Zivataros ősznyitó

| 2009. szeptember 16. 0:16 | Frissítve:
Az elmúlt napokban a Földközi-tenger térségében viharos széllel, felhőszakadással vonultak végig a viharok.

Szeptember 13. 22:30       Hazánktól kissé távolabb vizekre evezve, a Földközi-tenger térségében zivataros napok követték egymást az elmúlt héten. Helyenként viharos széllel, heves felhőszakadással vonultak végig a viharok, egyes városokban 2 nap alatt több mint egy havi csapadék hullott le (lásd Közép-Európa kompozit radarképe, szeptember 13. [balra fent] és 14.[jobbra lent]). 

       Az ősz beköszöntével igen változékonyra fordult a térség időjárása, azonban az elkövetkező hetekben várhatóan még visszatér - már ami a hőmérsékleti értékeket illeti - a nyári hangulat.

Szeptember 14. 19:15

       Vasárnap, valamint a hét elején elsősorban Olaszország és Horvátország környezetében fordult elő kiadós csapadék. A meleg tengerfelszín fölé a magasban hűvösebb levegő érkezett, az instabil rétegzettség pedig igen kedvezett a hevesebb zivatarok kipattanásához.

       Dél-Olaszország nemhivatalos fővárosában, Nápolyban vasárnap és hétfőn összesen 78 mm csapadék hullott le, amely megfelel egy átlagos szeptember havi csapadék mennyiségének. A közép-dalmáciai Splitre 2  nap alatt 88 mm csapadék zúdult le.

 

Forrás: Időkép, Wetterzentrale, [origo]


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |