Zivatarok délen

| 2010. november 10. 12:05 | Frissítve:
Zivatarok pattantak ki szerdán déli határszélünk közelében, másutt csak az eső esett.

A várakozásoknak megfelelően bedörrent az ég déli szomszédainknál, Magyarországon erre leginkább délkeleten-keleten van esély a szerdai napon. A beágyazott zivatarokat akár viharos széllökések is kísérhetik. A légkör labilitására utalnak azonban azok a mamma felhők is, melyeket fővárosi és budakeszi észlelőink kaptak lencsevégre a délelőtt folyamán. Mr. Twister és Chintamani fotói, köszönjük!

 

Az ország északnyugati területeit kivéve mindenütt esik az eső, az intenzívebb gócokban könnyedén átázhatunk, figyeljünk oda, nehogy megfázzunk!

Szerdán délután aztán északnyugat-nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre több helyen bukkan elő majd a Nap. A délnyugati légmozgás az északi megyék kivételével megélénkülhet, helyenként megerősödik.

Miután több helyen kisütött a Nap, káprázatos szivárványok jelentek meg az égen! Az egyiket a balatonszárszói webkamera is megörökítette; jobbra pedig Tinell észlelőnk képe látható, köszönjük!

 

Csütörtökön már barátságosabb időre számíthatunk, az időnként megnövekvő felhőzet mellett napsütéses időre van kilátás, amely mindenképp pozitívan hat majd közérzetünkre, kedvünkre egyaránt. Maximum egy-egy rövid zápor fordulhat majd elő. Az élénk nyugati-északnyugati szél miatt azonban hűvösebbnek érezhetjük majd a levegőt.

Szerdán kettős fronthatás terheli szervezetünket, emiatt álmatlanság, nyugtalanság jelentkezhet, ingerlékenyebbé válhatunk. Erősödhetnek a görcsös, reumatikus panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás is felléphet. Csütörtökön már nem várható fronthatás, azonban a párás, hűvös időben gyakoribbá válhatnak a felső légúti megbetegedések!


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |