Zivatarok jégesővel és tubával

| 2012. május 28. 13:12 | Frissítve:
Hétfőn az ország több pontján tört ki zivatar, jégesőt és tubát is megfigyeltek észlelőink.

Lemenő Nap (20:44) Megkapó látvány a Mátra virgákkal és a lenyugvófélben lévő, a felhők alatt átragyogó Nap sugaraival, Barócsi Valéria gyönyörű fotóján. Köszönjük!

Újabb képek a tubáról (19:30) További megerősítés a Nyírségben kialakult tubáról, ezúttal "Zivatar97" nevű észlelőnktől, neki is köszönjük szépen a az alábbi felvételeket!

 

 

Cellák a Nyírségben (saját radarhálózatunk vizualizációjában, 19:00)

Tuba volt a Nyírségben (19:00): A nyírségi városban, Vaján két észlelőnk is tubát észlelt a  mai nap folyamán. Kovács István az alábbi képet készítette a felhőből leereszkedő légtölcsérről:

Szűcs Evelin pedig egy másik szemszögből kapta el az említett tubát, nagyon köszönjük!

Virgák a fővárostól északra (17:25): Karrimor nevű észelőnk néhány perce érkezett fotóján, köszönjük! Radar- és villámtérképünk jelenleg is élőben nyomon követhető.

Elérte Budapestet a második hullám (17:05): Ahogy azt már több mint egy órája, 15:56-kor jeleztük, Budapestet eléri a második hullám. Dörög, szakad.

Újabb jégeső (16:54): Újabb helyszínekről jelentettek jégesőt észlelőink, köszönjük a sok fényképet. 

Zagor nevű észlelőnk friss fotója Jászágó mellől, köszönjük!

(jobbra)

 

Saját radarhálózatunk igen erős, legalább 80 kilométer hosszú, elnyúló zivatarláncot érzékel északkeleten (15:53)

Második kör (15:56): A Börzsöny felől érkezik Budapest felé egy újabb csapadéktömb, nemsokára beborul.

Videó a korábbi gyöngyössolymosi jégesőről, köszönjük! (15:35) Németh Zoltán felvétele.

Jön az utánpótlás (15:10): Északnyugat felől újabb csapadékzóna érte el az országot, a Zalaegerszeg-Keszthely vonal mentén is mennydörgésektől hangos az ég, északkeleten piros foltok mutatják a radaron a zivatarok útját, Debrecennél és a Tisza-tónál szintén villámlik. Badacsonyban is jég esett. Balra Szemán Viktor képe, köszönjük!

Fotók a jégesőkről (14:40): Németh Zoltán felvételei a Gyöngyössolymoson átvonuló apró szemű jégesőről, köszönjük szépen!

 

Gyors hőmérséklet-csökkenés (14:14): A tartósan csapadékos, zivataros területeken rövid idő alatt 14-15 fok köré zuhant a hőmérők higanyszála, de vannak olyan helyek is az országban, ahol ennél 10 fokkal melegebb van.

Hevesi háromszög (14:03): Az elmúlt percekben a Gyöngyös-Füzesabony-Heves háromszögben tombolt leginkább a vihar, több tucat villámot érzékeltünk.

Szakadt az eső Borsodban (14:00): Jobbra látható Fekete Richárd, mucsonyi olvasónk fényképe, melyet Facebook profilunkra töltött fel pár perce. A borsod megyei településen fél kettő körül kiadós zuhé volt. Köszönjük a képet!

Csapkodnak a villámok (13:36): Az elmúlt percekben Siófok környékén és Hortobágyon csapkodtak a villámok, erre utal alább látható villámtérképünk. (A friss villámok fehér keresztjei mögött narancssárga kiemelés látható.)

Északról jön (13:28): Jelenleg a Balaton keleti medencéjénél a Zamárdi-Szekszárd vonalon, valamint Miskolc, Hortobágy és Kiskunhalas környékén gyülekeznek a zivatarcellák. A nap folyamán északias az áramlás, a viharok érkezését az északi horizontra tekintve láthatjuk.

Friss kép a siófoki jégesőről (13:17): ssirob nevű észlelőnk siófoki friss fénylépe látható bal oldalt. Köszönjük!

Jégesős zivatarok (13:12): Ma már a kora reggeli óráktól kialakultak zápor és zivatargócok. Délután 1 óráig a Zemplénben (Ormosbánya, Baskó), Sopronban, a Balatonnál (Szántód, Balatonfüred), Cserépváralján és Dunaszentgyörgyön figyeltek meg észlelőink jégesőt.

Jobbra: élő radarképVárjuk fényképeiket!

Az Időkép villámtérképe alább is élőben követhető.

Cikkünk folyamatosan frissül.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |