illusztráció illusztráció

Zivataros szezonnyitó Siófokon

Ma és holnap tartják a szezonnyitó fesztivált a Balaton fővárosában, amit alaposan eláztatott a tegnapi zivatar - még lehet folytatás.

(Canonpacher tegnapi esti fotói)

Péntek este több hullámban érték el Siófokot az egymást követő zivatarok, amelyek nem voltak ugyan nagy kiterjedésűsek, mégis hatalmas mennyiségű csapadékot zúdítottak az üdülőkre és az éppen kinyitni készülő szórakozóhelyekre. A parthoz közeli sétányok szinte járhatatlanok voltak, bokáig ért a víz, a tó víztükre pedig szinte elérte a hullámtörő kövek tetejét - a lassan csituló hullámok szinte a pázsitot nyaldosták az alacsonyabban fekvő részeken.

A mai és holnapi szezonnyitónak helyt adó kikötő végén tegnap éjjel teljesen nyitva voltak a zsilipek, hogy el tudják vezetni az elmúlt hét során lehullott óriási mennyiségű csapadékot. A Sióba vízeséshez hasonló morajlással zuhogott alá a már-már kiöntött tó vize, a hatalmas utasszállító hajók pedig úgy tűnt, bármikor kiúszhatnak a szárazföldre.

Nézőinktől gyönyörű képek érkeztek a péntek esti zivatarról - a cikkben mellékelteken kívül valamennyi megtekinthető képtárunkban.

A következő napok során továbbra is lehetséges hasonló helyi, vagy akár nagyobb kiterjedésű, esetleg jégesővel és erős széllökésekkel kísért zivatar, élénk villámtevékenység vagy heves felhőszakadás. Bár az Időkép budapesti radarja éppen hogy csak látja a Balaton legközelebbi csücskét - így kedvező légköri viszonyok között Siófokot is - , igyekszünk minél gyakrabban bekapcsolni, ha esély van az arrafelé tartó zivatarok észlelésére.

 

(Balra "Balatoninagyok" nevű észlelőnk fotója Füredről, jobbra és fent  Canonpacher ill. Balatontom fényképe Siófokról ill. Fonyódról).

Köszönjük a fotókat, egyben felhívjuk érdeklődő nézőink figyelmét, hogy - ha éppen nem is aktív Percről-percre szerkesztett közvetítésünk - a Közösség menüpont alatt elérhető Képtárban akkor is találhatnak gyönyörű, érdekes, ijesztő vagy éppen strandolásra csábító friss fotókat, videókat, képeket. Köszönjük!

Az Időkép szerkesztősége

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés