illusztráció illusztráció
Archívum

45 centi délnyugaton

2010. december 18.
Lassan távozik
Már csak a Tiszántúlon és északkeleten havazik, a csapadéksáv lassan távozik kelet felé, a ciklon mögött egyre szárazabb levegő áramlik a térségbe. Köszönjük, hogy velünk tartottak és fényképeikkel, észleléseikkel segítették a közvetítést!
Orosházán már karácsonyi a hangulat
Fénykép Fénykép
Omegas esti képei, köszönjük!
Mi várható holnap?
Vasárnap napközben változóan felhős időre készülhetünk, elszórtan, de főleg az Északi-középhegységben alakulhat ki egy-egy hózápor. Nyugaton megélénkül a délies szél, a Kisalföldön erős, időnként viharos lökések is kísérhetik. A csúcshőmérsékletek mindössze 0 és -6°C között várhatóak.
A Dunakanyar még délután
Fénykép Fénykép
DEeszti korábbi felvételei, köszönjük!
Balatonfüredi séta

Patka01 felvétele, köszönjük!
hirdetés
Este van, este van...
Fénykép Fénykép
Adminka újabb képe, illetve Felugyelo fotója Jászberényből, köszönjük!
Nyugaton felszakadozott a felhőzet
A Galyatető-Kecskemét vonalban és attól keletre továbbra is havazik, nyugaton azonban már felszakadozott a felhőzet, a hóval borított területeken rohamosan csökkenni kezdtek a hőmérsékletek: Nagykanizsán már -16 fok van, de a Dunántúlon is csak -10 fokot mutatnak a hőmérők.
A Normafa esti fényekben
Fénykép
Adminka hangulatos felvétele, köszönjük!
-15 foknál járunk
Ksasi nevű észlelőnk automatája szerint -15 °C-ig csökkent a hőmérséklet Nagykanizsán. A jelenlegi tendenciával számolva bőven -20 fok alatt alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet.
Zuhan a hőmérséklet
A hőtérképen nyomon követhetjük, ahogy a várakozásoknak megfelelően rohamosan csökken a hőmérséklet a derült, vastag hótakaróval fedett területeken. Van ahol már most -11°C alatti értékeket mérnek.
Fénykép
Város és természet
A hó nem válogat.
Fénykép Fénykép
A képeket köszönjük szelihov-nak és Kiss Milánnak!
Székesfehérvár és Budapest
Fénykép Fénykép
-20 fok lesz délnyugaton
Azokon a területeken, ahol vastag hótakaró alakult ki és felszakadozik a felhőzet, éjszaka nagyon hideg lehet, akár -20°C alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A folyamat már most megkezdődött az ország nyugati felében, a mérések szerint óránként 2 °C-ot hűl a levegő hőmérséklete.
Normafa
A Normafa lejtőit 6-12 cm friss hó borítja, igazi téli hangulatot árasztva
Fénykép Fénykép
Naplemente után
Fénykép Fénykép
hirdetés
A havazás határa
Jelenleg Vác-Kecskemét-Békéscsaba ívtől keletre-északkeletre hullik érdemben a hó, néhol továbbra is intenzíven, az ország többi részén jellemzően elszórtan havazik, szállingózik a hó.
Sok helyen elkél a segítség
Fénykép Fénykép
Dunántúlon lassan eláll
A Dunántúl nyugati területein már elállt a havazás, a naplementét is láthatták az ott élők. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúl nagy részén továbbra is váltakozó intenzitással havazik, a csapadékzóna lassan halad kelet-északkelet irányba.
Betemetve
Fénykép Fénykép
Tufako és Bazsi34 fényképei, köszönjük!
Kaposvár útjai
Fénykép Fénykép
Tisztább a levegő
Javult a levegő minősége Miskolcon az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint, a szálló por koncentrációja a szélnek és a havazásnak köszönhetően mintegy harmadával esett vissza - írja a hirado.hu
Váci tanösvényt is belepte a hó
Fénykép Fénykép
Hol, mennyi hó hullott idáig?
A Nyugat-Dunántúl 35-45 cm, a Balaton térségében 20-25 cm, az ország többi részén eddig 5-10 cm hó hullott. A listát Letenye vezeti a maga 45 cm-ével.
Havas fenyvesek
Fénykép Fénykép
Bakony és Balassagyarmat, ismeretlen észlelőnk és Peste fotója, köszönjük!
Intenzív havazás képekben
Fénykép Fénykép
Köszönjük!
Ahol már előbukkant a Nap...
Fénykép Fénykép
Vásárosdombó és Tótszerdahely, Tinell és Awjelw képei, köszönjük!
Hó-körkép
A Nagykanizsa-Sümeg-Mosonmagyaróvár vonaltól nyugatra helyenként már felszakadozott a felhőzet, az ország többi részén továbbra is havazik. A csapadéksáv fokozatosan tolódik kelet felé, jelenleg a Duna vonalától keletre vannak intenzívebb gócok.
Elmarad a Chelsea - United
Nyugat-Európában is komoly gondokat okoz a tél: a nap folyamán számos légi járatot töröltek, illetve elhalasztják a holnapra meghirdetett Chelsea - Manchester United szuperrangadót is, közölte a csapat honlapján.
Lecsökkent a látástávolság
Fénykép Fénykép
Dunaújvárosban intenzíven havazik, az M5-ös autópálya kecskemét lehajtójánál szintén ömlik a hó, a látástávolság jelentősen lecsökkent. Köszönjük a fotókat!
Balesetek az M7-esen
Az M7-esen Baracskánál a Budapest felé tartó oldalon kamion ütközött egy személygépkocsival, csak a külső sáv járható. Nem sokkal odébb, Velencénél a korlátnak ütközött egy autó, szintén a Budapest felé tartó oldalon - írja az autopalya.hu
Zalaegerszeg
Ahogy a képen látható, Zalában is már elállt a havazás, kisütött a Nap.
Fénykép Fénykép
Vida1gab fényképei, köszönjük!
Bezár Ferihegy
Délelőtt több járatot is töröltek Ferihegyen, majd a kialakult hóhelyzet miatt délután fél kettőtől négy óráig bezárták a repteret - közölte Hardy Mihály szóvivő.
Az idei tél leghidegebb éjszakája jöhet
Ahogy azt már írtuk, nyugat felől megkezdődött a felhőzet felszakadozása. Az amúgy is rendkívül alacsony délutáni hőmérséklet éjszaka a derült ég mellett gyors csökkenésnek indulhat. A hűlést tovább segíti az imént hullott vastag hóréteg, illetve a gyenge szél.
A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban néhol akár -20 fok körül is alakulhat!
Balaton és Budapest
Fénykép Fénykép
Sipsup és Gyorkos fényképei, köszönjük!
Jön a vége
A nyugati határszélen, így Kőszegen és Szentgotthárdon az elmúlt percekben elállt a havazás és kisütott a Nap - jelentik észlelőink.
Lelassult a közlekedés Sárbogárdon
Seth fényképe, köszönjük!
Fénykép
Várjuk fényképeiket!
Az elmúlt 3 órában 201 fénykép érkezett a havazásról szerkesztőségünkbe, melyeket itt tekinthetnek meg! Köszönjük, várjuk továbbra is fotóikat, melyeket a jobb oldalt található "Várjuk fényképeit" dobozban tölthetnek fel.
Intenzíven havazik
"Bátorligeten intenzíven havazik, a látótávolság 400-500 méter között ingadozik. Nagyon csúszik az út, gyengébb hóátfúvások alakultak ki" - írja ales Bátorligetről.
Helyzetkép
Továbbra is országszerte havazik, a legtöbb hó hazánk délnyugati részén, Nagykanizsa és Letenye környékén hullott, ott 40-45 centiméteres hóvastagságot mértek, Kaposváron is 35 centi esett. Az ország más területein 5-10 centi a hóréteg. A hőmérséklet -5 és -7 fok között alakul, magasabb hegyekben -10 °C is mérhető.
Nagykanizsa
Zsoldos Ákos fényképei, köszönjük!
Fénykép Fénykép
Életveszélyes a Balaton jegére lépni
Egyelőre alkalmatlan a Balaton és a Velencei-tó jegének vastagsága a korcsolyázáshoz - figyelmeztet a Vízirendészet. A 4-8 centi vastag jég könnyen beszakadhat, így rámenni életveszélyes.
Helyzetjelentés az M7-esről Polgárdinál
A hó a burkolaton is megmarad, de még járható az út.
Fénykép
Pityke70 fényképe, köszönjük!
45 cm
Letenyéről Letenyemet nevű észlelőnk 45 cm friss hóról számolt be. Ez a hatalmas mennyiség kicsit több, mint 12 óra alatt hullott a térségre.
Jeges a Balaton
Fénykép Fénykép
MrP képei Balatonszemesről, köszönjük!
Országszerte havazik
Az ország északkeleti csücskét kivéve mindenütt havazik, az élénk szél sokfelé hordja a havat. Az utak havasak, csúszósak, közlekedjünk körültekintően!
A Bakonyban
A Bakony északi részén kezd csillapodni a havazás intenzitása, a hóréteg 20-25 cm, egyelőre a szél gyenge, viszont a hőmérséklet csupán -7°C, -9°C között mozog - írja Atillakirálydombi Zircről.
Pillanatképek
Fénykép Fénykép
Racsa és Ekka980929 képei, köszönjük!
Fagyos nap
Ahogy a hőtérképen is láthatjuk az ország egész területén fagy, -6°C az átlag hőmérséklet, van ahol -10°C-ban havazik. Fénykép
Mindent hó borít: autót, kutyát...
Fénykép Fénykép
Mobelvagen88 nagykorpádi észlelőnk és KovácsDani újabb képe, köszönjük!
Hó fedi Kaposvárt
Fénykép Fénykép
KovácsDani képei, köszönjük!
27 cm hó Kiskorpádon
Fénykép Fénykép
Keroo képei Kiskorpádról, köszönjük!
Hóátfúvások
A Dunántúlon és a középső megyékben 30-35 km/h körüliek a legerősebb lökések, az élénk szélben hordja a hó havat, hófúvások nehezítik a közlekedést.
Hangulatos látványképek
Fénykép Fénykép
Kerekt fotója Újpestről és Branthy felvétele Kaposvárról, köszönjük!
Kaposvár és Pécs: ahol intenzíven havazik
Fénykép Fénykép
Hev és PiszkosHarry felvételei, köszönjük!
Nehézkes a közlekedés Zala megyében
A Zala Volán ügyeletese azt mondta: több faluba nem tudnak bemenni a buszok: ilyen Sárhida, Németfalu, Eszteregnye, Obornak, Petrivente, Rigyác és Valkonya - olvashatjuk a Független Hírügynökség oldalán.
Rettenetesen hideg van
Országszerte -5 és -8 °C közötti értékeket mutatnak a hőmérők, ennél hidegebbet a magasabb területen elhelyezett állomások mutatnak: a Kendig-csúcson és Nagy Hideg-hegyen is -11°C van.
Kaposvár és Tótszentmárton
Fénykép Fénykép
Hev és Voice észlelőnk képei, köszönjük!
Megnyitottak a hazai sípályák
Eplényben 40-60, Mátraszentistvánon 20-50, a Kékestetőn 10-40, Dobogókőn 15-25, Szilvásváradon 20-25, Visegrád-Nagyvillámon pedig 10-20 cm a síelhető hóréteg vastagsága - tájékozódtunk a sielok.hu oldalán.
Délnyugaton 30 cm hó
Ahogy a hótérképen is láthatjuk már csaknem az egész ország területén havazik, van ahol intenzíven, a Közép-Dunántúlon több helyen 30 cm feletti hóréteg alakult ki az éjszaka. Fénykép
30-40 perces késések a Dél-Dunántúlon
A Dél-Dunántúlon a havazás és ennek következményeként váltóállítási gondok miatt a Gyékényes – Kaposvár és a Nagykanizsa – Gyékényes vonalszakaszon átlagosan 30-40 percet késnek a vonatok. Továbbá Dombóvár és Pécs között is kell késésre számítani. A Szombathely felé közlekedő egyes vonatoknál 10-15 perccel hosszabbodhat a menetidő váltóállítási nehézség miatt - tájékoztat a MÁV.
Intenzív havazás
A várakozásoknak megfelelően már csak az északkeleti országrészben nem havazik, másutt hatalmas hópihék hullanak alá az égből. A Balaton-Vác vonalon és Pécs térségében húzódik a legintenzívebb csapadéksáv.
Intenzív havazás és az eredménye
Fénykép Fénykép
Balatonfüreden intenzíven havazik, a Mecsek keleti lejtőjén található Szászváron is vastag hótakaró alakult ki. Farkass és Hennszabi képei, köszönjük!
A belépő jelszó Horvátországba: téli gumi és hólánc!
A barcsi határátkelőnél szombat reggel fél 8-tól csak azokat a gépkocsikat engedik átlépni a határőrök Horvátországba, amelyeken téli gumi van, és felszerelt vagy csomagtartóban lévő hólánccal is rendelkeznek - írja az Index.
Ahol már tetemes mennyiségű hó hullott: 34 és 41 cm
Fénykép Fénykép
Tótszerdahely és Kaposújlak: Awjelw és Fetcroll képei, köszönjük!
Mi áll a háttérben?
Az egész országon végigvonuló csapadékmező egy mediterrán ciklonhoz köthető, mely az északkeleti területek kivételével többfelé okoz megélénkülő, néhol megerősödő szelet, emiatt hófúvások nehezíthetik a közlekedést.
A hóimádók napja
Fénykép Fénykép
30 centi délnyugaton
Délnyugaton reggelre volt, ahol 30 cm hó hullott, jelenleg az ország 2/3-án havazik, a csapadékzóna folyamatosan terjed keleti irányba. Fénykép

Archívum: