Zivatarlánc jégesővel keleten

| 2013. március 19. 11:26 | Frissítve:
Jégesővel, viharos kifutószéllel kísért zivatarokkal érkezett meg a hidegfront a keleti-délkeleti területekre.

Zivatarok Szegednél (kedd 18:50): A csongrádi megyeszékhely környezetében is megszólalt az ég, zivatar búcsúztatja a nappali időszakot.

Megérkeztek délnyugatra is (kedd 15:15): Hozzávetőlegesen 14 óra után a Keszthely-Kaposvár-Baja vonal mentén pattantak ki újabb zivatarok. A villámtevékenység mellett ezeket a délelőtti keleti, délkeleti tájakon kialakult konvektív eseményekhez hasonlóan jégeső, emellett erős, néhol viharos kifutószél kíséri.

Jobbra fent: Schcsaba fotója Zalakarosról, köszönjük!

Az éjszakai órákban újabb ciklon csapadékmezeje húzódott fölénk, reggelig főként az ország középső sávjában és északon hullott sok helyen 10-20 mm csapadék.

Reggelre a tartós esőzést okozó csapadékmező elvonult, ám a ciklon hidegfrontja mentén a keleti, délkeleti határhoz közel eső területeinken egy gyorsan mozgó zivatarlánc jött létre, melyben több helyen viharos kifutószél, illetve borsó nagyságú jég kísérte a zivatarokat.

"Hatalmas széllel érkezett meg a jégeső! Majdnem hogy vízszintesen esett az égi áldás! Sajnálatosan már a tűzoltókat is hallani, hogy mennek! Nem csodálom!" - számolt be Világosi Dávid nevű észlelőnk Gyuláról.

Fent balra: Világosi Dávid képe Gyuláról, köszönjük! További képek a zivatarokról Képtárunkban találhatók.

A zivatarlánc másik érdekessége mindezek mellett a rendkívül sűrű villámtevékenység volt, mint az csatolt villámtérképünkön is jól látható.

Néhány perccel 12 óra előtt érkezett Szerkesztőségünkbe az alábbi videó, melyet a Gyulán átvonuló jégesővel kísért zivatarról Pénzes Sándornak sikerült megörökíteni. Köszönjük szépen!

A délutáni órákban elsősorban délnyugaton van esély újabb zivatarok kialakulására.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |