illusztráció illusztráció

Zivataros mindennapok

Fülledt, párás, meleg időszak elébe nézünk, nem telik majd el nap záporok, zivatarok nélkül.

Továbbra sem nyugszik a légkör fölöttünk, a következő napokban fölénk áramló labilis, nagy nedvességtartalmú levegőben ismét igen kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. illusztrációHeves eseményekre is fel kell készülni, mely azt jelenti, hogy az intenzívebb zivatarokat újra özönvízszerű esőzés, jégeső és viharos kifutószél kísérheti.

A hét első 3 napján erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként a délutáni, esti órákban szakadhat le többfelé az ég az országban. Összességében kiadós csapadékra készülhetünk, lokálisan akár több mint egy havi eső is lezúdulhat a felhőszakadások során. Emellett az intenzívebb gócokban továbbra is lehetnek viharos erejű széllökések, és sajnos akár nagyobb méretű jégszemek is. 

illusztráció

Mivel a fölöttünk elhelyezkedő légtömeg nem csak labilis és nagy nedvességtartalmú, hanem egyúttal meleg is lesz, többször olyan érzetünk lehet majd, akár egy trópusi esőerdőben. Meglehetősen párás, fülledt napok várnak ránk, éjszakánként is alig fog felfrissülni a levegő, így elsősorban az asztmás megbetegedésben szenvedőkre vár igen nehéz időszak.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Az események függvényében természetesen ismét várjuk majd Önöket Percről percre rovatunkkal!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés