Hirdetés
illusztráció illusztráció
Archívum

Rekord áradás jöhet a Dunán

2013. június 13.
Tetőzött a Duna délen is
Tetőzött a Duna a déli szakaszon is, Dunaszekcsőnél 977 cm magas volt a vízállás, Mohácsnál pedig 964 cm-t mértek. Ezeken a településeken 15, illetve 20 cm-rel maradt el a vízállás a valaha mért legnagyobbtól - olvasható az MTI oldalán.
2013. június 12.
Bajai panorámakép
Posza nevű felhasználónk fotója, köszönjük!
Friss vízmérés Mohácsról
Mohácsnál este 8-kor 961 centin állt a vízmérce, ez az egyetlen hely a Duna magyarországi szakaszán, ahol nem fog rekord dőlni.
A két véglet - a Sugovica Bajánál

Posza Róbert képei, köszönjük!
A Duna Adonynál - fentről szemlélve

Mártha Krisztián fotói, nagyon köszönjük!
hirdetés
Nincs vége a hajózási tilalomnak
Az NKH fenntartja a hajózási zárlatot a Duna felső és középső szakaszán, mert a meginduló hajóforgalom veszélyeztetné az árvízi védekezést.
Zápor magaslatról szemlélve
Duxi látványos fotója Budapest Hármashatárhegyről, köszönjük!
A Duna Mohácsnál és Bajánál
Az újmohácsi kompkikötő és a Türr kilátó. Harcsafanatik képei, köszönjünk!
Tartós tetőzés Bajánál
A hullámtéri feltöltődés következtében Baja reggel óta tetőzés közeli állapotban van. A napközbeni kisebb vízszintingadozásokat követően továbbra is a hajnali 5 órakor mért 989 cm a legnagyobb érték - olvashatjuk a Vízügy honlapján.
Micsoda különbség!
A Duna mellékága, a Sugovica 250 és 987 centiméteres vízállás mellett. Bassman panorámaképe, köszönjük!
Víz alatt a bajai panzió

Harcsafanatik képe, köszönjük!
Rábapatona
Megnyitották 2013. június 12-én a járműforgalom számára a rábapatonai hidat, amelyet korábban az árvízhelyzetben kialakult vízátfolyások miatt zártak le - írja a Rendőrség.
Rendkívüli készültség a horvátoknál is
A magas vízállás miatt kihirdették a rendkívüli állapotot a Duna horvát szakaszán. A mintegy 138 km-es horvát szakaszon a településeket 100 kilométernyi gát védi - tájékoztat az MTI.
Fakidőlések a Margitszigeten
Több fát is alámosott az árhullám a szigeten, melynek következtében jelentősen meggyengült a gyökérzetük. Eddig nyolc fa dőlt ki - adta hírül az MTI. A szigetet egy ideig még biztosan zárva tartják.
Sokat apadt a Duna a fővárosnál

Benzol52 képe, köszönjük!
hirdetés
Mohácsnál nem lesz rekord
Az OMIT tájékoztatása szerint csak Mohácsnál nem fog rekord magasan tetőzni a Duna. Itt csütörtökre várják az árhullám legmagasabb vízállását. Az összes más magyarországi mérőponton minden eddigi rekordot megdöntött a Dunán most levonuló árhullám.
Mohácsnál még árad, Bajánál tetőzik
Lexpro nevű felhasználónk és Szilágyi Szabolcs képei, köszönjük!
Nem árt az óvatosság
Budapest árvízzel érintett részein továbbra is indokolt a terület, az utak, közterek zárva tartása, annak ellenére, hogy bizonyos helyekről a víz már visszavonult. Felhívták a figyelmet arra, hogy például a Margitszigeten a talaj teljes felázása miatt, akár fakidőlésekre is lehet számítani - közölte az OMIT.
Hazatérhetnek a lakók Pilismarótra
A police.hu tájékoztatása szerint Pilismarót lakói ma 9 órától visszatérhetnek otthonaikba.
Dunaszekcsőn fóliázással is védekeznek
Dunaszekcsőn a Halász utcában három házba szivárog be a víz, itt homokzsákokkal, fóliázással és szivattyúzással védekeznek. A cementműnél a Duna megemelkedett vízszintje megközelítette az ideiglenes földgát tetejét 15 centiméterre. A védművet rézsűsen támasztják meg és magasítják - írja a Bama.hu.
Jó hír a hétvégére
Igazi nyári időre van kilátás, bár szombaton helyenként előfordulhatnak futó záporok. Vasárnap már több helyen 30°C feletti értékek lehetnek a jellemzőek, beköszönt a kánikula.
Megnyitották a Batthyány téri metrót
Újra felszállhatunk a 2-es metróra a Batthyány térnél.
Mohácsnál holnap tetőzhet
Az OMTI legfrissebb jelentése szerint Mohácsnál holnapra várják a legmagasabb vízszintet, 965 +/-10 centivel. A felsőbb szakaszokon már apad.
2013. június 11.
Közlekedési információk
A Győr-Moson-Sopron megyében érvényben lévő forgalomkorlátozásokról részletesebben a Rendőrség oldalán tájékozódhatunk.
Közel 10 méter Bajánál a vízszint
Vius képei, köszönjük szépen!
Jön az igazi nyár
A hét második felében igazi nyári idő köszönt be, a jövő hét elején helyenként közel 35 fok is lehet. Erről részletesebben következő cikkünkben olvashatnak.
Ismét Baja
Bajailany képei az áradó Dunáról, köszönjük szépen!
Árvízi helyzetkép Bajáról
Bmwgirl képei, köszönjük szépen!
Ismét tubák
Tornado92 és Blacy fantázianevű felhasználóink fotói Fehérgyarmatról és Szamosszegről, köszönjük!
Csapadéksáv és tuba
Gabor1623 és Harsi77 képei Pusztadobosról és Kocsordról, köszönjük!
Tetőzés előtt
Umbro7 nevű felhasználónk panorámaképe Baja térségéből, köszönjük!
Lombkorona magasságban a vízoszlop teteje
Üllősödő felhőtömb Dunakesziről szemlélve

Rippel Erik fotója, köszönjük!
Már takarítják a váci börtönt
Komoly gondokat okozott a Váci Fegyház és Börtönben az udvaron vasárnap még térdig álló víz, de a Duna áradása miatti veszély már elmúlt, megkezdődhetett az iszap feltakarítása és a fertőtlenítés, közölte a börtönparancsnok - adta hírül az MTI.
Ismét kitelepítés
A Tolna megyei Bátán 27 lakos kényszerült elhagyni otthonát 2013. június 11-én - olvashatjuk a police.hu-n.
Fejlődő zivatarcella a Dunakanyarban

Szerkesztőségünk és Fonseca képei, köszönjük!
Újabb fotó a dupla tubáról
... ezúttal Tiszacsegéről. Nagypisty képe, köszönjük!
Horányba is visszaköltözhettek
A Duna apadásának köszönhetően kedd délután 69-en visszaköltözhettek a Szigetmonostor horányi részéből vasárnap kitelepített 162 lakó közül - írja az Index.
Dupla tuba Balmazújvárostól nyugatra
Orion89 fotója, köszönjük!
Bevált a szentendrei mobilgát
Kitűnően ellenáll a Szentendrén megépített mobilgát a víztömeg hatalmas nyomásának. A város 2009-ben döntött arról, hogy az óvárost és azon belül a Duna-parti korzót olyan védművel óvják meg, amely láthatatlan, ha nincs árvízi helyzet - adta hírül az MTI.
Felhőszakadás Nádudvaron
Hatalmas tócsákban áll a víz, miután több mint 35 mm eső zúdult az alföldi városra. Délnyugat felől újabb zivatarcella érkezik ezekben a pillanatokban, így ez a mennyiség tovább valószínűleg tovább nő. Varga Zsolt fotója, köszönjük!
Fél méternyit apadva
Langlovag1113 és Pannonia nevű felhasználóink képei a fővárosból, ahol fél méteres apadás követően jelenleg 842 centiméteren áll a Duna. Köszönjük a fotókat!
A Tiszántúli cella Földesről nézve
Peti95 fotója, köszönjük!
Tuba Balmazújváros fölött
FrankTaylor fotói a Hajdú-Bihar megyében található város fölött kialakult felhőtölcsérről, köszönjük!
Újra járható a 11-es főút
Feloldották a 11-es számú főutat érintő korlátozást 2013. június 11-én délelőtt - olvashatjuk a Rendőrség honlapján.
A víz ereje
Almásfüzitő és Dunaalmás között a vasúti töltést elmosta a víz. Itt egy ideig nem fog járni a piros BZMOT. Barcsa Levente képe, köszönjük!
Jégeső Budapesten
Észlelőink jégesőt jelentettek a XIII. és a XIV. kerületből is. A főváros északi kerületeiben jelenleg zivatar van.
Már biztos a hazaköltözés
Győrújfaluba ma délután 2 órától visszaköltözhetnek az ott lakók a folyamatos apadásnak köszönhetően - írja a Kisalfold.hu. Rajkánál a tetőzés óta például már 5 és fél méterrel csökkent a vízszint.
Robban a légkör
Rippel Erik fotói Dunakeszi térségéből, köszönjük!
Helyenként 30-40 mm is hullott
A tegnap érkezett hidegfront északnyugaton többfelé okozott 30-40 mm csapadékot, de máshol is előfordult felhőszakadás következtében hasonló mennyiség. Csapadéktérképünk >>>.
Újabb felhőszakadás volt Ausztriában
A hirtelen lezúduló csapadék mintegy száz háznál okozott károkat a Duna és a cseh határ közötti területeken. A víz feltört a csatornahálózatból, pincéket és utcákat öntött el, egy utat földcsuszamlás miatt zártak le - közölte a tűzoltóság. Hollabrunn körzetben, ahol rövid idő alatt száz milliméter eső esett, Retz település főterén fél méter magasan állt a víz - olvashatjuk a Híradó honlapján.
Vízállások 10 órakor
A Duna vízállása 10 órakor Budapesten 853 cm, Tassnál 902 cm, Dunaújvárosnál 750 cm, Dunaföldvárnál 721 cm, Paksnál 891 cm, Domborinál 913 cm, Bajánál 975 cm, Mohácsnál 931 cm volt, olvasható a vízügy honlapján. Az elmúlt órákban Dunaföldvárnál és Paksnál tetőzött a Duna.
Visszatér a medrébe a Duna Komáromnál
Komáromnál még a legmagasabb, harmadfokú riasztás van érvényben, de az esti órákra visszatérhet medrébe a Duna. A Suzuki kedd reggel újraindította a termelést Esztergomban - tájákoztat a kemma.hu.
Hűvös, esős nyugat
A Dunántúlon többfelé esik az eső, ott mindössze 15-18 fokot mutatnak a hőmérők.
Újabb földrengés volt Romhánynál
Ma reggel fél 8 után 1 perccel földrengés keletkezett a Nógrád megyei Romhány közelében 2 km-es mélységben. A földrengés magnitúdója 2,4 volt a Richter-skálán. A rengés a június 5-i 4,2-es magnitúdójú földrengés utórengése volt - tájékoztatott Gráczer Zoltán, a Szeizmologia.hu munkatársa.
Ez várható ma
Kedden már nem kell olyan heves viharokra számítani, mint a hét első napján, de a nyugati, északnyugati megyék kivételével - ahol inkább eső, zápor lesz jellemző - elszórtan továbbra is kialakulhatnak zivatarok helyenként kisebb méretű jég és felhőszakadás kíséretében.
Folyamatos apadás a felső szakaszokon
Nagybajcsnál közel 2 és félmétert apadt a Duna a tetőzés óta, reggel 7 órakor 671 centiméteren állt a Duna, míg Komáromnál 724, Vácnál 759, a fővárosban pedig 859 centiméteres vízállást mértek, így itt is már az eddigi 2006-os 860 centiméteres rekord vízállás szintje alá csökkent a vízszint.
Így érkezett Sarkadra
Milka68 esti órákban készült fotói, köszönjük!
Bajánál a Duna

Köszönjük a fotókat!
2013. június 10.
Már csak északnyugaton villámlik
Jelenleg Győr-Moson-Sopron megyében van még zivatartevékenység, máshol már nyugodtabbak a légkori viszonyok, csak a keleti megyékben találkozhatunk záporokkal.
Ismét járható a Mária-Valéria híd
Megnyitották a forgalom előtt a korábban a Duna áradása miatt lezárt, Magyarországot Szlovákiával összekötő esztergomi Mária-Valéria hidat, valamint a Lőrincz utcát és a Bottyán hidat 2013. június 10-én 22 órakor - olvashatjuk a Rendőrség oldalán.
Egy szép felhő-felhő kisülés Tiszacsegén
Nagypisty nevű észlelőnk frissen érkezett fotója, köszönjük!
Villámok Debrecen felett
Ez már a harmadik zivatarhullám, amely eléri Hajdú-Bihar Megye székhelyét. Sanyesz992 felvétele, köszönjük!
Nyíregyházánál a zivatar
A zivatarlánc tovább halad északkelet felé, már Nyíregyházánál jár. Mögötte változó intenzitású csapadék esik.
Peremfelhő Hajdúnánásra

Hnanas15 panorámaképei, köszönjük!
Így érkezett Debrecenbe a vihar

Finta Ádám képei Debrecenből, köszönjük!
Debrecenben ez már a 2.
A zivatarlánc délebbi ága most éri el Debrecen városát, ahol korábban már volt egy jégesővel, felhőszakadással kísért zivatar.
Közeledőfélben a zivatarlánc

Vereslaci és Zww82 fotói északkeletről, köszönjük!
Nincs vége a jégesőknek

Karyka és ismeretlen észlelőnk képei, köszönjük!
Egy marék jég Tiszafüreden is
Nemes Anita felvétele, köszönjük!
Gyulai panorámakép

Balogh Erika képe, köszönjük!
Pándi jég és gyulai falfelhő
Világosi Dávid és Tolnia Bence fotói, köszönjük!
Mostanában tetőzik Dunaújvárosnál
Dunaújvárosban és Dunaföldváron tetőzik a Duna a következő órákban. A folyó vízállása mindkét helyen már a tetőzés előtt meghaladta a valaha mért legnagyobb vízállást - közölte az OMIT az MTI-vel.
Pest megyei jégverés

Vargis424 észlelőnk képe, köszönjük!
A fölénk tornyosuló szörnyeteg
Kovács András és Enikő fotói Kunkmadaras és Karcag térségéből, köszönjük!
Szépen összeállt a zivatarlánc keleten is
Nagytakarítás a kertben
A pázsiton oda nem illő, az évszakhoz képest igen hideg, fagyott halmazállapotú csapadék. Thomassz84 felvétele, köszönjük!

Radarhálózatunk szerint éppen Miskolcra készül lecsapni a zivatarlánc, élő radarképünk továbbra is nyomon követhető.

Várjuk nézőink képeit, videóit, felvételeit - köszönjük!
A New York Times is foglalkozik az árvízzel
A New York Times is figyelemmel követi a Magyarországon zajló, árvízzel kapcsolatos eseményeket.
Bogyiszlói esőfüggönyök

Ágics Évi képei, nagyon köszönjük!
Honnan jelentettek az elmúlt 10 percben jeget?
Tápiógyörgyén, Újszilváson, Jászapátiban, Gyöngyösorosziban, Mátraszőlősön és Füzesabonyban is jégesőt jelentettek észlelőink.
Felhőszakadás a mező felett

Bakos Liza képei, köszönjük!
Mammák és felhőszakadás Kecskeméten

Sigma75 és Maccoyi képei, köszönjük!
Füzesabony és Tiszafüred

Rberni és Prázmári Petra képei, köszönjük!
Útlezárások, víz alatti területek Baján
Baján a Dunafürdő üdülőterület és a Nagy-Pandúr-sziget víz alatt van, a két területről mindenkit kitelepítettek. A városban a bajai Petőfi-szigetet, csak a védekezésben résztvevők léphetnek be - olvashatjuk a Police.hu oldalán.
Rákoscsabán is jég ömlött a csatornából
Csontii fantázianevű észlelőnk friss felvétele, köszönjük!
Egert most csapja meg a vihar
Még mindig - jégverés Nagykátán
Czakó Adrienn és Kukcsek80 fotói, köszönjük!
Sándorfalva felett az égkép

Design fotója, köszönjük!
Lehűlt a levegő a viharok után
Azokon a területeken, ahol a zivatarok átvonultak, nagyjából 10 fokkal esett vissza a hőmérséklet, ezt jól mutatja hőtérképünk is.
Diónyi jég Tápióbicskén is

Helga képei Tápióbicskéről, köszönjük!
Nem tudták elvezetni a csatornák a vizet
"Székesfehérváron a Berényi úton az autók aljáig ért a víz. Helyenként a csatornából is ömlött az esővíz, amit már nem tudott elvezetni a rendszer. Pár utcában tűzoltók szivattyúzták a vizet a pincékből" - számolt be Kamocsai Tamás Székesfehérvárról.
Pótlóbuszok a fővárosban
A felhőszakadás miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a 3-as, a 62-es, a 62A villamosok helyett a Bosnyák tér és az Ecseri út M között, a 37A teljes vonalán, a 28A-as villamos vonalán a Kőbányai út 21 és az Újköztemető között. Pótlóbuszok helyettesítik a 80A, 81 és 82 jelzésű trolikat is - olvasható a BKK Facebook oldalán.
Gomba módjára szaporodnak a zivatarok
Szombathelytől északra, Mosonmagyaróvártól délre, a Duna-Tisza közén, délen és a keleti határszélen is folyamatosan képződnek a zivatarok. A Balatonnál jelenleg nyugi van.
Jolly, a jégember
Dudás Pál alkotása Tápióbicskéről, köszönjük!
Redőnyt lyukasztott a jég

Szarvas Martin újabb képei Nagykátáról, köszönjük!
Tuba Jászberénytől nyugatra
Japzoli fotója, köszönjük!
Ez okozta Nagykátán a jégesőt

Szarvas Martin és Nemes Tibor képei!
Cseresznye nagyságú jég Nagykátán
Juhász István felvételei, köszönjük!
Óriási koppanások - durva jégeső

Várvölgyi Henriett videója, köszönjük!
Tenyérbe mászó jegek

Peter69 és Stiv70 képei, köszönjük!
Kedden újraindul a Suzuki gyár
A Suzuki kommunikációs vezetője közölte, hogy Esztergomban a gyárban kedden reggel hat órától újraindítják a termelést, adta hírül az MTI.
A kalocsai szupercella videón!
Jeget valaki?

Reméljük, hogy nem okoztak nagyobb károkat a jégesők. A fenti képek Tápióbicskén és Nagykátán készültek, köszönjük!
Eszméletlen falfelhő Csongrádban

Köszönjük a fotót!
A viharok következő célpontjai
Kecskemét, Debrecen, Hatvan, Tiszafüred - négy nagyobb város, mely felé intenzív csapadéktömb tart. Felhőszakadás kíséri a viharokat.
Székesfehérváron is kellettek a homokzsákok a felhőszakadás után
Horváth Dániel fotója, köszönjük!
Nagykátát is elverte a jég

Kelekristof képei, köszönjük!
Ágyúdörgésszerű lecsapó a Várnál
Szerkesztőségünk közvetlen közelébe csaphatott be egy lecsapó, mely feltehetőleg pozitív villám volt, óriási robaj követte.
Újabb jégeső
... ezúttal Vecsésen és Tápióbicskén. Ingatlanos és Kiralyjoci fotói, köszönjük!
Elérte Budapestet
A fővároson ezekben a percekben vonul át a vihar.
Kisebb almához közelítő jegek Pándon
Stiv70 képe, köszönjük!
Haragos égbolt
Jónás Károly és Anna1001 képei Soroksárról és Ballószögről, köszönjük!
Jégeső Magyaregregyen és Albertirsán
Manoka18 és Vakapeszi képei, köszönjük!
Jelentősen lehűlt a levegő a zivataros területeken
Viharos lökések
Jakabszállásán 74, Kalocsán 70 km/h-s kifutószéllel érkezett a zivatar.
Berobbantak a zivatarok

Mammák Kistarcsa felett és többcentis jég Gáborján felett. Pifuphoto és Réka észlelőink képei, köszönjük!
Cseresznye nagyságú jég
Lovasberény, Nyáregyháza, Dinnyés - három település az agglomerációból, ahonnan az elmúlt időszakban jégesőt jelentettek.
Kalocsára is lecsapott a vihar

Patik István fotója, nagyon köszönjük!
Felhőszakadás és jégeső kíséri a zivatarokat
Sopronnál, a Dunántúl keleti felén, a Duna vonalában és a keleti határszélen mozognak viharok. Baja felé intenzív csapadéktömb közelít.
Panorámakép a Szekszárdra tartó viharból

Sáringerné Szabó Lívia felvétele, nagyon köszönjük!
Dél-Somogyba így érkezett a vihar

Németh István felvétele Kálmáncsáról, köszönjük!
Megsérülhet a Tassi-zsilip
A 2000-es évek elején felújított Tassi-zsilip még soha nem volt kipróbálva ekkora terhelés mellett. Előfordulhat, hogy megsérül, elmozdul, de a jellegéből fakadóan itt szakértői csoport folyamatosan ellenőrzi, figyelmeztetett Siklós Gabriella, az OFV szóvivője.
Özönvízszerű esők
Mati és Ekejanos fotói Székesfehérvárról és Sárszentágotáról, köszönjük!
Érkezik a vihar

Hosi25 Zomba és Colos1357 Kalocsa képei, köszönjük!
A Duna vonalán a zivatarok
Budapesttől délre ezekben a percekben éri el a Duna vonalát a zivatarrendszer.

Egyre jobban borul a főváros felett

Mikevik felvétele, köszönjük!
Rekordvíz Tassnál, Dunaújvárosnál és Dunaföldvárnál is
Tasson 904 centin állt a víz délután 4-kor, Dunaújvárosnál 750 centis, míg Dunaföldvárnál 713 centit mutatott a vízmérce - ezek mind magasabbak, mint amiket korábban mértek ezeken a helyeken.
Jégeső Bonyhádon
Győrfi Péter fotói, köszönjük szépen!
Apró szemű jég terítette be Komlót

Savi észlelőnk friss képei, köszönjük!
Áradás Dunaújvárosnál és Bajánál
Ispán és Antal Vivi fotói, köszönjük!
Jégeső és kavargó fellegek

Arkangyal és Novicsabi észlelőnk képei, köszönjük!
Biztonsági intézkedések a vihar miatt
Az MTI szerint felszólítottak minden civilt és önkéntest, hogy a közeledő vihar miatt hagyják el a gátakat a vihar elvonultáig, a hivatásos állomány tagjai közül is csak az maradhat, akinek megfelelő védőfelszerelése van.
A Tesco is kárát látta a viharnak Pécsen
Pécsen hatalmas széllel, heves zivatarcella vonult át, aminek a TESCO is kárát látta. A mohácsi létrás kocsi épp bevetésen.
Durva égkép Szekszárdon
Lengyel József képe, köszönjük!
Mammás az ég
Budapestre is hamarosan érkeznek a zivatarfelhők, Érd és a Népliget felett is mammás az ég, ami erőteljes labilitásra utal.
Jégeső Felsőkörtvélyesen

Kiss Zsoltii töltötte fel az alábbi videót facebook oldalunkra, köszönjük!
Fél óra alatt 30 mm
25-30 perc alatt kereken 30 mm csapadék + cseresznye nagyságú jég - írja Jenei Norbert Bakonszegről.
Zivataros határ
Orosz Tibor fotói Debrecen mellől, köszönjük!
Rossz hír a védekezőknek: jön a vihar
A keleti zivatarcellák mellett a Dunántúlon vannak jelenleg heves viharok, melyek a Duna vonala felé tartanak. Útjukat felhőszakadás, olykor jégeső is kíséri, sajnos ez nem jön jól a gátakon.
Lecsapók Debrecenben
Kicsiesztor és Nanna fotói, köszönjük!
2-3 centis jég Hajdúbagoson

Sanyi észlelőnk képei, köszönjük!
Bakonyán és Szászváron is jég esett

Horkafia és Farkass képei, köszönjük!
Közben Dunaújvárosban
Vincze Henriett képei, köszönjük!
Hasonló az égkép: Debrecen és Pécs

Orosz Tibor és Sillycat képei, köszönjük!
Jeges zivatarok
Savi és Jenei Norbert képei Komlóról és Bakonszegről, köszönjük!
Vihar érkezése Pécsre
Pécsi webkameránk a vihar érkezéséről az alábbi felvételt rögzítette.
Szupercella érkezése és tombolása
Kicsiesztor fotói Debrecenből, köszönjük!
Jégeső Zsákán

Molnár Csillus képe, köszönjük!
Szupercellák Mikepércs és Debrecen térségében

Tvisster és EJ8SQD képei, köszönjük!
Jégeső Bogdásán

Bogdasa01 észlelő képe, köszönjük!
Szupercella érkezik Debrecenbe
Debreceni webkameráink pár perccel ezelőtt rögzített képei.
Radarképünk a keleti területeken
Heves vihar Debrecennél
Heves felhőszakadás és jégeső is kíséri a Debrecenhez ezekben a percekben megérkező cellát.
Jég is esett
Hajdú-Bihar megyében, Nádudvaron és a délnyugati országrészben fekvő Sellyén is jégeső hullott.
Keleten zivatarok tombolnak
Luigi7861 és Tib107 fotói Nagykerekiből és Debrecenből, köszönjük!
Nincs közlekedési káosz a fővárosban
Elsősorban a közlekedésben résztvevők hatóságokkal való együttműködésének köszönhetően 2013. június 10-én a kora délutáni órákig nem alakult ki közlekedési káosz a fővárosban - olvashatjuk a Rendőrség honlapján.
Ózd és Marcali
Kitanik és Knash fotói a gomolyfelhő-képződésről és záporról.
Robban a légkör
Az Északi-Középhegységben, az Alföldön egyre több helyen pattannak ki zivatarok, emellett délnyugat felől a Dél-Dunántúlt közelíti egy intenzívebb rendszer.
Dunabogdány
Dpt képei, köszönjük!
Lassú apadás
Az apadás nagyon lassú, ezért fontos hangsúlyozni, hogy a Duna felső szakaszán lévő védekezés továbbra is kiemelt hangsúlyt kap. A vízügyi szakemberek vezetésével tovább erősítik a védvonalakat. Az OMIT vezetője hangsúlyozta, ha lehet, most még fontosabb a fegyelmezett munka, a védelmi terv összeállítása, az erőforrások beosztása - írja a Vízügy.
Újabb 12 Duna menti járásban hirdettek veszélyhelyzetet
A fővárosi Duna szakasztól délre a szigetszentmiklósi, a ráckevei, az érdi, a martonvásári, a dunaújvárosi, a kunszentmiklósi, a kalocsai a bajai, a paksi, a tolnai, a szekszárdi és mohácsi járás közigazgatási területére vonatkozik a veszélyhelyzet. - olvashatjuk a HVG oldalán.
Délelőtti vízállás Baján

Gerike és Nnoja észlelőink képei, köszönjük!
Újra járható a Margit-híd
Megnyitották a Margit-híd budai lehajtóját északi irányba, Óbuda felé, így a 9-es buszok Óbuda irányába újra az eredeti útvonalukon közlekednek - írja a BKK.
Bajánál tegnap

A rohamosan áradó Duna miatt tegnap este 8 órától lezárták a Türr István hidat. Itt 24 óra alatt 41 centivel emelkedett a vízállás, most 11-kor 945 cm-t mértek a szakemberek. A tetőzést szerdára várják kb. 980 cm-rel, vagyis kevéssel a valaha mért legnagyobb vízszint felett.
Így fest most a Lánchíd

Laczikzo fotói, köszönjük!
Vizsgálják a győri hidat
Olyan ütemben apad a Rába, hogy a szakemberek megkezdhették Győrben a Petőfi híd megnyitásának előkészítését. Az útkezelők már átvizsgálták a szerkezetet, mindent rendben találtak - írja a Kisalföld.hu.
Pillanatképek a fővárosból - már apad

Köszönjük észlelőink fotóit!
Honvédségi helikopterek Szentendrénél

Technisvaz észlelőnk fotói, köszönjük!
Vízátfolyás Szentendrén
A Szentendrei-sziget alsó csücskén a sziget két fővédvonalát összekötő magasparton az eddigi legmagasabb vízállást kb. 35 cm-rel meghaladó vízszint miatt vízátfolyás történt, ami Szigetmonostor és Horány településeket veszélyeztetheti. A veszélyhelyzet elkerülése érdekében honvédségi helikoptereket és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét igénybe véve megkezdődött a magasparti átfolyás elzárása - tájékoztat az OMIT.
Esztergom jelenlegi látképe

Anyu észlelőnk fotója, köszönjük!
Most tetőzik Adonynál
Reggel 9-kor a Vízügy honlapja szerint 762 centis volt a Duna Adonynál, most már itt is tetőzni fog a vízállás. A városban harmadfokú a készültség.
Víz alatt a váci stadion és környéke

Ferjancsics László fotója.
Hidegfront zivatarokkal
A mai nap folyamán egy hidegfront éri el térségünket, melynek következtében kezdetben főként a Dunától keletre, délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Elsősorban a középső és keleti tájakon felhőszakadás, nagyobb méretű jég és viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.
Reggeli helyzetkép Budapestnél és Vácnál
Cs911 és Marko87 fotói, köszönjük!
250 hektárt öntött el a víz
Almásfüzitő és Dunaalmás között 250 hektáron öntötte el az ártéri területet a víz, miután vasárnap alámosta az Almásfüzitő-Esztergom vasútvonal töltésének egy részét, ember és lakóingatlan nincs veszélyben - írja az Index.
Tetőzött a fővárosban
Az árhullám Budapestnél az éjszakai órákban 891 cm-el tetőzött - tájékozódhatunk a Vízügy honlapjáról.
Egy ideig még várhatunk a villamosra
Légrádi Ádám fotói, köszönjük szépen!
Pillanatkép az Óbudai- és Margit-szigetről
Győri Barbara képei, köszönjük!
A tetőzés pillanatai a fővárosban
MacB00k fotója, köszönjük szépen!
2013. június 9.
Magyarország a BBC középpontjában
A rekordokat döntögető árvízre a BBC is felfigyelt, Nick Thorpe riporter Nagymarosról számolt be ma délután az aktuális helyzetről.
Épp kikandikál a vízmérce teteje
A Duna ma délutáni vízállása a Vigadó téri vízmércénél, mely szinte alig látszik ki a rekord magas vízből. Jelenleg 891 centiméteren áll a Duna Budapestnél, megkezdődött a folyó tetőzése.
Vihar tart Baja felé
Újabb légifotók
Selmeczi Kovács Ádám újabb fotói Kisoroszi és Esztergom-Tát térségéből
Folyamatos a készenlét Gödön
"Folyamatos készenlétben van a szakosztály, a Duna vízszintjét, a gátat és a mintegy 10 szivattyút állandó ellenőrzés alatt tartják a szülők, a szakosztály-vezetőség tagjai a GSE sportházánál" - írja Gödi Kajak-Kenu SE honlapján.
Déli fotók Gödről:
A váci Diadal tér környéke levegőből szemlélve
Selmeczi Kovács Ádám fotója, köszönjük!
Stabilak a gátak Sződligetnél

Simonfalvi Ágnes fotói Sződligetről, nagyon köszönjük!
Győri pillanatok
A fotókat Detti nevű kedves ismerősünk küldte Győrből a Petőfi hídról és a Sátoros uszodáról, köszönjük!
Megerősítették a Batthyány tér és Lánchíd közötti szakaszt
"Elkészült a fővárosban az I. kerület kritikus részének, a Batthyány tér és a Lánchíd közötti szakasznak a megerősítése. A megmaradt homokzsákokat átviszik a Döbrentei térhez és a Rudas fürdő elé, ahol a korábban már megépített falat erősítik velük" - adta hírül az MTI.
Vízhozam-rekordok
A mostani árvíznél a vízhozam rekordját, 10116 m3/s-ot, Nagybajcs mellett mérték. Nagymaroson június 8-án 17 órakor 9505 m3/s volt a vízhozam. (Ugyanitt 2006-ban csak 9000 m3/s volt a maximális vízhozam). A Duna vízhozama Budapestnél 9500 m3/s körül tetőzik.
A Nagymaroson mért másodpercenkénti 9500 köbméteres vízhozam 0,82 köbkilométer víztömeget jelent. Egy átlagos 4 fős család 20 m3 vizet használ fel egy hónap alatt. Eszerint számolva majdnem 500 család havi igényének megfelelő víz folyik le a tetőző Dunán egy másodperc alatt - olvashatjuk a Vízügyi Főigazgatóság honlapján.
Madártávlatból
Rippel Erik felvételei a félig elöntött váci partszakaszokról, köszönjük!
Százhalombattán is maximális erőbedobással védekeznek
Kránitz Balázs felvételei, köszönjük!
Egy kis humor
Mandzsu nevű észlelőnk kétségkívül kissé irónikus felvétele, köszönjük!
Különös naplemente Esztergomban
Bár első pillantásra talán úgy tűnhet, ez talán a Balaton, a középen kiálló építmény pedig egy stég - valójában egy padot láthatunk a folyó teljesen elárasztott sétányán. Horváth Tamás felvétele, köszönjük!
Még mindig Vác - Kaotikus állapotok
Köszönjük nem regisztrált nézőnk frissen érkezett felvételeit!
Bajánál és Szekszárd közelében
A Sugovica áradása Baja belvárosnál illetve a Duna a bajai és a szekszárdi hídról filmezve.
Váci összefoglaló
Borza Judit képes válogatása, köszönjük!
Már belépett hazánkba
Mármint, a Horvátország felől érkező zivatar-rendszer, melyről Katus80 és Metab fantázianevű észlelőink küldék ezeket a képeket. Köszönjük!
Drága lesz a menyasszonyi ruha-kölcsönzés
Úgy tűnik, sokan ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy a legkülönbözőbb pózokban és ruhákban örökítsék meg saját magukat az utókor számára az áradásban. Egy nem regisztrált nézőnk fotója, köszönjük!
"Víz alatt"
Csőke István felvétele, köszönjük!
Zivatarok érkeznek Horvátország felől
Cymby felvétele a délnyugati határainkat nemsokára elérő gócok felhőzetéről Lenti térségéből, köszönjük!
Budapest vasárnap
Hegedűs László képei, köszönjük!
A 12-es út Verőcénél a Duna tetőzésekor
Artex22 fotója, köszönjük!
Késő délutáni zivatarok
Adrinatic fotója egy fejlődőben lévő zivatarfelhő tömbjéről, köszönjük! Az első zivatar Hajdú-Bihar megyében pattant ki, a keleti országrészben és délen még sok ilyen várható ma.
Akárcsak az Amazonas

Bodrogi Attila panorámafotója Bajáról.
Veszélyes a vízben pancsolni!
Sokan a Duna partján, de nem kellene a vízben pancsolni, nagy a fertőzésveszély! Laslandes képei, köszönjük!
Nem a villamos jön az alagútból

Alizee felvétele, köszönjük!
Tetőzés közeli állapot
Újabb fotók Miki666 nevű felhasználónktól, köszönjük!
Eközben az Elbán
A Elbán levonuló árhullám miatt Magdeburgban 23 ezer embert telepítenek ki a város folyó parti negyedeiből. A 200 ezer lakosú városból korábban már 2800 ember elhagyni kényszerült az otthonát - tájékoztatott az MTI.
Leáll a Suzuki gyár
Hétfőn a Duna áradása miatt Esztergomban leáll a Suzuki gyár, tájékoztatott a Nol.hu.
Vízállások 16 órakor a Dunán
16 órakor Esztergomnál a Duna vízállása 810 cm, Vácnál 803 cm, Budapestnél 889 cm, Adonynál 753 cm, Tassnál 895 cm, Dunaföldvárnál 690 cm volt, olvasható a vízügy oldalán.
Pillérek nélkül
Győrből a képet Tazol küldte, köszönjük!
Fővárosi körkép
A képeket Miki666 készítette, köszönjük!
Az I. kerületben is folyik a védekezés

Laslie képei, köszönjük!
Szigetmonostoron lakókat mentenek
Az MTI közleménye szerint Szigetmonostor egy részére betört a víz, ezért száz ház lakóit kell a lehető leggyorsabban kiköltöztetni.
A 6-os út melletti kerékpárút Budafokon
Tjotzi fotói, köszönjük!
Nem sokon múlik

Budapesten sem sokon múlik, hogy kiöntsön Duna, este tetőzik a fővárosban a folyó vízállása. Enigma és Metbalázs fényképe, köszönjük!
Baja

A Türr István hídról fotózva a dunai folyam.
Budapest
Szigeti Gergő töltötte fel az alábbi fotókat a Facebook profilunkra, köszönjük!
Homokzsákok a benzinkút körül

Klúcsik Norbert fotója Vácról, a Földváry térről. Köszönjük!
A természet szépsége árvíz idején

Gabe81 fotói, nagyon köszönjük!
Vízben a közlekedési lámpa

Misi észlelőnk képe, köszönjük!
Esztergom

Armstrong képei, köszönjük!
Megyeri híd

Karrimor fotói, köszönjük!
Százhalombatta

Kata8 képe, köszönjük!
Vízállások 9 órakor
A Duna vízállása vasárnap reggel 9 órakor Nagymarosnál 750 cm, Vácnál 802 cm, Budapesten 885 cm, Adonynál 745 cm, Tassnál 884 cm, Dunaföldvárnál 676 cm volt, olvasható a vízügy oldalán.
Budapesten még estig emelkedhet a vízszint
Tóth Gábor felvételei, köszönjük!
Nagymaroson ismét betört a víz
Petrovics László, Nagymaros polgármestere közölte, hogy a Váci utcában 3-4 házat körbevett a betörő víz, ezért az ott élőket ki kellett költöztetni.
Ma este tetőzhet a fővárosban
Az Országos Műszaki Irányító Törzs közleménye szerint Budapesten vasárnap az esti órákban tetőzhet a Duna körülbelül 895 cm-es vízállással.
Nem lenne jó a hirtelen apadás sem
Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere elmondta, hogy a Mosoni-Duna szombat délután óta 20 cm-t csökkent, de a suvadás veszélye miatt az ennél gyorsabb apadás kockázatokkal járna. Még vannak buzgárok, átfolyások, de kitart a gátrendszer. 150-160 cm-el alacsonyabb vízszint esetén múlik el a veszély - olvasható az Index.hu oldalon a polgármester nyilatkozata.
Hajnal Budapesten

Gaztom képe, köszönjük!
Mi várható vasárnap?
Vasárnap nyáriasan meleg idő várható, 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. Keleten, északkeleten előfordulhatnak záporok, zivatarok, de a Duna menti területeken jelentős csapadékra nem kell számítani. Nyugaton, északnyugaton az élénk déli szelet erős lökések kísérhetik.
Vigadó téri panoráma
Robi Fo képei, köszönjük!
12-es út a Duna fogságában
Miki666 fotói, köszönjük!
Képes árvízi összefoglaló 2 és fél percben
Kránitz Balázs Facebook profilunkra feltöltött videója, köszönjük szépen!
mobilgát Szentendrén és a Duna Visegrádnál

Szürreális képek a rekord árvízről, Cybercat képei, köszönjük.
2013. június 8.
A Lupa-sziget madártávlatból

Sárközi Szabi Facebook profilunkra feltöltött légi fotója, köszönjük!
Holnap még kevesebb helyen lesz csapadék

Holnap a mainál is jobb idő lesz, már csak néhány kritikus nap és csökkenni kezd a vízszint az árvíznek leginkább kitett területeken.
Budapest az árvíz idején

Kenguru10r fotója, köszönjük.
Még bírják a homokzsákok

Paduc és Kenguru10r fotói, köszönjük!
Milyen időnk lesz holnap?
Vasárnap több napsütésben bízhatunk, főleg az ország északkeleti harmadán számíthatunk záporokra, zivatarokra. Nagy kiterjedésű esőzéstől szerencsére nem kell tartanunk.
A zivatarok üllői néhol párban járank

Anyacaka és Apaferi fotói, köszönjük!
Táti pillanatkép hajnalról

Fubbancs képe, köszönjük!
Külföldi önkéntesek is segítenek a védekezésben
"Néhányan úgy érzetük, hogy jelenlétünkkel is segítjük az árvízi védekezést,így ma pár fővel a Hajógyári Szigeten pakoltuk a zsákokat. Mindenkinek javasolni tudjuk,hogy előtte Mindenképpen tájékozódjanak. Itt előzetes telefonos és személyes regisztrációra volt szükség. Sok esetben tévesek a hírek,mert nincs már szükség önkéntesekre.

Felemelő érzés volt a sok önkéntessel együtt dolgozni, külön kiemelném az ukrán és macedón rendvédelmiseket, akik önként jelentkeztek, hogy ők is segítsenek az elhárításban.
A szervezők, munkálatokat irányítók nagyon összeszedetten végzik munkájukat" - számolt be Tamási Gábor kollégánk Budapestről.
Váci helyzet
Azrob16 képes tudósítása, köszönjük!
Budapest

Cyclonerik és P!T képei, köszönjük!
Győrben tetőztek a folyók
Borkai Zsolt, Győr polgármesterének közleménye szerint a folyók Győrben tetőztek, legmagasabb vízszintjük megegyezett az előrejelzésekben várttal. Nagybajcsnál lassú, de folyamatos a Duna apadása, ennek köszönhetően kis mértékben a Mosoni-Duna és a Rába szintje is csökkenthet hamarosan.
További 1100 katona a gátakon
További 1100 katonát rendelt ki a Dunakanyarba az árvízi védekezéshez a Magyar Honvédség. Az új feladatokkal és létszámmal 20 helyszínen 5700 katona vesz részt az árvízvédelmi feladatokban. - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
Dunai árvíz a levegőből szemlélve
Baranyai Ákos fotói, köszönjük szépen!
Az újpesti Szúnyog-sziget

V8forever képei, köszönjük!
Dunaújvárosnál is nő a víz
Dunaújvárosnál is folyamatosan emelkedik a Duna vízszintje. Pesta felvétele, köszönjük!
Budapesti özönvíz

Fürge felvételei, köszönjük!
Újabb kitelepítések
A Pest megyei katasztrófavédelem közleménye szerint tíz házból 35 embert költöztettek ki Tahitótfalun, mert a Tildy hídnál egy szakaszon megcsúszott és átázott a gát.
Medárd napi felhőszakadás Pécsen
Gász Máté Facebook profilunkra feltöltött videója, köszönjük!
Fennakadások a vihar miatt
Tarlós István közleménye szerint a fővárosban a felhőszakadás miatt nem tud közlekedni a Budai oldalon a 4-6-os és a 19-es villamos, valamint a lezúduló víz autókat is elsodort. Jelenleg a Dunába szivattyúzzák a vizet az érintett területekről.
Elöntötte a víz a Mammutot
A budapesti Széna téren található Mammut bevásárlóközpont nem bírta a felhőszakadást, egy első emeleti cipőbolt teteje beszakadt az esővíztől. Az üzletek zárnak be, a mozgólépcsőkről ömlik a víz - jelentette az [Origo] munkatársa.
Árvíz és özönvíz

Foli és Beautyhunt képei a fővárosból, köszönjük!
Vác a Naszály hegyről fotózva
Váradi András május 20-án és mai napon készült fotóján észrevehető a lényeges különbség a Duna vízszintjének magasságát tekintve. Köszönjük a fotót!
Felhőszakadás a fővárosban
Az Index.hu szerint Budán áll a víz a Margit körút egy részén és a Lajos utcában az intenzív záport követően, valamint a Szentmihályi útról is ide folyik a víz, melyet a csatornák nem tudnak elvezetni.
Védekezési munkák Győrben

Gorzás Attila felvétele, köszönjük!
Ideiglenes mobil állomás Győrújfalunál

Az egyik nagy mobilszolgáltató ideiglenes mobil állomás állított fel szombat virradóra a megnövekedett hívásforgalom biztosításának érdekében. - olvashatjuk Facebook oldalukon.
Pestszentlőrinc a felhőszakadást követően
Cilu fotói, köszönjük!
A Fővárosban több kerületben is óriási felhőszakadás van

Kata9 képe, köszönjük!
Felhőszakadás
Kisnánán és Felnémeten leszakadt az ég, az utcákon hömpölyög a víz, írta a heol.hu.
Víz alatt a hajóállomás
Rácz Csabi Facebook profilunkra feltöltött fotója, köszönjük!
Aktuális vízállások
A 16:00 órakor végzett mérések szerint Komáromnál 844, Esztergomnál 804, Nagymarosnál 734, Budapestnél pedig 864 centiméteren áll a Duna - tájékozódhatunk a Vízügyi Főigazgatóság honlapjáról.
Pakson is emelkedik a Duna

15 órakor 801 cm volt a Duna vízállása Paksnál.
Apáti Zoltán fotója.
Jégeső Kékestetőn
Kékestetőn apró szemű jég is esett. Imi1444 felvétele, köszönjük!
Budapest és Vác

Andreina17 és Road képei, köszönjük!
Ma is kialakult zivatar a fővárosban
Szombat délután ismét kialakultak zivatarok Budapest felett.
A 12-es út Verőce felé csak csónakkal járható

Pálmai Tibor fotója a Dunakanyarból, köszönjük!
Rekord vízállás Budapesten
A Vízügy oldalán olvasható, hogy a 14 órai méréskor a Duna vízszintje Budapestnél 861 cm-en állt, így 1 cm-el megdőlt az eddig mért legnagyobb vízállás.
Kemény védekezés folyik

Fotók Nagymarosról és Komáromból, köszönjük!
A váci Duna-part és strand a magasból

(Fotó: Vác Online)
Bírni fogják a gátak Győrben
"Győrben egyelőre minden rendben van, azokon a helyeken, ahol kisebb gondok adódtak, a szakemberek azonnal megoldották a problémát, folyamatosan figyelik a gátakat. A Mosoni-Duna a város területén még várhatóan 10-15 centimétert fog emelkedni, a gátak magasságával Győrben nem lesz gond, a vízügyi szakemberek szerint a hatalmas víz nyomását is el kell bírnia a védelmi rendszernek" - nyilatkozta az MTI-nek Borkai Zsolt, győri polgármester.
Zivatar a Bakony felett
A Balaton északi oldalán, a Bakony felett is zivatar alakult ki az elmúlt órában.
Átszakadt az ideiglenes gát Tahitótfalunál
Tóth Anita Facebook profilunkon megosztott információja alapján Tahitótfalunál is átszakadt az ideiglenes gát. Itt kétéltű honvédségi járművek segítik a munkálatokat.
Lezárják a 11-es utat
Délután 2 órakor lezárják a Szentendréről a Dunakanyarba vezető 11-es utat - adta hírül az MTI.
Rába mossa a győri hidat

Distorsionature észlelőnk fotója Győrből, köszönjük!
Reggel átszakadt a gát Vácott
Ma reggel gátszakadás történt Vácon, a Diadal téri védvonalon. Információink szerint személyi sérülés nem történt, és a gátat rövid időn belül befoltozták, ám elég sok víz folyt be a védvonalak mögé - írja a Vác Online oldalán.
Árvízi védekezés másfél percben - Vác

Bodó Péter tegnapi felvétele a Dunakanyarban fekvő Vácról.
Intenzív esőzés a Mátrában
Az Északi-középhegység felett bő fél óra leforgása alatt óriási zivatartömbök emelkedtek a magasba, melyeket a Mátránál hangos dörgések kísérnek.
Víz alatt Zebegény egy része

Miglaci képei, köszönjük!
Lezárt híd Győrben

Vecsernyés Norbert fotóin az egyik lezárt hidat láthatjuk.
Eközben újabb zivatarok

Az ország több pontján, főként hegyvidékeink területén zivatarok pattantak ki, egy erősebb cella a Börzsönytől nyugatra, sajnos ez nem segíti az árvízi védekezésben dolgozók munkáját a Dunakanyar területén.
83 embert telepítenek ki Pilismaróton
Pergel István polgármester elmondta, a döntést a védelem irányítója, Tóth Tibor mérnök ezredes hozta meg, aki a Békés megyei katasztrófavédelmi szervezet vezetője. Az üdülőövezetből kevéssel 12 óra előtt minden védekező egységet visszarendeltek, és csak mentőmellényben mehetnek vissza a területre.
(MTI)
Minden eshetőségre felkészülve Vácnál

Karrimor észlelőnk fotói.
Bajánál is egyre feljebb a Duna

A 11-kor mért vízállás 850 cm volt. Ilyen ütemű áradás esetén vasárnap itt is III. fokú készültséget rendelhetnek el.
Olvasónk fotói.
Dunabogdány
Továbbra is szivárgások nehezítik a védekezést a Pest megyei Dunabogdányban, ahol kettes fokozatú ivóvízkorlátozást rendeltek el, vasárnaptól pedig a község egy részében zacskós vizet osztanak. Pályi Gyula polgármester elmondta:
"Annyi segítő kéz áll rendelkezésre, hogy a községbelieket egyelőre haza kellett küldeni, mondván, jöjjenek vissza majd éjszakára."
(MTI)
Verőce és Zebegény

A Dunakanyart ostromolja az ár, Oszaczkitibor és Miglaci észlelőnk képei, köszönjük!
Margit-sziget

A máskor futóktól hemzsegő Margit-szigeti sétány most homokzsákokkal osztozik a város szívében lévő ligeten. Bízzunk benne, hogy hamarosan újra családok népes tábora veheti birtokba ezt a zöld területet! Erd-Parkvaros észlelőnk képei, köszönjük!
Esztergomi látkép
A következő veszélyes pont Pilismarót lehet
Eddig 972 embert kellett kitelepíteni, hajnalig több mint 5,8 millió homokzsákot építettek be a gátakba, mondta Orbán Viktor Győrújfalu határában. „Komárom és Esztergom rendben van” – mondta a miniszterelnök. A következő veszélyes pont Pilismarót, ahová rövidesen elindul. (MTI)
Tegnapi vihar Szegeden

Anthico képe a tegnapi Szegedi vihar érkezéséről, köszönjük!
Budapesten is a víz az úr

Balubear71 és Mommy fotói, köszönjük!
Vác és Verőce ma reggel

Köszönjük a képeket!
Átszakadt a gát Nagymarosnál
Tegnap este 23 órakor a Nagymaros belterületén az önkormányzat által épített védvonal átszakadt. A kiáramló víz két ház kertjét elöntötte, de a további elöntést a kettős biztonságot jelentő lokalizációs védvonal megakadályozta - olvasható a Vízügy oldalán.
A gödi kajakosoknál folyamatos a felügyelet
“A víz rendületlenül jön, az innen-onnan beszivárgó vizet, továbbá a dombról érkezőt folyamatosan szivattyúzzuk. A jobb hajókat felpakoltuk a magasabban található hajótartókra, van, amit le is kötöztünk. Folyamatos készenlétben vagyunk, a tetőzés még nem ért ide” – foglalta össze Sinkó László, a Gödi Kajak-Kenu SE edzője.
Ma meleg, nyárias időnk lesz
Több napsütésben lesz részünk, a délutáni órákban azonban elszórtan továbbra is kialakulhat zápor, zivatar. Kezdetben északkeleten élénk lehet az északkeleti szél. Délutánra 25 és 29°C közé emelkedik a hőmérséklet.
Sajnos néhol szivárog a gát

Chintamani észlelőnk felvétele, köszönjük!
Esztergom és környéke madártávlatból

Jord1 felvételei, köszönjük!
Szobnál is csúcson a Duna
Szobnál éjfélkor a Vízügy 695 centivel rekord vízmagasságot mértek, eddig a csúcsot 686 centi tartotta. Nagymarosra újabb homokszállítmány érkezett, erősítik a gátat.
Víz alatt a győri Aranypart

Bendó Jenifer nappali képei a helyszínről, köszönjük!
2013. június 7.
Vízállások 23 órakor
A Duna vízállása 23 órakor Nagybajcsnál 905 cm, Komáromnál 830 cm, Vácnál 746 cm, Budapesten 828 cm volt, olvasható a Vízügy oldalán. Az első két településnél 30 cm-el, illetve 29 cm-el már magasabb a víz, mint az eddig mért legnagyobb vízállás volt.
Megszámlálhatatlan mennyiségű homokzsák

Kurdeejay képei Vácról, köszönjük!
Délután Győr
Gorzás Attila felvételei, köszönjük!
Araszoló vonatok
Cserháti Péter Facebook profilunkon osztotta meg velünk az alábbiakat -
Komárom és Szőny között a vonatok az óránkénti 20 km/h maximális sebesség helyett már csak 5 km/h sebességgel haladnak, késések 30-70percre tehető, melyről a Kapcsolódó honlap online tájékozódhat!
Aki vonattal utazik Budapest Déli Pu. -ra:
A Gyorsvonatokat szeélyvonatként közlekedtetik Komárom állomás Szőny megállóhely, Almásfüzítő Felső, Almásfüzítőig bezárólag, majd Onnan indul a csatlakozás (személyvonat) Budapest Déli felé.
Vácott semmit nem bíznak a véletlenre
Váradi András felvétele a kikötő melletti, homokzsákok ezreivel sokszorosan megerősített védfalakról, köszönjük!
Budapesti életképek

Köszönjük a fotókat!
Átszakadt a gát Nagymarosnál
Nagymaroson az Index munkatársának jelentése szerint átszakadt a gát, de gyorsan helyreállították a problémát. A városban csak hétfőre várják a tetőzést.
Helyzetjelentés Komáromból
A Duna tovább emelkedik és a védekezésben sincs megállás. A város összes gátja ereszt, illetve szivárog Komáromban és Komárnoban is, de egyenlőre nincs nagyobb baj. A város szinte összes boltját körbevették fóliával és homokzsákokkal és egy ideig zárva tart néhány üzlet. A város legnagyobb üzletének a raktárait már elkezdték kiüríteni - írja Hoványi Zsolt Komáromból.
Budapest újra
Aaron von Kunnle képei, köszönjük!
Óriási zivatartömbök magasodtak korábban

Csillampor és Hegizoli fotói, köszönjük!
Miért veszélyes a gát Győrújfalun?
"A településen nemrég kezdtek csak bele a védművek felújításába, melynek első lépéseként azonban pont az árvíz előtti hetekben bontották el a töltés egy részét. A sebtiben visszalapátolt töltés oldala csütörtök este azután jól meg is csúszott, és egy 20 méter széles és másfél méter mélységben lesuvadt" - elemezte a helyzetet az Index.
Helikopterek is segítik a védekezést

Turbodry és Áron észlelőink képei, köszönjük!
Lezárták a teljes 2-es utat Dunakesziig
Teljes szélességében lezárták a 2-es főút Dunakeszi és Budapest közötti szakaszát, miután a Duna már az útig ér. A 12-es utat Verőce felé szintén lezárták.
Jégeső és naplemente
Sz. Péter és "Lsl" fantázianevű észlelőink fotói Hosszúapályi és Mándok térségéből, köszönjük!
Egy hatalmas üllő Szolnok mellől fotózva
Az egyik intenzív zivatarfelhő gigantikus tömbjét sikerült így lencsevégre kapnia "Kvarc" nevű észlelőnknek. Köszönjük!
Éles zivatarvonal a Nyírségben
Radarképünkön élőben követhető nyomon az a 60-80 km hosszú, észak-déli kiterjedésű, igen éles zivatarvonal, amely súrolhatja Nyíregyházát, valamint telibe kaphatja Debrecent fél-egy óra múlva.
Haragos felhők
Plesi hangulatos fotója ezen a címen érkezett szerkesztőségünkbe. Mellette Kesztyu91 fotója a Nyírségben tomboló zivatarlánc többszörös, egymásba növő felhőtömbjeiről és üllőikről, köszönjük!
Felhőszakadás és egy kimagasló zivatartömb

Viszkok és Brandon képei, köszönjük!
Invázió
Még mindig forr a légkör, Szegedre nemsokára heves villámlással csaphat le az északi irányból érkező cella, keleten új gócok keletkeztek. Saját radarképünk továbbra is élőben követhető! (CoXXX és stábunk felvételei, köszönjük!
Hódmezővásárhelyt is zivatar támadta le

Bodrogi Attila fotója, köszönjük!
Kisoroszit körülöleli a víz
Kisoroszit körbezárta az ár, rohamosan emelkedik a víz szintje, ami már elöntötte a földeket is - írja az Index.
Vác egy része víz alatt
Váradi András fotója, köszönjük!
Így fest most a váci komp

Kaposvári Zoltán Facebook-profilunkra feltöltött képe. Köszönjük!
Vízisztrádává vált a 2-es út

Szűcs Ákos fotói, köszönjük!
Üllők mindenüttt
Újabb cella lépett be hazánkba északkeleten, mellette a Duna középvonalában, a fővárostól délre, Szegedtől nem messze, Siófoktól délre, valamint a horvát harát közelében is mozog egy-egy óriási cella. Colos1357 és Nagypisty fotói, köszönjük!
Jégeső Hosszúpályiban

Charliesmall és BrigiBarbi képei, köszönjük!
Bejelentették Győrújfalva kitelepítését
Ez az első olyan hazai település, amelyet teljes egészében el kell hagyniuk az ott lakóknak, saját biztonságuk érdekében.
A fővárosról délre kószáló "szörny"
...A zivatartömb "túloldaláról" Zagyvarékasról fényképezve. Mumac nevű észlelőnk monumentális fotója, köszönjük!
Zivatarok a sarkkörön túl
Rendkívül ritka jelenséget láthatunk a Blitzortung villámlokalizációs hálózat egész Európát átfogó térképén - messze északon, Norvégia és Finnország határainál, ahol a sarki fény télen mindennapos, ám a villámokat alig ismerik - most kiterjedt zivatarok tombolnak. A legészakibb lecsapók már Izland szélességi körén járnak!

Mindennek az az igen különleges makro-szinoptikai helyzet lehet az oka, mely a napokban tetőző Lappföldi "hőséget" is előidézte, mely során megfordult a szélességi hőmérsékleti gradiens - vagyis északabbra, a sarkkör közelében jelentősen melegebb volt, mint Közép-Európában. (lásd. kapcsolódó cikkünket).
Hatalmas üllők terítik be az eget
Rippel Erik és Zituus becenevű felhasználóink csodaszép fotói a Budapesttől délkeletre elhelyzkedő masszív zivatartömb szétterülő üllőjéről, köszönjük!
Dunakeszi 900 méter magasból
Pearl fotója, köszönjük!
Budapest és Dunakeszi

Milo Adrienn és egyik kedves látogatónk képei, köszönjük!
Győr és Komárom
Cserháti Péter Győrből és Nagy Gézáné Ági Komáromból töltötte fel az alábbi képeket Facebook oldalunkra. Köszönjük!
Még várnak a kitelepítéssel
Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere közölte, hogy Budafok-Tétényben egyenlőre nem költöztetik ki a lakókat, hanem megvárják, hogy a belvárosban a Vigadó téren elérje a víz a 870 cm-es magasságot, és akkor határoznak a továbbiakról.
Közel 60 mm csapadék
Kaposújlak térségében közel 60 mm csapadék hullott az elmúlt órákban. A képeket ExtremWeather készítette, köszönjük!
Búvárok is segítenek
A Kisalföld.hu szerint Győrújfalunál búvárok javítják a gátat, mert több helyen feljött a fólia.
Felhőszakadás Kaposváron
Tominak köszönjük a képet!
Zsilipet javítanak Szentendrénél
A Nádastói-csatorna és a Dera-patak közötti zsilip elromlott, emiatt szivárog a víz. Búvárok is segítenek a javításban, jelenleg szivattyúkkal emelik vissza a vizet a Nádas-csatornába - tett közé az MTI.
A Lánchíd lábánál

Kenguru10r fotói, köszönjük!
Kettős védvonal Nagymaroson
Az MTI szerint újabb védvonalat emelnek Nagymaroson a gáttól nagyjából 10 méterrel hátrébb a Dunával párhuzamosan.
A Margit híd lábánál a víz az úr
Baranyai Richárd fotói, köszönjük!
Győrben az uszoda
Mickl Tibor képe, köszönjük!
Győrnél tovább emelkedett a Rába szintje

Tóth Máté képe, köszönjük!
Bajáig másodfokú védekezés
A Duna alsóbb szakaszain, Bajáig másodokú, a városban és attól délre elsőfokú védekezés zajlik a Vízügy jelentése szerint.
Jégeső Kaposváron
A Dunántúl déli felén mozgó cellából Kaposváron jég is esett.
250 rab is segít
Kétszázötven elítélt segít az árvízi védekezésben börtönőrök felügyelete mellett – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága - jelentette be az MTI.
Zivatarok a Dél-Dunántúlon
Esztergom és Győr
Nemes Judit és Geo felvételei, köszönjük!
Bács-Kiskun megyében is indul a védekezés
Baján a Nagy-Pandúr-szigetről ma reggelig kitelepítették az ott lakókat, a bajai Duna-hidat feltehetőleg kedden fogják lezárni - adta hírül az MTI.
Nincs veszélyben a vörösiszaptározó
Az almásfüzitői vörösiszaptárorzó biztonságos távolságban van a Dunától. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a gát magasabb, mint a Duna várható legmagasabb vízállása - írja az Index.
Almásfüzitőnél a 2002-es szintnél van a víz

Almásfüzitőn reggel 9:15-kor már a 2002-es szintet jelölő vonalat mosta a víz. Laczi Károly fotója, köszönjük!
Eszméletlen összefogás - mindenki pakolja a zsákokat

Senoxx képei, köszönjük!
Tökölön is erősítik a gátat

Pióker Zoltán fotói, köszönjük!
Győrnél is rekord dőlt
Délután 13-kor 812 centin állt a Rába Győrnél, ezzel itt is megdőlt a korábbi, 808 centis rekord.
Milyen időnk lesz ma?
A gomolyfelhőkből szórványosan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, de emellett hosszabb-rövidebb időszakokra a legtöbb helyen kisüt a Nap.
Budapesti életképek

Köszönjük Zsolt38 és Karrimor fotóit!
Szivárog a gát Révkomáromnál

"Egyre kritikusabb a helyzet a városban, a kikötő nagy része víz alatt van. Nagyobb baj, hogy több helyen eresztenek a homokzsákok és a talajvíz is nagyon sok helyen már fent van" - írta Császár Aladár észlelőnk.
Gáterősítés Esztergomban

BZsolt86 friss fotói, köszönjük!
Áradó Duna a Vigadó térnél és a Szabadság hídnál
Zsolt38 és Benzol52 fotói, köszönjük!
Révkomárom és Esztergom
Révkomáromban már a talajvíz is feljött, a kikötő nagy részét a víz elöntötte. Császár Aladár és BZsolt86 képei, köszönjük!
Vízállások 11 órakor
11 órakor a vízügy honlapján olvasható adatok szerint a Duna Nagybajcsnál 895 cm, Komáromnál 807 cm, Vácnál 713 cm, Budapestnél 795 cm magasan állt.
Budapest
Benzol52 képei, köszönjük!
Vízben úszik az étterem
Ap Szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotója Nagymarosról, köszönjük!
Dunaújváros és Komárom
Tem és Beatlowe képei, köszönjük!
Végre nem esik az eső
A Duna-Tisza közének déli felén még csepereg az eső, de az ország más területein szerencsére most nincsen csapadék.
Rendkívüli helyzetet hirdettek Komáromban
Péntek reggel 8-kor a Kormáromi Körzeti Hivatal rendkívüli helyzetet hirdetett. A Duna reggel 8 órakor meghaladta a 2002-es rekordértéket, a 843 cm-t és tovább emelkedik. A tetőzés holnap estére várható - olvashatjuk az Új Szó Online oldalán.
Budapesten is egyre emelkedik a szint

Köszönjük észlelőink képeit!
Elérte a szentendrei mobilgátat a víz
Ma hajnaltól harmadfokú készültség van Szentendrén. Reggel hétkor a Duna elérte a mobil árvízvédelmi fal alját. A Dunakorzót lezárták az autók elől - adta hírül az MTI.
Rekord dőlt Komáromnál is
A Duna vízállása Komáromnál is elérte a valaha mért legnagyobb értéket, a 801 centimétert.
Vácott mindenki mozgósítva van

Önkéntesek, rendőrök, iskolások, idősek és fiatalok egyaránt homokzsákot és lapátot ragadtak Vácott. Road és Azrob16 fotói, köszönjük!
72 óra alatti változás a Fővám térnél

Papp Csaba fotósorozata, köszönjük!
Esélyes a kitelepítés egy komáromi kórházban
Az árvíz miatt szükség lehet a komáromi Selye János kórház kitelepítésére, mondta Orbán Viktor. Az intézményben 67 beteg van, akiket szükség esetén Tatán, Kisbéren, Tatabányán, Oroszlányban helyeznek el - írja az index.
700 cm fölött Vácon
7 órakor 701 cm-es a vízállás.. folyamatos az emelkedés - írja Borza Judit Vácról.
A Lánchídról és Margit hídról szemlélve
Papp Csaba és Finlandia 190 fotói a fővárosból, köszönjük!
Hajnal a Rákóczi hídnál
Feco1965 fotója, köszönjük!
Budapest és Vác reggel
Zazito és Borza Judit képei, köszönjük!
Nagybajcsnál már rekordot döntött a vízszint
Nagybajcsnál már 887 cm-en áll a Duna vízszintje, ami 12 centiméterrel magasabb, mint az eddig mért legnagyobb vízszint. Komáromnál 797, Budapestnél pedig 784 cm-t mértek reggel - tájékozódhatunk a Vízügyi Főigazgatóság honlapjáról.
...És ugyanez ma hajnalban
...Feco1965 fotóján, a Rákóczi-hídnál. Köszönjük!
Éjszakai műszak
Sz.Brigi "Katasztrófa-turiskodás"-nak hívja kalandját az éjjel áradó Dunával, a Híddal, és a Szabadság-szoborral az elő- illetve háttérben. Két nap múlva megnézzük ugyanezt, ugyaninnen, de már egy anyahajó fedélzetéről - köszönjük!
23 ezer homokzsákot töltöttek meg Komáromban
Komáromban eddig 23 ezer homokzsákot töltöttek meg Esztergomban, ott vasárnap várják a Duna tetőzését.
Épül a gát Leányfalun

Chintamani és Neocska képei, köszönjük!
2013. június 6.
A Duna birtokba veszi az árteret

Pimaszka képe Lórévnél, köszönjük.
Törtelen - Cegléd mellett - újabb termetes tuba

Törtelen újabb égi tölcsér alakult ki, amit két észlelőnknek is sikerült megörökítenie. A község Ceglédtől nem messze található, az észlelés további érdekessége, hogy a térségben egy rövid időszakon belül több forgószelet is megfigyeltek, egy tornádót és több kisebb-nagyobb tubát. Csicsak88 és Bekoo észlelőnk képei, köszönjük!
Teniszpálya és közlekedési tábla is víz alatt
Köszönjük a fotókat!
Helikopterek és lánctalpasok Győrújfalunál
A Győrújfalunál meggyengült gát megerősítésére a Magyar Honvédség helikoptereket, lánctalpasokat és újabb katonákat vezényelt a helyszínre, mondta Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök csütörtök este a Duna TV Közbeszéd című műsorában
Dunakeszinél is lezárták a 2-es utat
Autóval kerüljék a környéket, lezárták a 2-es főút Dunakesziről a főváros felé vezető oldalát az Auchan körforgalomnál az árvízi védekezés miatt - adta hírül az MTI.
Rekord Rajkánál
Egy óra alatt két centimétert emelkedett a vízszint Rajkánál, így elérte a 643 centiméterers rekordot - írja a Vízügy.
Felhőszakadás Hódmezővásárhely határában

Iwette felvétele, köszönjük!
Víz alatt a parkoló
Esztergom egyik parkolója a Mária Valéria Hídról. Szittya Péter fotója, köszönjük!
Megállíthatatlanul jön a víz

Mseszti képe Budapestről, köszönjük!
Megálló víz alatt
Gy. Misi képe a Batthyány térről, köszönjük!
7,5 méter következik
A 18 órás mérések szerint Budapestnél már 749 cm volt a vízállás - tájékozódhatunk a vízügyi főigazgatóság honlapjáról.
Segítenek a szabolcsi vízügyesek
A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 142 szakemberrel segíti a Duna árhullám elleni védekezést. A tiszai árhullámok elleni védekezésben jelentős tapasztalatokra tett szabolcsi vízügyesek a Mosoni-Dunán töltésmagasítást végeznek, míg Esztergom, Szőny és Almásfüzitő térségében vasúti töltés melletti nyúlgátat építenek - adta hírül az MTI.
Szivárványok tarkítják, zivatarok nehezítik a védekezést

Rippel Erik és Peti92 észlelőink felvételei, köszönjük!
Tubát láttak Békés megyében

Spaco fotója Méhkerékről, köszönjük!
Láttunk egy hajót a Dunán
A hajózási tilalom ellenére szerkesztőségünk éppen most látott áthaladni egy hajót a Lánchíd alatt.
A valaha volt legnagyobb árvízi kitelepítés jöhet
"Ha valóban 55 ezer embert fognak evakuálni a III. kerületben, az a valaha volt legnagyobb árvízi kitelepítés lehet. Az OKF-től kapott tájékoztatás szerint az utóbbi évek legnagyobb árvizes kitelepítése 2001-ben volt, akkor a Tisza áradása miatt 12 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.
" - írja az Index.
A Duna és a hordalék
Brd és Krisztián fotói, köszönjük!
Érkezik a segítség
A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egységei is elindultak 2013. június 5-én, hogy segítsenek az árvízi védekezésben Komárom, Nagymaros és Budapest térségében - tájékoztat a police.hu.
Nehezítő körülmények
Dunaszekcsőn is épül a gát de az időjárás ezt nehezíti - írja Schubert Balázs. Köszönjük a fotókat!
A kisoroszi rév várója

Greguss Tamás képe, köszönjük!
Komáromi körkép - lezárt út
"Ma délután lezárták Komáromban a töltés mellett lévő utat, a rendőrség, csak az ott élőket engedi be az utcába. A Duna vízállása nagyon magas, a katonaság, katasztrófavédelem, és az önkéntesek még mindig megállás nélkül pakolják a homokzsákokat és hordják vonattal a szükséges helyekre" - írta Hoványi Zsolt szerkesztőségünknek.
Homokzsákok hosszú sorai a Dunakanyarban

Észlelőink fotói Esztergomból és Vácról, köszönjük!
Sok-sok csapadékgóc mozog az országban
A Duna és a Tisza között, valamint a Dunántúl keleti felén több helyen is változó intenzitású gócok mozognak, helyenként gyenge villámtevékenység is megfigyelhető.
Aktuális helyzetképek Győrből
Gorzás Attila fotói, köszönjük!
A vártnál magasabban fog tetőzni a víz Pozsonynál
Előreláthatóan a vártnál később és magasabb szinten tetőzhet a Duna Pozsonynál, a folyó szintje délután háromkor már megközelítette a 10,4 métert, amit korábban a tetőzés szintjének jelöltek. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) aktuális adatai szerint a Duna vízszintje Pozsonynál várhatóan csütörtök éjszaka éri el maximumát.
Dunakeszin is folyamatos az áradás
Karrimor fotói, köszönjük!
Csak nő a víz
206wrc fotói a fővárosból, köszönjük!
Lezárták a győri Petőfi hidat
Lezárták Győr belvárosában a Petőfi hidat ma délután 4 órakor. A Rába várható tetőzése magasabban lesz a híd szintjénél, a vízügyi szakemberek pedig el akarják kerülni, hogy a folyó elöntse a környező területet - téjékoztat az MTI.
Kitelepítés jöhet Dunakeszin
A dunakeszi Rév utca környékén 24 óra leforgása alatt 70 centiméterrel emelkedett a folyó vízszintje, a Duna sorra este valószínűleg már egyik oldalról sem lehet bemenni. Az esetleges kitelepítés 50-60 embert érint - adta hírül az MTI.
Áradás a belvárosból szemlélve
Brd és Sajti nevű felhasználóink fotói, köszönjük!
Felhőcsodák Egerszólátról
Bodooliver2 fotói, köszönjük!
Biciklizők az áradatban
Vmiki fotója a Műegyetem Rakpartról, köszönjük!
Felhőszakadás a Duna fölött
Rippel Erik fotója, köszönjük!
Vízállások a Dunán 15 órakor
A Duna Nagybajcsnál 840 cm, Komáromnál 744 cm, Vácnál 652 cm és Budapestnél 741 cm magasan állt 15 órakor, olvasható a vízügy honlapján.
Kedden tetőzhet a Duna a fővárosnál
Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy a legfrissebb számítások szerint kedden tetőzhet a Duna Budapestnél.
Beszakadt egy út Győrben
Nem sokkal ezelőtt beszakadt az út az újvárosi Botond utcában. Az üreg feltehetően azért keletkezett, mert az árhullám miatt átnedvesedett a talaj. Most vizsgálják, hogy sérült-e a szennyvízcsatorna - írja a kisalfold.hu.
Háztáji védekezés a Sződligeti ártéren
Vác, Ligeti-tó

Halfogó háló Vácott a Ligeti-tó körül, mellyel a nagyobb halak elúszását próbálják megakadályozni. A háló 1,7 méter magas, és a korábban telepített 10 mázsa nagytestű hal miatt telepítették az ár érkezése előtt. Stábunk ottjártakor az áradó víz néhány centiméterre volt a tó szintjétől.
Sződligeti háború a vízzel, homokzsák védállásokkal
A 2-es út sok helyen lezárva

A 2-es út Nagymarosnál, Sződligetné és Vácnál is le van zárva. Az érintett településekre kerülő utakon a 2/A gyorsforgalmi útról keleti irányból lehet eljutni.
Sződligeti védvonal

Alulról és fölülről is víz, víz és víz.
Szakad az eső Budapesten
Budapest számos kerületében intenzív zápor van, időnként az ég is megdörren. Ez már tényleg nem hiányzik.

Cantona és Forbence képei a III. és a XXII. kerületből, köszönjük!
90 ezer homokzsákot töltöttek meg
Sződligeten a helyi lakók, kivezényelt tűzoltók és katasztrófavédelmisek mellett a helyi iskola tanulói is szorgalmasan töltik és pakolják a homokzsákokat.
Budapest
Miki666 küldte az árvízi körképet a fővárosból, köszönjük!
Hajózási tilalom a Dunán
Ma 13 órától a Nemzeti Közlekedési Hatóság hajózási tilalmat rendelt el a Dunán: "A hajózási tilalom csak az úgynevezett kishajókra vonatkozik. Minden egyéb hajó (toló, vontató, önjáró bárka, személyszállító) közlekedhet a budapesti 800 cm-es vízmagasságig."
A lezárt sződligeti kanyar

Szerkesztőségünk fotó Sződligetről, amit Göd irányából már csak az M2-es úton lehet megközelíteni.
Győr
A Kossuth-híd és a teniszpálya Győrött. A képeket Vecsernyés Norbertnek köszönjük!
Merre vannak záporok, zivatarok?
Radarképünkön követhetőek az országban mozgó záporok, zivatarok.
Visegrád
Visegrádon is nagy erőkkel folyik az árvízi védekezés. Greguss Tamásnak köszönjük a képeket!
A Rába
A Rába is egyre nagyobb, kezdi birtokába venni a Radó-szigetet, mely Bettucii képein is jól látszik. Köszönjük!
Víz alatt a parti padok is
A Duna partján már nem a párok ülnek a padon, hanem minden bizonnyal a víz alatt a felkavart iszap talál magának helyet. Jagabi fotója, köszönjük!
Kelletlen záporok, zivatarok
A fővárostól északra a Duna mentén és Dunaújváros térségében záporok, zivatarok alakultak ki, ugyancsak záporok, zivatarok vannak északon és északkeleten is.
Eltömítik a Barát patak torkolatát
Budakalász polgármestere Facebook oldalán közölte, hogy engedélyt kaptak a Barát patak torkolatának eltömedékelésére, mely munkát még a mai napon megkezdenek. Erre azért van szükség, hogy a Duna vize ne folyjon a patak medrébe, valamint ne tudja visszaduzzasztani azt.
Bordás megtámasztás
Bordás megtámasztással erősítik a nyúlgátat, hogy az érkező nagy víztömeg nyomását ellensúlyozzák. Azrob16 felvétele Vácról, köszönjük!
Mindenki a gáton
Azrob16 felvételein is látszik, hogy Vácon aki tud, segít a homokzsákok pakolásában. A víz már a bicikliutat és a sétányt is birtokába vette. Köszönjük a képeket!
Győr-Moson-Sopron megyében még minden elérhető
A Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom vonalon egyelőre nem járnak a buszok. 8-10 percet késnek a vonatok, ám ez az idő tovább növekedhet: déltől óránkénti 60 kilométerre módosítják sebességkorlátozást - adta hírül az MTI.
Dömös és Pilismarót csak az erdőn keresztül érhető el
Teljes szélességében lezárták a 11-es út Esztergomtól Dömösig tartó szakaszát, ezért Dömös és Pilismarót csak erdei úton közelíthető meg - tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Budáról nézve
A budai oldalról nézve az áradó Duna. A képeket Szabó Miklós töltötte fel Facebook oldalunkra, köszönjük!
Budapest a levegőből
A budaörsi mentőhelikopterből készült felvételt Rács Tamás küldte el szerkesztőségünknek. Köszönjük!
Vízállások a Dunán 11 órakor
A Duna vízállása 11 órakor Nagybajcsnál 830 cm, Komáromnál 725 cm, Vácnál 640 cm, Budapesten 729 cm, olvasható a vízügy honlapján.
Helyzetképek
Benzol52 képei, köszönjük!
Budapesten a Duna
Budapesten készítette Miky77 a fotókat ma délelőtt, köszönjük!
14 ezer zsákot használtak fel Gödön
“Nagyjából 9 méterig áll a homokfal, közel 14 ezer zsákot használtunk föl, 170 köbméter homokkal" - olvashatjuk a Gödi Kajak-Kenu SE honlapján.

A tervek szerint csütörtök délre a munkák befejeződnek, azután ügyeletet tartunk. Még néhány támasztékot kell megerősítenünk – foglalta össze Horváth László.

“A gyerekek is rengeteget segítettek, most számukra ez jelentette egy-két napig az edzést. Hajózási tilalom van, vízre menni nem tudunk” – mondta Sinkó László, a Gödi SE edzője.
Itt már se gyalog, se villamossal...

Sólyom Bálint felvételei a 2-es villamos útvonala mellől, köszönjük!
Készek az erdészeti utak megnyitására
Az erdőben dolgozó közfoglalkoztatottak átirányításával is segít a Dunakanyar erdeit kezelő partnerünk, a Pilisi Parkerdő Zrt. az árvízi védekezésben. Felkészültek a pilismaróti és visegrádi erdészeti utak szükség szerinti megnyitására.
Tájékoztató az esztergomi helyzetről

Az esztergomi körzeti TV felvétele a tegnap délutáni tájékoztatóról. Tétényi Éva, a város polgármestere mondja el a részleteket.
A 2-es villamos és a Szabadság-híd ma reggel

Bajusz László és Reynolds észlelőink friss fotói, köszönjük!
Csepereg az eső
A Dunától keletre sokfelé esik az eső, a csapadék lassan tolódik nyugat-délnyugat felé.
Készülnek a gödi kajakosok is

Szabó Judit fotói tegnapról, amikor a Gödi Kajak-Kenu Szakosztály előtt építették a homokzsákokból álló gátat.
40 embert telepítettek ki Esztergomból
Az esztergomi Prímás-szigetről tegnap 40 embert telepítettek ki - mondta el a sajtótájékoztatón a miniszterelnök.
Kisoroszi el van vágva a külvilágtól
Onnan már csak vízen vagy levegőben lehet bárkit vagy bármit kimenekíteni, kitelepíteni.
A legveszélyesebb pontok
A Mosoni-Duna egyelőre a legveszélyesebb pont, Komárom a második. Almásfüzitőn a vörösiszaptározó gáttest szilárdsága egyelőre megfelelő - számolt be Orbán Viktor miniszterelnök (kormany.hu). Tátra és Szentendrére, Esztergomra kiemelten kell figyelni. A földrengés a védekezést nem hátráltatta.
Mikor, hol fog tetőzni?
Komáromban a várható tetőzés 830 cent +/- 10 centi. Esztergomban 795 centi +/- 15 centi. Nagymarosnál 740 centi +/- 15 centivel. Budapesten 885 centi +/- 20 centi, itt a védekezési munkálatoknak június 8-án reggel 8-ig kell befejezni.
Nincs veszélyben a 4-es metró
Tarlós István ezt is megerősítette.
A Margitszigetet 9 méterig tudják megvédeni
Római part és a Margitsziget a kritikus pont, ma befejeződik a nyúlgátak bezárása - mondja Tarlós István főpolgármester. A Margitszigetet 9 méterig tudják megvédeni. A 2-es villamos ideiglenes megállóját áthelyezik az Erzsébet-hídhoz, számos villamos és metró járatát sűrítették. A Batthyány téri metrómegállót lehet, hogy le kell zárni - hallhatjuk a kormany.hu honlapját.
A katonaság készen áll
9600 főt tud bevetni a katonaság, 4700 önkéntes tartalékos tag szintén munkára képesen jelentkezett a védműveknél.
A Batthyány térnél

Rácz Szabolcs tegnapi felvétele, köszönjük!
Zajlik a sajtótájékoztató
Orbán Viktor miniszterelnök 8 órától sajtótájékoztatót tart a védekezéssel kapcsolatos további tervekről.
Lezárták Vácott a hidat
Ma reggel lezárták a 2-es úthoz tartozó, Gombás-patak felett átívelő hidat, mely a városba a legfőbb bevezető utat jelenti. Most már csak körbe, az M2-es úton lehet Budapest felől bejutni a városba.
Éjszakai csend a rakparton

Légrádi Ádám éjszakai felvétele a fővárosból, köszönjük!
241 embernek kellett elhagynia otthonát Pest megyében
Pest megyében eddig 241 embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt. Budakalászon 100, Dunabogdányban 2, Szentendrén 1, Sződligeten 115, Szobon 15, Halásztelken 8 embernek kellett elhagynia otthonát - írja az MTI.
Vizsgálják a gátak állapotát
"A vízügyi szolgálat munkatársai a földrengésről értesülve azonnal
megkezdték a dunai árvízben érintett töltések, gátak átvizsgálását" - olvasható a Vízügy honlapján.
A gátakra várja az igazgató a váci gimi diákjait
"Kedves Boronkay-s diákok és tanárok!
Mindenki, aki teheti június 6-án (csütörtökön) jöjjön a váci komp kikötőjéhez 8 órára, munkára alkalmas ruházatban, hogy segítsünk az árvízi védekezésben. Pénteken már csak a 18 év felettiek mehetnek a gátakhoz" - írta Facebook oldalán a váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium igazgatója.
A Dunakanyar a magasból

Román Gergely légi fotója, melyet a Facebookra töltött fel.
2013. június 5.
"Vízi"bicikli út
Bősnél a vízszint

Bősnél a vízszint, sajnos közel a rekord magasság és a következő 3 napban tovább árad a Duna, Romi77 észlelőnk fotója, köszönjük!
Nyúlgát Vácott

Fotoscsuri felvétele, köszönjük!
Egyre csak jön a víz

Bős és Komárom, Apacika és Romi77 képei, köszönjük!
Lezárták az utat Esztergomnál
Az állami közútkezelő este 8-kor lezárta a 11-es főutat Esztergom és a 117-es számú főúti csomópont között.
Mobilgát a naplementében - Szentendre

Zoli képe, köszönjük!
Épülnek a gátak a Dunakanyarban

Azrob16 és Seaman képei, köszönjük!
Virágcserepek is mozogtak
Friss információk a földrengésről cikkünkben. Várjuk beszámolóikat!
Érsekvadkert mellett volt az epicentrum
Az első beszámolók szerint érezni lehetett a rengést Vácott, Szécsényben, Nógrádban, Szécsényben, Romhányban, Esztergom, Zebegény, Szendehelyen, Nőtincsen, Drégelypalánkon, Dorogon, Balassagyarmaton, Veresegyházán és Budapesten is.
Földrengés volt 20:45 perckor Érsekvadkertnél

A Börzsönytől keletre az északi határ mentén 20:45 perckor 4.0-ás magnitúdójú földrengés rázta meg a térséget, amit számtalan észlelőnk erősített meg azóta!
Ma nem ők a főszereplők
Kicsit talán sértődötten próbálták felhívni magukra a figyelmet ezek a Nógrádkövesd, illetve Hatvan közelében aláereszkedő tubák, melyek a hatalmas áradás közepette már-már alig tűnhettek jelentékenynek a mindannyiunkra zúduló kép- és információözönben. Mindenesetre köszönjük a szép fotókat Szecsab és Jellának köszönhetjük!
Vácon valami van a víz alatt
...De nem a folyómederben, hanem egészen illetlen helyen. Mintha római-kori maradványok sejlenének át az egyre mélyülő víztükrön, pedig csak az új építésű köztér kövei rajzolódnak ki a hullámok alatt. Luca fotója, köszönjük!
Római-parti idill
Vízi játszótér, ahol a körhintákkal leginkább békauszonnyal és mentőövvel lehet már most is csak játszani. Cantona nevű észlelőnk felvétele, köszönjük!
A helyi felhőszakadások sem sokat segítenek
A vízgyűjtő területeken lehulló hirtelen, nagy mennyiségű csapadék helyi villámárvizet okozhatnak, valamint az érintett folyók lejjebb fekvő szakaszain még egy kicsivel emelhetik a vízszintet. Arnold21 és Fagyistibi fantázianevű észlelőink felvételei Nógrádsipek és Agárd térségéből, köszönjük!
Dunakeszin durvul a helyzet
Nagy Nándor felvételén lassan a közlekedési táblákat nyaldossa a víz, köszönjük!
A 2-es út és a Lupa-sziget
Cyclonerik frissen érkezett fotói Vác közeléből, köszönjük!
Homokszállítmány a Dunakanyarba
Közel 700 tonna homokot szállítottak ma Borsod megyéből a Dunakanyar térségébe védekezés céljából.
Alsógödről jelentve
Karrimor újabb fotói, köszönjük!
Felhőszakadás Esztergomban
Esztergomban felhőszakadás volt, a csatornák nem bírták elnyelni a vizet. A várost most nem segíti a csapadék. Xavier Aston beszámolója és felvétele, köszönjük!
Áll a komp Dunakeszinél
Karrimor fotója,köszönjük!
Felhőszakadás Budaörs mellett

Róbert észlelőnk fotóján is látszik az intenzív felhőszakadás, mely az egyik cellát kíséri.
Nincs megállás a Margitszigetnél
Semmi sem áll meg a margitszigeti megállónál - még a 4-es és a 6-os villamos sem. A korlátozás számos autóbuszt is érint - írja a BKK.
Épp a Duna mentén vannak zivatarok
Az agglomeráció területén több helyen is zivatarok mozognak, Budapesttől nyugat-délnyugatra heves felhőszakadást jelentettek észlelőink. Jég is esett.
A pesti rakpartról nézve

Vinibego felvétele, köszönjük!
Legfrisebb vízállások a Dunán
A Duna vízállása 16 órakor Nagybajcsnál 750 cm, Komáromnál 660 cm, Vácnál 588 cm, Budapesten 682 cm, áll a vízügy oldalán.
Tuba Ceglédnél
Tomboytom valószínűleg ugyanazt a tubát látta Ceglédről amit munkatársunk Ceglédbercelről.
Nem kívánt zápor Vácon
Nem éppen jól jött a mostani zápor Vácon a gáton dolgozóknak. Borza Judit fotói, köszönjük!
Tuba Ceglédbercelen is
Gebei Gergely fotója. Munkatársunk fél 4-kor kapta lencsevégre mobiltelefonjával a felhőtölcsért. Gyors elmondása szerint hatalmas felhőszakadás volt a településen, 34 mm-t mért a mai nap folyamán és jelenleg is esik.
Hevesen villámlik a középső tájakon
Tuba Turán
Servitore fotója, köszönjük!
Magaslatról szemlélve
Laslie újabb fotói, köszönjük!
Megérkeztek a szokásos délutáni zivatarok
Hihi és Mazsi71 fotói Dömsödről és Hatvanból, köszönjük!
191,2 km-en rendkívüli védekezés
Jelenleg 687,8 km töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon:
- I. fokú védekezés van 351,9 km-en
- II. fokú védekezés van 82,4 km-en
- III.fokú védekezés van 62,4 km-en
- Rendkívüli védekezés van 191,2 km-en - tájékoztat a Vízügy.
A Margit híd lábánál
Egy nap alatt ennyit emelkedett a Duna vízszintje a pesti oldalról nézve. Sajtinak köszönjük a felvételt!
Épül a nyúlgát Győrzámolyban

Trefa képei, köszönjük!
Felhőszakadás Gödön
Lassan kb. 15 perce felhőszakadás szerű eső van. 10 mm esett belőle eddig - írja Hight Gödről.
Elárasztott sziget
Az áradó Rába Győrben elárasztotta a Radó-szigetet. Krisztincs panorámaképe, köszönjük!
Rekord vízállás Doborgaznál: 1456 cm
Doborgaznál a Duna vízállása megdöntötte az eddigi mért legnagyobb vízállást 13 cm-el a 13 órás mérések alapján, ekkor 1456 cm magasan volt a vízszint, olvasható a vízügy oldalán.
A Rába és a Marcal győri szakaszán is harmadfok van
... ugyanis a Duna visszaduzzasztja a két folyót, ezért került sor ezeken a szakaszokon is a harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére. Aktuális információk a Vízügyi Főigazgatóság oldalán.
Rakparti helyzetkép

Bobál Dániel fotói Facebook-profilunkról, köszönjük!
232 ezer homokzsákot tettek ki Komárom-Esztergom megyében
Komárom-Esztergom megyében az árvízvédelmi munkálatok során eddig 232 000 homokzsákot használtak fel, 45 tűzoltó és 23 katasztrófavédő dolgozik a kijelölt területeken - írja a Dunakanyar.hu.
Drónokkal térképezik fel az árvízi helyzetet
A Honvédelmi Minisztérium pilóta nélküli repülőit is alkalmazzák az árvízi munkálatokhoz - jelentette be Hende Csaba az MTI-nek. A miniszter azt mondta, Tát polgármesterének kérésére használták a HM részvénytársaságai által kifejlesztett pilóta nélküli járműveket az árvízzel sújtotta területek feltérképezésére.
Parlamenti tükörkép - érkezik az ár

Rizsavi Tamás friss képe a Parlamenttől, köszönjük!
A rakparton a víz
Laslie fotói Budapest I. kerületéből, köszönjük!
50 ezer homokzsák Sződligetnél
"A keddi napon emberfeletti erővel sikerült a több száz munkáskéznek megtölteni 29.000 db homokzsákot. Tegnap este 9 órára a Katasztrófavédelemmel való együttműködés keretében a Váci Tűzoltóságon átvettük az újabb 20.000 db árvízvédelmi zsákot" - nyilatkozta Juhász Béla sződligeti polgármester.
Tetőzött a Duna Bécsnél
Az MTI közleménye szerint a Duna Bécsnél ma reggel 7,93 méterrel tetőzött, valószínűleg ez marad egy ideig a magassága. Ez 4 cm-el haladja meg a 2002-es árvízkor mért értéket.
Újabb büfé került víz alá

Benedekco képei Tökölről, köszönjük!
Árad a herédi Nógrád-patak is
... a tegnap lehullott nagymennyiségű eső nyomán. Komjáthy Zoltán fotói, köszönjük!
12 órai vízállások a Dunán
A legfrissebb mérések szerint a Duna vízállása Nagybajcsnál 727 cm, Vácnál 580 cm, Esztergomnál 603 cm, Budapesten 675 cm, olvasható a Vízügy honlapján.
Rakparton a Duna
Budapesten a Batthyány téren készítette Vlász Tünci az alábbi képet, melyet Facebook oldalunkra is feltöltött. Köszönjük!
Vízállás a Parlament előtt
Molnár Éva fotója, köszönjük!
Sok eső esett - árad néhány kisebb patak is

Az Északi-középhegység térségében az elmúlt 24 órában nagyobb mennyiségű csapadék is hullott, emiatt a helyi, kisebb patakok is megduzzadtak. A hegyvidékeken kisebb villámárvíz is kialakult.
Leálltak a vonatok
Both Ferenc, a MÁVINFORM sajtóügyeletese elmondta, hogy tíz órától bizonytalan ideig nem közlekednek a vonatok Komárom és Esztergom között. Az utasokat a teljes vonalon vonatpótló autóbusz viszi - olvashatjuk a kemma.hu-n.
Tetőzés várható időpontjai
Az árhullám tetőzése a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján végzett számítások szerint a Szigetközben június 8-án, szombaton várható a Nagybajcsi vízmérce 890 cm-es vízállásánál. Budapesten a tetőzés előreláthatólag június 10-én, hétfőn lesz a Budapesti vízmérce 875 cm-es vízállásánál. A tetőzés kialakulásáig a vízszintemelkedés folyamatos - tájékoztat a Vízügyi Főigazgatóság.
Sokfelé esik az eső
Északkeleten és a Dunántúlon sajnos most is esik az eső. Éjszaka több helyen gondot okozott a hirtelen leesett, nagy mennyiségű csapadék.
Gyorsan jött éjszakai csapadék - Verseg
"Versegen is gondok voltak éjfélkor a hirtelen lehulló csapadék miatt! Kiöntött a Versegi-tó és mivel nem tudta átinni a gyűrű a vizet, utat tört magának. Tűzoltók, katasztrófavédelmisek a helyszínen voltak; kikerülő bójákat helyeztek el az egyik oldalon, ahol a víz a fél utcát elmosta. Veteményesek víz alatt vannak. Most már apad a víz szintje" - írta Deák István a helyszínről.

Köszönjük a képeket, információkat!
Duzzadó patak Versegnél
"A Vanyarci-patak is duzzad. Szinte már a híd alját súrolja a vízállás. Néhol utat talált magának a patak és a szántóföldek felé vette az irányt. Sodrása viszonylag erős és sok hordalékot is szállít. Ez a Zagyvába ömlik bele" - számolt be szerkesztőségünknek Deák István Versegről.
Sárlavina Gödöllő és Aszód között
40-50 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon, mert tegnap este egy hegyoldalról lezúduló sárlavina eltorlaszolta a síneket Gödöllő és Aszód között - tette közé a HavariaPress.
A szentendrei postás strand így fest most

Paár Nándor összehasonlító fotója Szentendréről, köszönjük!
Budapesti közlekedés
A Duna áradása miatt az alsó rakpartokat végig lezárták, a Királyok útját úgyszintén, a 34-es (934-es) busz terelve közlekedik. A Margitszigetet lezárták, a 26-os busz nem jár. A hajójáratok (D11, D12, D13) sem közlekednek.
Várhatóan a Nánási út is lezárásra kerül, ekkortól a 106-os busz rövidített, terelt útvonalon viszi majd az utasokat. További részletek a Fővinform oldalán.
Árvíz miatt lezárt utak
Az áradás következtében lezárt utak listájáról a Magyar Közút honlapjáról tájékozódhatunk.
Veszélybe kerülhet hazánk egyetlen barokk hídja

Azrob reggeli képein is látszik, hogy Vácott is egyre duzzad a folyó, a ligeti ártéren már jócskán áll a víz. A Gombás-patak mentén található hazánk egyetlen barokk hídja, melyen a 2-es sz. főút is áthalad - ez szintén veszélybe kerülhet a rekordár idején.
Még jó 2 méterrel lesz magasabb a Duna - biztos a rekord
Nagybajcsnál az OKF mérései szerint hajnalban 691 centin állt a mérce, a szombati tetőzésig még további 2 méter jöhet rá erre. A rekord így garantált, 2002-ben Nagybajcsnál 875 centit mértek, most 890 cm +/-20 centi a jelenlegi becslés.
Fél méter egy nap alatt
Az OVF hajnali mérései szerint Budapesten egy nap leforgása alatt csaknem fél méterrel, egészen pontosan 48 centivel lett magasabb a vízállás.
A budai alsó rakpart ma reggel

Laslie képe, köszönjük!
A budapesti rakpart hamarosan víz alatt
CyberCat esti fotója a Batthyány térről, köszönjük!
Budapesten már 648 cm a Duna
A 23 órai adatok szerint a Duna vízállás Nagybajcsnál 674 cm, Komáromnál 618 cm, Esztergomnál 577 cm, Nagymarosnál 506 cm és Budapesten 648 cm, olvasható a vízügy honlapján.
2013. június 4.
Ausztriában jól vizsgázik a mobilgát
Nyugati szomszédunknál több helyen is olyan mobilgátakkal védekeznek, mint amilyen Szentendrén épült. Náluk eddig jól vizsgázik, reméljük itthon is visszatartja a Dunát. A képet Thunderstruck küldte szerkesztőségünknek, köszönjük!
Az egyetemek toboroznak
A budapesti egyetemek felhívták a diákok figyelmét, hogy aki teheti és tud, lehetősége szerint vegyen részt a védekezésben, ugyanis minden segítségre nagy szükség van.
A Duna és a nyúlgát Vácott

Solyah0116 képei, köszönjük!
A tetőre menekítették a berendezést

A nagymarosi kompnál található Maros étterem mindent a ház tetejére menekített: hűtők, székek, asztalok kerültek a födémre. A máskor finom falatokat felszolgáló étterem most üresen tátong, nyitott ablakokkal "várja" a betörő vizet. Bízunk benne, hogy minimális károkkal fogják átvészelni az áradást.
Átmeneti megoldások, félkész gátak

Egy szakaszon Nagymaroson már meg lettek erősítve a kerítések, a többi helyen átmeneti megoldásokat alkalmaznak. Akár minden eddiginél nagyobb víz is jöhet.
Októberre lett volna kész a nagymarosi gát

Szerkesztőségünk a helyszínen járva beszélt az építkezés munkatársaival, akik elmondták, hogy a gát idén októberre lett volna kész. Sajnos a közeledő árhullám megnehezíti az építést is, próbálják lebetonozni a félkész állapotban lévő védelmi rendszer alapjait, hogy minél kisebb legyen a kár. A főtérre vezető úthoz nyitható kapus gátat terveztek, ám egyelőre az oszlopok sem állnak - maradnak a homokzsákok.
Helyzetjelentés Komáromból
"Jelen pillanatban a Duna Komáromnál 610 cm-en áll és a katonaság, a katasztrófavédelem, illetve az önkéntesek már javában pakolják az Almásfüzitőn megtöltött homokzsákokat amit vonatokkal hoznak Komáromba.

A város a legrosszabbra számít, hiszen a gát 870 cm magas, és a tetőzést is ekörül várják pénteken. A helyi kórházat már felkészítették az esetleges katasztrófára és már az evakuálási terv is kész van, ha szükséges az egész várost kitelepítik.

Már az egyik vasúti vágányt is lezárták az árvíz miatt így a vonatok, csak egy vágányt használhatnak így késésekkel közlekednek a járatok" - tájékoztatta szerkesztőségünket Hoványi Zsolt Komáromból.
Hamarosan Budapesten is a víz lesz az úr

Rizsavi Tamás fotója a fővárosból, köszönjük!
A nagymarosi halsütöde

Nagymaroson, a komp mellett található büfékből is próbálták délután kimenekíteni a hűtőket, elektromos eszközöket, hiszen a víz már akkor a partot nyaldosta, a bicikliút pedig már régen használhatatlan kerékpározásra. Szerkesztőségünk fotói.
Homokzsákokkal készülnek a védekezésre

Azrob16 fotója, köszönjük!
Újabb 9 cm-t emelkedett a Duna Budapestnél
Budapesten újabb 9 cm-t nőtt a Duna vízszintje 4 óra alatt, de más városoknál is folyamatos az emelkedés: Nagybajcsnál 665 cm, Komáromnál 612 cm, Esztergomnál 569 cm, Nagymarosnál 492 cm, Budapestnél pedig 639 cm vízállást mértek, olvasható a vizugy oldalán.
Vízi bicikliút és Duna bástya
Kurdeejay és HUNBALAGE képei Vácról és Győrből, köszönjük!
Érdekesség Ausztriából
Fehér lávaként ömlött le a hó az Innsbruck feletti hegyoldalon, Höttinger Almban. A jelenség ugyan nem egyedi, de júniusban mindenképpen szokatlan - tájékoztat a HVG..
Dunaszentpált körbevette a víz
Dunaszentpált több irányból is körbeveszi a Mosoni-Duna, ezért itt van a legnagyobb szükség a homokzsákokra. A település Duna utca felőli részén gátat építettek, ha magasítani kell, megteszik - olvashatjuk a kisalfold.hu-n.
A Duna Gönyűnél
Tabesi panorámaképe, köszönjük szépen!
Szirákon közel 50 mm esett
De Pásztóról és Kállóról is több mint 30 mm csapadékról számoltak be észlelőink eddig. Kartalon is felhőszakadás volt, ezt Zoli nevű észlelőnk meg is örökítette. Köszönjük a fotót!
Komárom
Komáromban egyre nagyobb teret hódít magának a Duna, a másik oldalon pedig gőzerővel készülnek legyőzni az áradatot. Apacika képei, köszönjük!
Alaposan kicentizték Csehországban
Melnikben a vízszint már csak 16 centivel marad el a gátak magasságától. Az Elba várhatóan két óra múlva tetőzik a városban, a vízszint az előrejelzések szerint további 10 centimétert emelkedik. A védművek tehát elvileg kitartanak, de tény, alaposan kicentizték az illetékesek. További részletek a dohoto.blog.hu oldalon olvashatók.
Így fest a mobilgát Szentendrén

Mayerffy György fotója Szentendréről, köszönjük!
Rövidebb szakaszon jár a HÉV
A Duna áradása miatt várhatóan csütörtök délután a H5-ös hév Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit hídi felszíni ideiglenes végállomásig közlekedik. További részletek a BKK oldalán olvashatók.
A komp nem üzemel - Dunakeszin sem

Párkánszky Péter képe, köszönjük!
Helyenként 20 mm feletti csapadék esett
Pest megye keleti peremén, Nógrád és Heves megye egy részén ma jelentősebb mennyiségű csapadék esett, néhol a 20 mm-t is meghaladta.
Félpályás útzár a 11-es úton
A 11-es főúton Leányfalu és Tahitótfalu között gátépítés miatt félpályás zárás van érvényben, a forgalmat rendőrök irányítják - jelentette be a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Már a partot nyaldossa a víz

Road és Ács Szabolcs képei Vácról és Budapestről, köszönjük!
Rendkívüli készültség a Dunakanyarban
Szigetmonostor, Surány, Tahitótfalu, Letkés, Göd, Ipolydamásd, Budakalászon és Surány felső részén is rendkívüli készültséget rendeltek el a szakemberek.
A sződligeti kikötőnél

Saci18 fotója Sződligetről, ahol a kiömlő víz miatt holnap déltől a 2-es utat is le fogják zárni.
Többfelé esik az eső
A Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben esik az eső, Nógrádban zivatarok mozognak. Sajnos ma már nem lesz szikrázó napsütés.
Víz alatt van Győr egy része

Tibee észlelőnk felvétele, köszönjük!
Tuba Szlovákiában
A Kisalföldtől jó 50 km-re északra, a szlovákiai Vágsellyén ma is tubát fotózott Atil észlelőnk.

Köszönjük!
Egyre több szemét kerül hordalékként az árba

Szerkesztőségünk képei a verőcei Duna-partról.
A Batthyány téri metróállomást le is zárhatják
Ha a Duna vízszintje Budapesten eléri a 850 centimétert, akkor a Batthyány téri állomást lezárják, itt csak áthaladnak a szerelvények - írja az Index a BKK közleménye alapján.
Árad a Táti patak is
Garázda nevű felhasználónk fotói, köszönjük!
Győri árvízi kép
Kati53 és Geo nevű felhasználóink fotói, köszönjük!
Lezárt utak Komárom-Esztergom megyében
Komárom-Esztergom megyében a 11325-ös jelű Pilismarót-Basaharc összekötő úton teljes pályás útzár van - tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az esztergomi Mária Valéria hídhoz vezető úton is teljes pályás útzár van érvényben.
A verőcei strand - hűlt helye

A Dunakanyar bal partján fekvő Verőcén már teljesen elöntötte a nyaranként strandként üzemelő Duna-partot a víz, rengeteg hordalékot hozva magával. Szerkesztőségünk képei.
Kisapostag is nagy bajban van
"Száz köbméter homokot, 6400 zsákot osztottunk ki az ingatlantulajdonosok között, és ezer négyzetméter fóliát vittünk ki a helyszínre, amivel le lehet teríteni a homokzsákokból épített gátat, illetve védeni lehet vele az értékeket" - nyilatkozta Kisapostag polgármestere a Duol.hu internetes oldalnak.
Elönti a szigetet a víz
Már szinte bizonyos, hogy a rácalmási Nagy-szigetet teljesen elönti a Duna a hétvégén, illetve jövő hét elején, és a folyó lesz az úr a természetvédelmi területen. A vadásztársaságok féltik a sziget vadállományát, igyekeznek az árhullám előtt kimenteni a vaddisznók és őzek közül amennyit csak lehet - tájékozódhatunk a Dunaújváros Online-ról.
Kitelepítésre is szükség lehet
A Duna emelkedő vízszintje miatt Komárom-Esztergom megye néhány településének, az esztergomi Prímás-sziget, Pilismarót, Neszmély és Dunaalmás alacsonyabban fekvő területein a Komárom-Esztergom megye kormánymegbízott szerint kitelepítésre lehet szükség - írja az Index.
Pesti alsó rakpart
Holnap már nem lehet kiülni Budapesten a pesti alsó rakpartra, sőt egyikre sem, mert víz alá kerülnek. A felvételt Kovács Zsuzsinak köszönjük!
Közben meg-megdörren az ég északkeleten

Misiniszta képei, köszönjük!
Hordalékkal jön az ár Győrben is
A szabadstrandnak jelenleg nyoma sincs, a helyén víz és hordalék várja az ide érkezőket.

Vecsernyés Norbert felvételei, köszönjük!
Passaunál tetőzött az ár
Passaunál már egy fél métert apadt a vízszint, a történelmi városrész azonban még mindig víz alatt áll.
Terepjáróval könnyebben megy a pakolás

A verőcei Camelot Étterem ebben a sátorban szebb napokon esküvőket szokott megrendezni, most azonban próbálják menteni, amit csak lehet. Terepjáróval álltak be a lépcsőhöz, hogy könnyebben menjen a pakolás.
Így nézett ki reggel a Római part

Mamor05 montázsa a III. kerületből, köszönjük!
Nem hiányzik a csapadék
Az ország északkeleti részén többfelé van eső, záporeső, zivatar; délnyugaton is szemereg az eső. Nem hiányzik most a csapadék.
Rendkívüli helyzet Pozsonyban
A rendkívüli helyzet kihirdetését a Pozsonyt fenyegető árvízveszély fokozódása, valamint az tette indokolttá, hogy a Morva és a Duna várhatóan néhány órán belül elvágja a külvilágtól Pozsony nyugati városrészét, Dévényt - olvashatjuk az MTI oldalán. A Morva Dévénynél ömlik a Dunába.
Vácnál az áradó Duna
Borza Judit fotói, köszönjük szépen!
Vízi kalandpark Verőce előtt

A Dunakanyar egyik népszerű étterme, a Camelot kalandparkot is üzemeltet, jelenleg azonban maximum vízi játékokra lenne lehetőség a Verőce és Vác között fekvő étterem területén. Szerkesztőségünk fotói a helyszínről.
Védik a Margitszigetet is
Megkezdődött Budapesten a Margitsziget védelméhez az anyagok és eszközök behordása. A Római-parton ma megkezdtük az elsőrendű védvonalon az árvízi „kapuk” bezárását. Elkezdődött a védmű talpának megerősítése is. A Római-parti védelem szervezése rendben és nyugodtan zajlik - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.
Nagymaros egy felbolydult méhkashoz hasonlít
Az árvízvédelmi falat és az árvízi kapukat jelenleg is gyorsított ütemben betonozzák és szerelik.
A parti vendéglátóipari létesítmények evakuálása most is zajlik, a Maros étterem teljesen üres, ablaktalan, a székeket a tetőre menekítették. A kerékpárút víz alatt van, a parti hekkes és fagyizó ma már biztosan nem nyit ki - olvashatjuk a Dunai Szigetek blogoldalon.
Panorámakép Komáromból
Köszönjük szépen Buzás Csabának!
3 évvel ezelőtt...
2010. június 4-én, napra pontosan 3 évvel ezelőtt hajnali 1 óra után a töltést magasító nyúlgát, mely megszámlálhatatlan sok homokzsákból épült, Edelényben átszakadt, így a víz elöntötte a város egy részét, helyenként 2 és fél méter magasan. Számos más település is északon, északkeleten, mint Felsőzsolca, Ócsanálos nagy része víz alá került ebben az időszakban. A Sajó, a Hernád, a Bódva és még számos folyó szinte mindent vitt.
Pozsony kedd kora délután
Ninush Richina Facebook oldalra feltöltött fotója, köszönjük!
Útlezárások az ár miatt
A Duna áradása miatt lezárások, korlátozások az alábbi hidakon, útszakaszon várhatóak:

- a Duna folyó magyar-szlovák határszakaszán, a 1806-os folyamkilométernél lévő Vámosszabadi hídon,
- az 1. számú főút egyes szakaszain,
- a 11. számú főút egyes szakaszain,
Tát-Esztergom ártéri szakaszán - áll a Rendőrség közleményében.
Nyergesújfalu és Esztergom
Szabóné Betti és Fini képei, köszönjük szépen!
Várható tetőzések
A legfrissebb előrejelzések szerint pénteken 890 +/- 20 centiméterrel fog tetőzni az ár a Szigetközben, a nagybajcsi vízmérőnél, míg Budapesten 875 +/- 30 centiméteres vízállás várható 9-én, vasárnap – írja az Országos Vízügyi Főigazgatóság Országos Műszaki Irányító Törzsének (OMIT) közleménye.
Töltés újjáépítés
Trefa nevű felhasználónk fotója Győrzámolyról, köszönjük!
Mire számíthatunk Vácon?
Amennyiben a Duna vízállása meghaladja a 750 centimétert, Vácott a következőkre lehet számítani:
- A Liszt Ferenc és az Ady Endre sétány víz alá kerül, néhány lakásban az áram- és gázszolgáltatást meg kell szüntetni.
- A József Attila sétányra a bejárás csak csónakkal lesz lehetséges.
- A Kőszentes hidat lezárják így Vác a régi 2-es főúton nem közelíthető meg ebből az irányból.
- Az árvíz idején számolni kell még: forgalomkorlátozásokkal, lezárásokkal Sződligetnél a 2-es főúton valamint Verőce és Vác között 12-es főúton, továbbá a kompközlekedés szünetelésével.
További információk a Vác Online oldalán olvashatók.
Árvíz Lábatlanon
Wailers fotói, köszönjük szépen!
Hamarosan a rakpartot mossa a víz
Segabor és Grd fotói a Margit híd közeléből és a Batthyány térről, köszönjük!
Déltől elrendelték a veszélyhelyzetet
A Duna áradása miatt Orbán Viktor miniszterelnök kedden déltől veszélyhelyzetet rendelt el. A Hirado.hu szerint 8000 katona, 8000 katasztrófavédelmi dolgozó, 1400 vízügyi szakember és 3600 rendőr mozgósításra vár.
Sződligetnél lezárják a 2-es utat
Az MTI híradása szerint holnap délben fogják lezárni a 2-es utat a sződligeti kanyarnál. A településen már jócskán pakolják a homokzsákokat, számos ingatlant veszélyeztet az ár.
Lassan vége a járkálásnak - Nagymarosi életkép

..ap.. fotója Nagymarosról, ahol a legtöbb part menti épületnél már felhúzták a mobilgátat. Köszönjük a képet!
Nagymaroson így épül a gát

..ap.. felvétele a Dunakanyarból, nagyon köszönjük!
A Kis-Dunán is jön az ár, Pozsonynál 842 centit mértek
A Duna vízállása ma reggel Dévénynél 826, Pozsonynál 842 centiméter volt. A Morva Dévényújfalunál 703 centiméter volt.

A Kis-Dunán is komolyabb vízszintemelkedés várható. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet prognózisa szerint a Duna szerdáról csütörtökre virradóra fogja elérni a 2002-es nagy árvíz szintjét - olvashatjuk az Új Szó online oldalán.
Merre lesznek ma zivatarok?
Elsősorban az Északi-középhegység térségében, az Alföld északi, és középső tájain várható zápor, zivatar, melyeket helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Friss előrejelzésünk itt olvasható.
Este lezárják a Margitszigetet is
Este 6-tól lezárják a forgalom elől a Margitszigetet, ilyenre is rég volt példa. Az illetékesek arra kérik az autósokat, hogy ürítsék ki a parkolókat.
Fél órás késések a Budapest-Győr-Hegyeshalom von
A Duna áradása miatt korlátozzák a vasúti forgalmat a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon, emiatt akár 20-30 perces késésekre is lehet számítani – tette közzé honlapján a MÁV.
Így építették a szentendrei mobilgátat

Kaposvári Péter Youtube-ra feltöltött vágott videója, köszönjük!
Lassan jön, de már a töltést mossa

Paintballnyerges fotója Lábatlanról és Borza Judit reggeli friss képe a váci Duna-partról, köszönjük!
Újra megrengett a föld Hevesnél
23 óra 23 perckor földrengés keletkezett a Heves megyei Heves város közelében. A rengés magnitúdója 2,3 volt a Richter-skálán. A földmozgást a lakosság érzékelte - tájékoztatott az MTA CSFK GGI Facebook-oldalán.
Homokzsákok pakolásához várják a segítő kezeket
A keddi napra Dunaszentpálhoz keresünk önkénteseket, segíteni az árvízvédelmi munkálatokban. Homokzsákot kellene pakolni, aki ráér és tud segíteni, jelentkezzen a +36 70 293 4010-es telefonszámon.
Már nyaldossa a rakpartot a víz

Horváth Zsuzsanna fotója Budapestről, köszönjük!
2013. június 3.
Zivataros idővel érkezik Medárd
Napról napra melegebb időnk lesz, csütörtökön már több helyen 25°C köré melegszik a levegő, azonban szinte minden nap számíthatunk majd záporokra, zivatarokra, melyek lokálisan nagyobb mennyiségű csapadékot is okozhatnak.
Dömösön és Dunakeszin is egyre inkább a víz az úr

Rafaelb és Caxton képei, köszönjük!
Vácott is várják az önkénteseket
Méghozzá holnap reggel 9-től, a Hegyes toronynál. A hivatali szervek kérik a Liszt Ferenc sétány, Ady Endre sétány, József Attila sétány, Tímár utca, illetve a Burgundia városrész környékén lakókat, hogy szállítsák el értékeiket - írja a Vác Online.
Víz alatt a pilismaróti kemping

Rafael felvétele, köszönjük!
Hideg lesz az éjjel
A Pilis-tetőn 6.6 fokot mutatnak a hőmérők, a Nagy Hideg-hegyen 6.8 fok van. A Dunántúlon és északkeleten jelenleg is esik, ez sem segít az árvíz-helyzeten.
Hajózási tilalom Szlovákiában
Az Állami Hajózási Felügyelet este hatkor rendelte el a hajózási tilalmat Szlovákiában - írja az ujszo.com.
Helyzetjelentés Komáromnál
"Elrendelték a 3. fokozatú készültséget az árvíz miatt. Már készítik a homokzsákokat a vasútállomás mellett. A város lakói nagyon félnek, mert ha a várt tetőzés érkezik Komáromba, akkor a gát átszakadhat, ami max. 9 méter magas és a tetőzést is ekörül várják.

A komáromi polgármester azt mondta, hogy el kell kezdeni a mentési terv készítését és nem az a kérdés, hogy megdől-e a 2002-es rekord, hanem az hogy mennyivel haladja túl azt. Én Komáromból egész héten adok friss információkat és képeket az árvízi helyzetről" - írja Hoványi Zsolt Komáromból.
Bezárt néhány büfé is

Morusnigra1 képei, köszönjük!
Komárom és Szőny az áradás kezdetén

Beatlowe képei, köszönjük!
Kiürítések Prágában
Hétfő este a hatóságok elrendelték a prágai belváros melletti Karlín negyed részleges kiürítését is, mert a csatornákon át a folyóból áramló víz elárasztotta az utcákat és a pincéket - írja az Index.
A bajoroknál sem jobb a helyzet

A németországi Regensburgból küldte János észlelőnk az alábbi fotókat, köszönjük!
1285 cm Passaunál
Passaunál egymást érik a rekordok, újabb öt centit emelkedett a Duna, és 19.00-kor már 1285 cm-t mértek.
Győrben is egyre nagyobb a vízállás
Győrben is folyamatosan emelkedik a vízszint, egyre közelebb kerül a víz a híd aljához, mely Nemes Zsolt felvételén is látszik. Köszönjük a felvételt!
Révkomáromnál 603 cm
Nagyban zajlanak az árvízvédelmi munkálatok, jelenleg a Duna vízállása Komáromnál 603 cm, de a java még csak most jön - írja Császár Aladár Révkomáromból. Köszönjük a fotót!
Kiüríthetik a Római partot
A III. kerületi helyi védelmi bizottság arra kéri a Római partnál a hullámtérben lévő ingatlanok tulajdonosait, használóit, hogy kedden délig mindenki hagyja el a területet, mert a fővédvonalon a csatornázási művek megkezdi az utcák, kapubejárók, buszmegállók lezárását, áll a Fővárosi Katasztrófavédelem honlapján.

Délelőtt tízkor a tömegközlekedést is leállítják a Királyok útja - Nánási út útvonalon. Arra kérik a területen belül parkolókat, hogy még hétfő este vigyék el autójukat. Az árvízzel érintett területen nem lesz villany, víz, csatorna és szemétszállítási szolgáltatás. A lakóktól azt kérik, hogy a veszélyeztetett épületeket áramtalanítsák, zárják el a víz- és gázvezetékeket.

A területen saját felelősségre maradóknak azt javasolják, hogy ne fogyasszanak vezetékes vizet, de gondoskodjanak elég palackos vízről, és élelmiszerről.
Sződligeten is hasonló a helyzet
Köszönjük a fotót!
Hordalék a bicikliúton

Borza Judit képe Kisvácról, köszönjük!
Több helyen másodfokúra emelték a készültséget
"Este hat órától a Dunán Esztergomnál, Komárom és Almásfüzitő térségében, továbbá a Mosoni-Duna és a Rábca térségében Kunszigetnél és Abdánál elsőről másodfokúra emelték a készültséget" - olvashatjuk az MTI tájékoztatójában.
Vácott még jár a komp
Szerdán már a rakpartot moshatja a víz
A Hydroinfo előrejelzései szerint a budapesti alsó rakpartot akár szerdán elérheti a víz, Budapesten várhatóan szombaton fog tetőzni a Duna.
A Dunasori sétánynál
Karrimor nevű felhasználónk fotói Dunakesziről, köszönjük!
Olvasónk beszámolója Linzből
"Ausztriában Linzben élek és figyelemmel kísérem az árvízi helyzetet. A tömegközlekedés akadozik és a helyzet itt egyre rosszabb.

Olvastam a hazai hírportálokon, hogy Budapestnél, de úgy egészében Magyarországon 8-9 méter körüli tetőzést várnak! Itt Ausztriában és a szomszédos Csehországban bár számítottak a rekord méretű árvízre a szakemberek itt sem gondolták volna, hogy 10 méter felett fog tetőzni. A Duna 24 óra alatt közel 3 métert emelkedett.

A barátnőm, aki Prágában él most hívott, hogy hazaküldték a munkahelyéről mert az Óvárost most önti el a víz" - írta Hargitai Julianna észlelőnk Linzből.
Csehországban is súlyos a helyzet
Csehországban szükségállapotot hirdettek ki, az Elba vízszintje hétfőn reggel meghaladta a 10,5 méteres szintet. Több helyen is embereket telepítettek ki lakóhelyükről. A megáradt Moldva részben elöntötte az állatkertet is.
Emelekdő vízszint a Dunakanyarban
Adambacsi és Szerkesztőségünk fotói Szentendréről és Vácról.
Helyzetkép Ausztriából

Köszönjük a képeket!
Víz alatt Passau belvárosa
Passaunál a Duna vízállása meghaladta az 1501-ben regisztrált 12,2 méteres történelmi csúcsot. A bajor-osztrák határon fekvő városnál – ahol a Duna, az Inn és az Ilz találkozik – az árhullám tovább emelkedik, a szakemberek szerint a vízállás a 12,50 métert is elérheti - olvashatjuk a Híradó oldalán. Az alábbi videó a Passau történelmi belvárosában kialakult helyzetet szemlélteti.
Ideiglenesen bezár az A38
A közelgő árhullám miatt tavaly a világ legjobb klubjává választott A38 Hajó a június 6-a és 10-e közötti programjait elhalasztja, vendégeket nem tud fogadni ebben az időszakban, közölték a Hajó internetes oldalán.
Jelentős vasúti késések
Fennakadásokat okoz az osztrák vasúton a Duna áradása, a folyó ugyanis vasútvonalakat mosott el, alagutakat árasztott el - olvashatjuk az Orientpress oldalán. A Budapest-Innsbuck-Zürich útvonalon járó Wiener Walzer nemzetközi vonatot nem közlekedtetik, a Németországba közlekedő vonatok jelentős, 100-120 perc késéssel, kerülő úton át haladnak osztrák és német területen.
Megállíthatatlanul jön a víz

Köszönjük a fotókat!
860 centi fölött tetőzhet
Budapestnél a tetőzés a hét második felében várható, 800 centiméter körüli vízszinttel. A jelenleg rendelkezésre álló előrejelzések szerint a Vigadó téri vízmércén mért 860 centiméteres vízállás sem kizárt - olvashatjuk a HVG oldalán.
Várjuk fotóikat!
Képeiket az árvízről várjuk Képtárunkba!
Le fogják zárni a rakpartot is
Holnap este 8-tól a BKK tájékoztatása szerint tilos megállni a rakparton.
Leállt a komp Nagymarosnál
Visegrád és Nagymaros között már most sem járnak a kompok, itt is 700 centi feletti maximumot várnak a szakemberek - a rekord tehát ennél a városnál is megdőlhet.
A Duna állása Vácnál

Borza Judit fotói Vácról, köszönjük!
Rekord árhullám jöhet
A Duna mentén rekord méretű áradás jöhet: a hidrológiai előrejelzések szerint Komáromnál pénteken fog tetőzni a Duna, akár az eddig legmagasabb mért értéket, a 802 centit is meghaladva. (Hydroinfo)

Archívum: