Zivataros ébresztő

| 2011. június 7. 19:22 | Frissítve:
Ma délután elsősorban a Bakony és a Kisalföld térségében alakultak ki heves zivatarok.

Friss (5:25): Már a sokadik reggel az elmúlt időszakban, hogy a fővárosiak hatalmas mennydörgésre ébredhettek a reggel: Budapest felett heves villámtevékenységgel, felhőszakadással kísért vihar alakult ki.

Friss (4:55): A konvektív rendszer végighaladt az ország északnyugati harmadán, a Dunakanyarban a reggeli órákban intenzív villámtevékenységgel vonult végig. Közben a Duna-Tisza közén is kialakult egy másik rendszer, illetve néhány perccel ezelőtt Budapesttől délkeletre is kipattant egy zivatar.

Friss (00:10): A zivatarokat intenzív villámtevékenység kíséri, lassan, de fokozatosan helyeződnek át kelet-északkeleti irányba, már a Bakonyban és a Balaton térségében is egyre több cella van kialakulóban. A tónál természetesen másodfokú viharjelzés van érvényben. 

Friss (23:25): Az előrejelzéseknek megfelelően Szlovénia felől egy heves, mezoskálájú konvektív rendszer érkezett hazánkba, mely jelenleg Vas és Zala megye területén található. A vihar mozgása észak-északkeleties.

 

Hömpölyög a víz Mosonmagyaróvár utcáinA keddi nap folyamán a tegnap heves, helyenként jégesővel és felhőszakadással kísért zivatarok által érintett középső és keleti területeken viszonylag nyugodtnak tekinthető nyárias időjárás alakult ki, csupán északkeleten és a főváros térségében alakult ki helyenként zápor, zivatar.

Ugyanakkor a Bakony és a Kisalföld térségében a délutáni órákban erőteljes gomolyfelhő-képződés indult meg, és főként ezeken a területeken alakultak ki hevesebb zivatarok. A térségben helyenként 30-40 mm csapadék kísérte a felhőszakadásokat

A kialakult zivatarfelhők üllője szép látvánnyal szolgált a szemfülesebb észlelők számára, a következő fényképek a Kisalföld délkeleti peremén lévő Tényőről és Győrből érkeztek az Időkép szerkesztőségébe.

Csodálatos látványt nyújt a zivatarfelhő üllője Győrben is jól látszik a Cumulonimbus üllője

A folytatásban holnap még marad a zivataros idő, majd csütörtökön hidegfront érkezik, melynek következtében lehűlésre, megerősödő szélre számíthatunk, ugyanakkor a heves zivatarok kialakulásának esélye egyelőre megszűnik.

A képeket köszönjük Francom nevű észlelőnknek Mosonmagyaróvárról, Kata4422 nevű észlelőnknek Tényőről, valamint Roli012 észlelőnknek Győrből.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |