Zivatarok jönnek ma

| 2020. szeptember 22. 11:21 | Frissítve:
Szerdán záporok, zivatarok érkeznek nyugat, délnyugat felől.

Változás kezdődik időjárásunkban, egyre inkább egy Nyugat-Európa fölött kimélyülő ciklon előoldali áramlási rendszerébe kerülünk. Péntekig délnyugat felől még meleg, de időnként már nedvesebb légtömegek érkeznek. Szerdán így az eddigi száraz, csaknem zavartalanul napos idő helyébe záporok, zivatarok lépnek.

Napsütésből ezúttal sem lesz hiány, viszont már nem lesz zavartalan, a fátyolfelhők mellett a gomolyfelhők is megjelennek. Délelőtt csak néhol, délutántól kezdőden nyugat, délnyugat felől már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok: kezdetben főként a Dunántúlon, estefelé a középső, éjjel, illetve csütörtök hajnalban a keleti országrészben.

WRF modellünk előrejelzése szerint a Dunántúl keleti felén akár

rendszerbe is szerveződhetnek a zivatarok,

melyek kelet-északkelet felé haladva este a főváros környékét is elérhetik. A zivatarokhoz nagy mennyiségű csapadék, heves villámtevékenység és erős, viharos kifutószél társulhat. Fázni a hét harmadik napján sem fogunk, a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Így érkezhetnek a zivatarok holnap a WRF modell előrejelzése alapján

Csütörtökön kevesebb helyen, főként északkeleten, keleten alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Délen és keleten sokfelé szeles időben lesz részünk, a maximumok pedig a szerdaihoz hasonlóan alakulnak.

Pénteken megközelíti térségünket az a hullámzó frontrendszer, mely a hétvégére meghozza az igazi őszt. Záporok, zivatarok főként a nap második felében alakulhatnak ki a Dunántúlon. Erős lesz a délies szél. Még marad a meleg 22-30 fok közötti maximumokkal. 30 fok délen, délkeleten lehet.

Borítókép: Wolfyd


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |