illusztráció illusztráció
Archívum

Megosztva

2010. december 3.
Észlelői hír
Székesfehérvárnál az M7-en a Fehérvári lehajtónál a Balaton felé tartó oldalon egy kamion felborult. Elég nagy a dugó már most - írja Potee Székesfehérvárról.
Mit hoz a hétvége?
Szombaton reggelre tovább csökken a felhőzet, csapadék már nem valószínű. Helyenként viszont sűrű ködfoltok képződhetnek, akár zúzmarás köd is kialakulhat. Hétvégén nyugodtabb időjárás várható, végre felszakadozik a felhőzet, így hajnalonként - főként az Alpokalján és északon - kemény fagyokra számíthatunk.
Körkép
Kelet-északkelet felé távozik a csapadéktömb, a Tiszántúlon továbbra is esik az eső. Az ország északnyugati csücskében még havazik, másutt többnyire borongós az időjárás.
Csipkerek és Nagykanizsa
Fénykép Fénykép
Vasidio és Németh Áron felvételei, köszönjük!
Havas pillanatok
Fénykép Fénykép
Bakonyoszlop és Sárvár, Saman és Kufirc képei, köszönjük!
hirdetés
Hódmezővásárhelyen a víz az úr
Fénykép Fénykép
Apache képei, köszönjük!
Győr-Pér repülőtér jelenleg
Fénykép
Kitekintés
Európa más területein sem jobb a helyzet, Németországban sok helyen nem járnak az intercity-vonatok, Angliában, Franciaországban és sok más országban akadozik a légiközlekedés, a közúti forgalom, Lengyelországban -33 Celsius-fokot is mértek, sok áldozata van Európa szerte az ítéletidőnek. Eközben a Balkánon a heves esőzések áradásokat okoznak.
Északnyugaton lassan vége
Északnyugaton fokozatosan csökken a caspadék hajlam, ott télies hangulat uralkodik, lassan egy hete tart a hamisítatlan téli idő. Keleten ezzel ellentétben sajnos továbbra is szakad az eső, észlelőink sorba küldik be a víz által elöntött területeket bemutató képeket! Fénykép Fénykép
Karcag belvíz alatt
Karcagon nagyon súlyos a belvíz, a mai napon elrendelték a harmadfokú belvízvédelmi készültséget.
Ha továbbra is így folytatódik akár a rendkívüli belvíz is lehet. - írja Kovács András Karcagról.
Újabb kontrasztos képpár
Körösladány és Lenti, ősz vs tél!
Fénykép Fénykép
Szabolcs megye
Sokan segítséget kérnek Szabolcs megyében a nagyon nagy és hirtelen jött erős eső miatt. Bátorligeten 2 fokú belvízvédelmi készültség van elrendelve, Nagyon súlyos a helyzet, mivel a játszóteret elöntötte a víz! 2 térségben lévő folyó hamarosan kiönthet. - írja petike10 Bátorligetről.
Keleten még kitart az eső
Északnyugaton lassan csökken a csapadékhajlam, azonban keleten még kora estig eshet az eső, tovább rontva ezzel az amúgy is rossz helyzetet, sajnos sok helyen a belvíz elöntötte a pincéket, kerteket, szántóföldeket.
Télies hangulat északnyugaton
Fénykép Fénykép
Az ország hőmérsékleti eloszlása is kontrasztos
Északnyugaton -2 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk, addig keleten van ahol több, mint 8 fokot mutat a hőmérők higanyszála. Fénykép
hirdetés
Veszprém mellett
Veszprém-Nagyvázsony útvonalon lépésben haladnak az autók! Veszprém után Vilma pusztánál nagyon rossz a helyzet! Töky - írja Veszprémből.
Sopronban a tél az úr!
Fénykép
Belvíz Szegeden
Fénykép Fénykép
Északnyugat
Kis mértékben javult a helyzet a havazás gyengülni látszik, sajnos az utak állapota kritikus főleg a mellék utak. Gérce és környéke idetartozik Vásárosmiske-Mesteri és Sárvár és Celldömölk térségében a volánbuszoknál 10-15 perces késés is előfordul. - írja ELEKES SÁNDOR Gércéről.
Eső Keleten
Míg északnyugaton a hó alá temetődnek, addig az ország más részein belvíz fenyeget, sok helyen napok óta esik az eső. - Esik az eső. Mindenhol áll a víz. - írja Kenyeres József Szolnokról.
Közlekedés
A Sopron-Győr útvonalon végig erősen csúszós az út, lépésben haladnak az autók a 85-ös sok szakaszán. - írja Bokor Bence Fertőszentmiklósról.
A kontraszt: Szombathely vs Hódmezővásárhely
Fénykép Fénykép
Üröm mellett
Üröm - Pilisborosjenői elágazásnál keresztbe fordult Volán buszt még mindig nem sikerült a tűzoltóknak visszafordítani az útra. A forgalom még mindig áll. - írja SOrsi Ürömről.
Budapest-Vác és Budapest-Tatabánya
Az északra és északnyugatra induló vonatok többsége késik, 10-20 percet. A kora reggeli havazás, a fagyott váltók okolhatók emiatt.
Szombathely
A fák már alig bírják a hó súlyát. Több nagy ág is letört a fákról, imént voltam a városban a laktanyánál, ott egy jó 20 méter magas tölgyfa dőlt ki. A közlekedés teljesen megbénult, néhány mellékutca autóval megközelíthetetlen, a parkolókból az autók nem tudnak elindulni a nagyjából 35cm-es hótól. - Írja KimiRoland Szombathelyről.
Sopron
Sopronban sem jobb a helyzet - Erős, intenzív havazás, csúszós, hol havas, hol latyakos utak, lépésben haladó közlekedés. - írja Szent Pál Katolikus Szakkollégium Sopronból.
Hó, hó és hó Szombathelyen
Fénykép Fénykép
Intenzív havazás Győrben
Fénykép
Hg1dbt felvétele, köszönjük!
Söptén intenzíven havazik
Fénykép Fénykép
Bareszsoptének köszönjük az újabb fotókat!
Már a fővárosban is csak eső, havas eső esik
A Duna-Tisza közén eső, a fővárosban eső és havas eső hullik, már csak az északi határszélen és az Alpokalján ömlik a hó. Helyenként ónos szitálás is előfordul, többfelé csúszósak az utak, figyeljünk oda közlekedésben!
Budapest–Esztergom vonalon késnek a vonatok
A havazás miatt váltóállítási problémák adódnak, ezért a Budapest-Esztergom vonalon közlekedő személyszállító vonatok menetidejében 40-50 perces késések is előfordulhatnak.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy havazás által érintett területeken a peronok és a vasúti járművek lépcsői síkosak, csúszósak lehetnek, ezért le és felszálláskor fokozottan figyeljenek - olvashatjuk a MÁV közleményében.
Vas megyében se kevés a hó
Fénykép Fénykép
A Szombathelyi kistérségben fekvő Söptéről küldte Bareszsopte a képeket, köszönjük!
Egyre rosszabb a helyzet Zala megyében
Elakadt teherautókat mentenek a 74-es főúton, a baki tetőnél lévő körforgalomnál is. Ezen a szakaszon csak egy sávon lehet közlekedni. Egy keresztbe fordult tehergépkocsi miatt félpályás útlezárást vezettek be a 75-ös főút zágorhidai elágazójánál is - olvashatjuk a Vasnépe.hu oldalán.
Roskadozik a fenyő a hó alatt
Fénykép Fénykép
Mtztraktor képei Szombathelyről, köszönjük!
Sárvár térségében már 25 cm-es a hó
Fénykép Fénykép
Fonok újabb képei, köszönjük!
Gyalog és kocsival is vigyázzunk
A belvárosban több lakás tetejéről hullik a megolvadt jeges hóréteg. Ez súlyos sérüléseket és jelentős anyagi károkat okozhat.
Legyünk figyelmesek.
Vas megyében nagy a káosz a hó miatt
Fénykép Fénykép
Fonok képei Gércéről, köszönjük!
Zalaszentgróti panoráma
Fénykép
Vass Roland felvétele, köszönjük!
Keresztbe fordult busz
Az Üröm - Pilisborosjenő elágazásnál egy csuklós Volánbusz keresztbe fordult az úton, egyelőre áll a forgalom - írja SOrsi Ürömről.
Tahitótfalu is fehérlik
Fénykép Fénykép
Raczger képei, köszönjük!
84-es főút nehezen járható
Nagyon keményen havazik Gérce és Sárvár térségében a mellék utak nagyon nehezen járhatóak a 84-es főútvonal is havas, hókásás a közút kezelő gépei csak a főbb útvonalakra tudnak jobban koncentrálni mellékutakat már bér gépekkel traktorokkal takarítják. - írja Elekes Sándor Gércéről.
Téli hangulat
Fénykép Fénykép
Shiitake és Kerekt felvételei, köszönjük!
Hólepel
Fénykép Fénykép
Ger képei, köszönjük!
Csak óvatosan!
Vácott az intenzív havazás pár perce hirtelen átváltott esőbe, amely a talajmenti fagy miatt hamar ráfagy az utakra. Közlekedjenek óvatosan! - írja Gálik Péter Vácról.
Elakadt kamionok
Oroszlány és Környe között több kamion az árokba borult, némelyik keresztbe fordult az úton - írja Agárdi András Pusztavám-ról.
Zala és Veszprém megyét ellepte a hó
Fénykép Fénykép
Zalancelot és Norbi7605 képei, köszönjük!
Zalaegerszeg fehérbe burkolózva
Fénykép Fénykép
A felvételeket kike és Weisz Erzsébet olvasóinknak köszönjük!
Intenzív havazés Érsekvadkerten
Fénykép Fénykép
Bertus képei, köszönjük!
Sorakoznak a kamionok
Katalinpusztánál intenzíven havazik. A 2-es főúton állnak a kamionok - írja Viktor Katalinpusztáról.
Halálos baleset
A 8-as főút Csór és Székesfehérvár közötti szakaszán folyékony oxigént szállító tartálykocsiba rohant egy autó, egy ember meghalt - olvashatjuk az Indexen.
Csúszósak az utak
Északnyugaton, a fővárosban és a Dunakanyarban egyelőre még hó esik, az utak csúszósak, havasak, közlekedjünk nagyon óvatosan! Agglomerációs térképünk>>
Testvérhegy és Pilis
Fénykép Fénykép
Antonius és Malacka képei, köszönjük!
A vonatok is késéssel járnak
A havazás miatt váltóállítási problémák adódnak, ezért a Budapest-Esztergom vonalon közlekedő személyszállító vonatok menetidejében 40-50 perces késések is előfordulhatnak - olvashatjuk a MÁV honlapján.
Észlelői hír
Ismét kamion stop a térségben A kamionokat nem engedik be a térségbe, Szombathelyen és Körmenden félreállítják a kamionokat - írja KimiRoland Szombathelyről.
Téli tájak
Fénykép Fénykép
Köszönjük a fotókat!
Elharmadolva
A keleti országrészben már most 4-5 fokot mutatnak a hőmérők, ott egyelőre ködös-borongós az idő. Észak-északnyugaton havazik, a középső országrészben pedig egyre többfelé vált át esőbe a csapadék halmazállapota.
Dorog és Szombathely
Fénykép Fénykép
BlackDaemon és Kimiroland felvételei, köszönjük!
Szombathelyi hóhelyzet
Fénykép Fénykép
Köszönjük Mtztraktornak!
Késnek a buszok
A Zalaegerszegről Szombathelyre tartó buszok fél-másfél órát késnek - jelentette Török Bence Vasvárról.
Vácott gyorsan növekszik a hó
Fénykép Fénykép
Ködös kelet
A Tiszántúlon ködös idő uralkodik, közlekedjünk óvatosan, ugyanis gyorsan csökkenhet a látástávolság!
Elakadt kamion
Jelenleg Zircen tartózkodom, de, reggel mikor eljöttem otthonról Bakonyoszlopról intenzíven, nagy pelyhekben szakadt a hó. Jelenleg Zircen is szakad. A 82-es főúton Cseszneknél elakadt egy kamion - írja Kiss Milán Zircről.
Áll a forgalom a 86-os úton
Péntek kora reggel óta áll a forgalom a havazás miatt Zala megyében, a 86-os főúton Zalalövő közelében. Ezen a szakaszon több kamion sem tud továbbhaladni - közölte a Független Hírügynökséggel a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A Dunakanyarban
Vácott jelenleg intenzíven havazik. A belváros utcái szinte üresek a havazás miatt. Fél óra alatt 5 cm hó esett, az utakon kezd lelassulni a forgalom - írja Gálik Péter Vácról.
Hó alatt az Alpokalján fekvő települések
Az Alpokalján már 25-30 cm közötti a hó vastagsága, melyet Mtztraktor szombathelyi észlelőnk képei is igazolnak.
Fénykép Fénykép
Köszönjük!
Északnyugaton ömlik a hó
A Nagykanizsa-Budapest-Galyatető vonaltól északnyugatra a legtöbb településen intenzív havazásra ébredhettünk, egyelőre a fővárosban is havazik.
Fénykép
Már megint
Mint az elmúlt időszakban oly sokszor, most is egy mediterrán ciklon hullámzó frontja alakítja az időjárásunkat. Ma még csapadékos, borongós időre számíthatunk.

Archívum: