasználónknak a Békés megyei Csabacsűdön tubát sikerült lencsevégre. A jelenség nem kevésbé számít meglepőnek, hiszen október nem a felhőtölcsérek hónapja. 

Keddre virradóra még a középső országrészben dörgött az ég, majd délelőttre kelet felé tolódtak a zivatarok, kisebb zivatarlánc állt össze a Tisza vonalát átlépve. A legerősebb gócok a keleti, délkeleti megyékben mozogtak.

Makón és a délkeleti határon fekvő Csanádpalotán jég is esett (lásd Betty képén jobbra). Ehhez képest északnyugaton és Zalaegerszeg térségében több helyen csak a kora délutáni órákra oszlott fel a köd, illetve a belőle kialakult alacsonyszintű rétegfelhőzet.

A nap további részében egyre inkább keleten-északkeleten várható további eső, zápor, zivatar, míg nyugaton felszakadozott felhőzetre számíthatunk. A legmelegebb órákban 16-21 fok közé emelkedik majd a hőmérséklet.

Szerdán egy hidegfront miatt sokfelé számíthatunk csapadékra eső, zápor formájában, de helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Hűvös, szeles időben lesz részünk - a maximumok mindössze 11-16 fok között alakulnak majd.


hirdetés


Cimkék:


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |