Zúdult be a meleg szerda hajnalban

| 2019. november 13. 12:09 | Frissítve:
Erős, viharos délkeleti széllel érkezett a meleg szerdára virradóan, előzetes adatok alapján a legmagasabb minimum hőmérséklet rekordja is megdőlt.

Tőlünk nyugatra, délnyugatra egy aktív mediterrán ciklon alakult ki, a nyugati országrész kivételével hazánk ennek a ciklonnak a melegszektorába került. Kedd estétől egyre nagyobb területen támadt fel a délkeletire forduló szél, különösen az Alföld déli-délnyugati részén a 60-70 km/órát is elérte a legerősebb széllökések sebessége.

Szélerősség és hőmérséklet alakulása kedden az esti órákban (Jól látható, hogy a legszelesebb területeken volt legenyhébb az idő)

Ezzel a légmozgással igen enyhe levegő érkezett, így a szokásostól eltérően az esti órákban sok helyen nem csökkenni, hanem emelkedni kezdett a hőmérséklet, mely különösen hegyeink északi-északnyugati lejtőin volt látványos a főnhatásnak köszönhetően.

Nógrádsipeken például a légmozgás feltámadásával alig egy óra leforgása alatt 

6-7 fokot melegedett a levegő.

Szerda kora reggel elsősorban a még mindig szeles dél-alföldi és szabolcsi tájakon volt a legenyhébb az idő, itt mindössze 13 és 16 fok között alakult a legalacsonyabb hőmérséklet.

Legalacsonyabb hőmérsékleti értékek szerda hajnalban automatáink és észlelőink mérései alapján

A legmagasabb minimum hőmérséklet rekordja is megdőlhetett, előzetes adatok alapján Csengerben ugyanis csak 16,7 fokig csökkent a hőmérséklet, mely 0,7 fokkal magasabb mint az eddigi 16,0 fokos rekord, melyet 1996-ban Győrben mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Borítókép: Chakana


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |