Égszakadás volt keleten

| 2013. július 11. 12:12 | Frissítve:
Délután zivatarlánc alakult ki a Tisza mentén, több helyen jégeső, felhőszakadás kísérte a viharokat.

Megnyugszik a légkör (18:18): Kelet felé az utolsó zivatarcellák is elhagyták az országot, így az előttünk álló éjszaka folyamán már mindnehol nyugodt, csendes időre készülhetünk. Hajnalra jelentősen felfrissül a levegő, a legalacsonyabb hőmérsékletek 10 és 15 fok között alakulnak.

Még két látványos fotó (18:00): Az alábbi lenyűgöző képeket a vihar érkezése és átvonulása idején P242 és Tóth Gábor Gyula készítették Nyíregyházán és Szegeden. Köszönjük a felvételeket!

A korábbi orosházi felhőszakadás képekben (17:55): Omegas nevű felhasználónk fotói, köszönjük!

"Vízesés" követte a felhőszakadást a Búza téri aluljáróban Miskolcon (17:42): Kacsándi Réka Facebook oldalra feltöltött videója, köszönjük!

Jégverés Nyírmihálydin (17:24) - Tolnai Emília fotói, köszönjük!

<

Kiadós zuhé Debrecenben, jégeső Újfehértón (17:17): A cívis város sem maradt szárazon, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullott. Újfehértóról jégesőről érkezett jelentés. Orosz Tibor kameraképe és Pgreta fotója, köszönjük!

Újabb jégeső (16:32): Ezúttal Újfehértóról és Kenézlőről jelentettek jégesőt észlelőink.

Brutális felhőkkel érkezett a vihar (16:10): Skippylein nevű felhasználónk képe Nyíregyházáról, köszönjük!

Haragos égbolt lecsapó villámokkal (15:52): BogaBoga és Vivcsy fotói Nyírtelek és Kondoros térségéből, köszönjük!

Özönvíz Orosházán (15:36): Hatalmas robajjal érkezett a felhőszakadás a településre, ahogyan az Peti73 alábbi videóján is megfigyelhető. Köszönjük a felvételt!

Nyíregyháza a következő célpont (15:30): A vihar legerősebb része a szabolcsi megyeszékhely felé tart, negyed órán belül felhőszakadással, jégesővel és szélviharral kísért zivatar csaphat le a városra.

Csapadékmennyiség számokban (15:17): Miskolcon 46, Orosaházán közel 32 mm eső hulott rövid idő alatt, így a hidegfront csapadékából ez a két település részesült eddig a legnagyobb mértékben.

Elöntötte a víz az utcákat Miskocon (15:05): Hatalmas felhőszakadás zúdult a borsodi megyeszékhelyre, több helyen ismét bokáig érő víz lepte el az utcákat. Éva Facebook profilunkra feltöltött fotói, köszönjük!

Felhőszakadás Hódmezővásárhelyen (14:50): Simon Zsóka Facebook oldalunkra töltötte fel az alábbi videót, köszönjük!

Sajópetriben ás Arnóton is akcióba lépett a hidegfront (14:32): Melinda12 és Anita25 nevű felhasználónk fotói, köszönjük szépen!

Jégeső Miskolcon (14:27): "Betyáros az idő..., ömlik, mintha dézsából öntenék, volt kevéske jég, de szerintem nem vészes. Bármerre nézek, feketeség." - írja Jano76 Miskolcról.

Felhőszakadás Szegeden és Tiszajenőn (13:59): "Szegeden ömlik az eső. A belvárosban néhol bokáig érő víz! Most jött a második hullám." - írja Bába Péter Facebook oldalunkon. Közben Tiszajenőre is felhőszakadás zúdult kevés jéggel keveredve.

Balra: Sipos Dániel Zoltán fotója a településről, köszönjük!

Egyre csak szaporodnak a villámok keleten (13:47): Villámtérképünkön is jól kivehető, hogy hamarosan összeáll a zivatarlánc.

Zivatarlánc kialakulóban (13:15): Hozzávetőlegesen az Eger-Szolnok-Szeged vonal mentén láncba kezdtek rendeződni a zivatarok. Kelet felé mozognak.

Harsi77 és Tevavaszko reggeli fotói Kocsordról és Gyomaendrődről, köszönjük!

Jégeső Zabaron és Ózdon (12:40): Ózdról és Zabarról is jégesőt jelentettek észlelőink, Zabaron csak kicsit vert szét mindent a jég, írja Szekeres Gabriella Facebook profilunkon.

Intenzív cella északon (12:27): Nagyjából fél órával ezelőtt Egertől északnyugatra alakult ki az a cella, mely mostanra jelentősen megerősödött és Ózd valamint Kazincbarcika felé vette az irányt. Útját jégeső, felhőszakadás és viharos kifutószél kísérheti.

A zivatarok mozgása élő radarképünkön is nyomon követhető.

Csütörtökre virradóra északnyugat felől hidegfront lépett be az ország területére, a következő napokban az eddigiekhez képest pár fokkal hűvösebb, de továbbra is kellemes, nyári időre van kilátás.

A reggeli, kora délelőtti órákban elsősorban a Dunántúl déli, délnyugati felén és az Alföldön találkozhattunk mennydörgéssel, villámlással kísért intenzív csapadékkal, sőt Zala megyéből és Borsod keleti részéről jégesőt is jelentettek észlelőink.

Balra: Lemente nevű felhasználónk ma reggeli fotója Tiszavasváriból, köszönjük!

A nap további részében is több helyen - elsősorban az Alföldön, az Északi-középhegységben és a déli országrészben - kialakulhatnak zivatarok, a keleti északkeleti megyékben jó esély mutatkozik zivatarlánc kialakulására is, melynek mentén heves felhőszakadás, akár nagyobb méretű jég és viharos erejű kifutószél kísérheti a zivatarokat.

Péntekre a hidegfront elhagyja térségünbket, így a hétvégén hazánk nagy részén már újra kellemes, napos, nyári időben bízhatunk, csupán az északkeleti megyék fölött lesz több felhő és alakulhatnak ki további záporok.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |