illusztráció illusztráció

Zivatarokkal búcsúzik az április

Április utolsó napjaiban a kellemes hőmérsékletek mellett továbbra is záporok, zivatarok tarkítják időjárásunkat.

illusztrációA nedves, labilis légtömegeknek köszönhetően hétfőn ismét erősen megnövekszik majd a felhőzet, a magasra törő gomolyfelhőkből pedig elsősorban a Dunántúlon, valamint helyenként északon és délen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Egy-egy intenzívebb cellából akár felhőszakadás is kialakulhat, erre elsősorban a Dunántúl déli felén mutatkozik nagyobb esély. Az Alföldön számíthatunk ezen a napon a legtöbb napsütésre.

Újabb záporok, zivatarok jönnek, de nem lesz hideg

Kedden és szerdán is folytatódik a záporos idő. Többfelé kell számítani ismétlődő záporok kialakulására, zivatar és felhőszakadás is kísérheti őket. Kedden főként a Dunántúlon és illusztrációészakon lesz szükség az esernyőkre, szerdán pedig az ország nagy részén számítani kell égi áldásra.

Hétfőn elsősorban a nyugati tájakon élénkülhet meg a szél, de a zivatarok környezetében erős lökésekre is számítani kell. Kedden és szerdán ugyanúgy átmeneti szélerősödés kísérheti a zivatarokat. Viszont kellemesen meleg idő várható az előttünk álló napokban. A reggeli órákban általában 7 és 13°C közötti értékeket mérhetünk majd, napközben pedig 19 és 25°C közé melegszik a levegő. Ugyanakkor a záporokat, zivatarokat követően az adott térségben visszaesik majd napközben a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés