Zivatarokkal búcsúzik az április

| 2014. április 27. 15:57 | Frissítve:
Április utolsó napjaiban a kellemes hőmérsékletek mellett továbbra is záporok, zivatarok tarkítják időjárásunkat.

A nedves, labilis légtömegeknek köszönhetően hétfőn ismét erősen megnövekszik majd a felhőzet, a magasra törő gomolyfelhőkből pedig elsősorban a Dunántúlon, valamint helyenként északon és délen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Egy-egy intenzívebb cellából akár felhőszakadás is kialakulhat, erre elsősorban a Dunántúl déli felén mutatkozik nagyobb esély. Az Alföldön számíthatunk ezen a napon a legtöbb napsütésre.

Újabb záporok, zivatarok jönnek, de nem lesz hideg

Kedden és szerdán is folytatódik a záporos idő. Többfelé kell számítani ismétlődő záporok kialakulására, zivatar és felhőszakadás is kísérheti őket. Kedden főként a Dunántúlon és északon lesz szükség az esernyőkre, szerdán pedig az ország nagy részén számítani kell égi áldásra.

Hétfőn elsősorban a nyugati tájakon élénkülhet meg a szél, de a zivatarok környezetében erős lökésekre is számítani kell. Kedden és szerdán ugyanúgy átmeneti szélerősödés kísérheti a zivatarokat. Viszont kellemesen meleg idő várható az előttünk álló napokban. A reggeli órákban általában 7 és 13°C közötti értékeket mérhetünk majd, napközben pedig 19 és 25°C közé melegszik a levegő. Ugyanakkor a záporokat, zivatarokat követően az adott térségben visszaesik majd napközben a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak