illusztráció illusztráció

Zivatarosan indul, majd naposra fordul az idő a Fishing on Orfű fesztiválon

A június 26 és 29. között megrendezésre kerülő eseményen csak kezdetben zavarhatnak be a zivatarok, pénteken és szombaton már nem.

Meleg, nyári idő várja az idei Fishing on Orfű fesztivál látogatóit, amely június 26 és 29. között kerül megrendezésre.

Zivatarok csaphatnak le a fesztivál első két napján

Egy magassági hidegörvény azonban kezdetben belerondíthat az időjárásba. Szerdán a naposabb délelőttöt követően délután heves zivatarok érkezhetnek, illetve alakulhatnak ki a fesztivál területén, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak. A viharok érkezése előtt 30 fok köré melegedhet a levegő, majd 7-8 fokkal eshet vissza a hőmérséklet, de nem lesz hideg az éjszaka, a minimumok 18-19 fok körül alakulnak. Záporok, zivatarok azonban még ekkor is előfordulhatnak. Mint ahogy csütörtök napközben is, de ezek már nem lesznek olyan hevesek, mint a szerdai zivatarok. Mindenesetre egy esőkapát, esőköpeny jó, ha lesz bekészítve a táskába. A csúcshőmérséklet csütörtökön 28-29 fok körül alakul.

illusztráció
A kép illusztráció

Kánikula és napsütés zárja a fesztivált

Pénteken és szombaton sok napsütésre van kilátás, záporoktól, zivataroktól ezen a két napon már nem kell tartaniuk a fesztiválozóknak. Melegszik az idő: pénteken 30, szombaton 32 fok körül alakul a csúcshőmérséklet Orfún. Az éjszakák is enyhek lesznek, 18-20 fok körüli minimumokkal.

Nagy szélre zivataroktól eltekintve nem kell számítani, gyenge, mérsékelt lesz légmozgás.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés