Zivatarlánc jégesővel keleten

| 2013. március 19. 11:26 | Frissítve:
Jégesővel, viharos kifutószéllel kísért zivatarokkal érkezett meg a hidegfront a keleti-délkeleti területekre.

Zivatarok Szegednél (kedd 18:50): A csongrádi megyeszékhely környezetében is megszólalt az ég, zivatar búcsúztatja a nappali időszakot.

Megérkeztek délnyugatra is (kedd 15:15): Hozzávetőlegesen 14 óra után a Keszthely-Kaposvár-Baja vonal mentén pattantak ki újabb zivatarok. A villámtevékenység mellett ezeket a délelőtti keleti, délkeleti tájakon kialakult konvektív eseményekhez hasonlóan jégeső, emellett erős, néhol viharos kifutószél kíséri.

Jobbra fent: Schcsaba fotója Zalakarosról, köszönjük!

Az éjszakai órákban újabb ciklon csapadékmezeje húzódott fölénk, reggelig főként az ország középső sávjában és északon hullott sok helyen 10-20 mm csapadék.

Reggelre a tartós esőzést okozó csapadékmező elvonult, ám a ciklon hidegfrontja mentén a keleti, délkeleti határhoz közel eső területeinken egy gyorsan mozgó zivatarlánc jött létre, melyben több helyen viharos kifutószél, illetve borsó nagyságú jég kísérte a zivatarokat.

"Hatalmas széllel érkezett meg a jégeső! Majdnem hogy vízszintesen esett az égi áldás! Sajnálatosan már a tűzoltókat is hallani, hogy mennek! Nem csodálom!" - számolt be Világosi Dávid nevű észlelőnk Gyuláról.

Fent balra: Világosi Dávid képe Gyuláról, köszönjük! További képek a zivatarokról Képtárunkban találhatók.

A zivatarlánc másik érdekessége mindezek mellett a rendkívül sűrű villámtevékenység volt, mint az csatolt villámtérképünkön is jól látható.

Néhány perccel 12 óra előtt érkezett Szerkesztőségünkbe az alábbi videó, melyet a Gyulán átvonuló jégesővel kísért zivatarról Pénzes Sándornak sikerült megörökíteni. Köszönjük szépen!

A délutáni órákban elsősorban délnyugaton van esély újabb zivatarok kialakulására.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |