illusztráció illusztráció
Archívum

Viharos éjjel keleten

2011. július 16.
Kárpátalja felé távozik
A Záhony-Mátészalka vonalon jár már a vihar intenzív része, hamarosan elhagyja az ország területét. A vihar magja mellett Miskolc és Tokaj szomszédságában található még egy-egy zivatargóc.
Elment az áram a Slayer alatt?
"Slayer koncert közben elment az áram a Hegyalja Fesztiválon! Erős villámlások vannak arra és a vihar első hulláma már elment." - írja Virág Balázs. (megerősítés alatt)
Jégeső Mátészalkán
"Mátészalkát még éppenhogy elérte a vihar, már jégeső is esik" - írja Piero Mátészalkáról
Tiszatenyőn is villámparádé van
Fénykép Fénykép
Gyusza fotói, köszönjük!
Villámok hada csapott le Karcagra
Fénykép Fénykép
Sanyesz992 fényképei Karcagról, köszönjük!
hirdetés
Északkelet felé tartanak a viharok
Nagyjából a Bükk-Szolnok-Szeged vonaltól keletre tombolnak a viharok, a térségben mindenütt zivatarokról, száraz zivatarokról szóló észlelések érkeznek. A zivatarrendszer az ország északkeleti csücske, a Nyírség felé tart.
Lecsapó villámok Debrecenben
Fénykép Fénykép
Colika fényképei, köszönjük!
A Hegyalját is elérik a viharok
Perceken belül eléri a Hegyalja Fesztivál résztvevőit a zivatarok első hulláma, megérkezik a régóta várt felfrissülés. A vihar remélhetőleg nem fog károkat okozni Tokajban.
2011. július 15.
Debrecenbe is megérkezett a vihar
Fénykép Fénykép
Orosz Tibor webkamerájának felvételei, köszönjük!
Még mindig tart a villámparádé
Fénykép Fénykép
Omegas és Nagypisty fényképei, köszönjük!
Már Debrecennél jár
Ismét lecsap Debrecenre a vihar, nagy valószínűséggel ezalkalommal viszont nem fog 126 km/h-s szöllökést produkálni az időjárás. Bőven van utánpótlása is a rendszernek, Belgrád irányából folyamatosan érkeznek az újabb gócok.
Rengeteg a lecsapó villám
Fénykép Fénykép
Dékányné Andrea és Gerimet felvételei, köszönjük!
Viharok tombolnak keleten
A Tiszántúl déli kétharmadán már mindenütt zivatarok tombolnak, a rendszer fokozatosan helyeződik át északkelet felé. A Tisza-tótól keletre újabb cellák vannak kialakulóban.
Csapkodó villámok
Fénykép Fénykép
Omegas és Dlacee fényképei, köszönjük!
Felhővillámok
Fénykép Fénykép
David92 Telekgerendásról, Fpista977 Hódmezővásárhelyről küldte a fotót. Köszönjük!
hirdetés
Újabb villámfotók Orosházáról
Fénykép Fénykép
Omegas fényképei, köszönjük!
A Tisza-tó felé mozognak
Lassan az egész Viharsarkot beteríti a zivatarrendszer, melyet igen heves villámtevékenység kísér. A zivatarok első hulláma fél órán belül érheti el a Tisza-tavat.
Makói villámparádé

Günter videója Makóról, köszönjük!
Így jön a vihar a radarunk képernyőjén
Egyre erősödnek - délkeleten szupercella mozog?
Szolnok térségében folyamatosan képződnek az újabb gócok, melyek északkelet felé helyeződnek át, míg a délkeleti határszélen feltehetőleg egy szupercella mozog, radarképünkön ugyanis jellegzetes forgó mozgást mutat a cella.
Áramszünet is volt
Hódmezővásárhely kertvárosában negyed tíztől fél órás áramkimaradást okozott a vihar, jelenleg is dörög az ég - írja Borsi Jenő.
Villámparádé
Az elmúlt egy órában 17 ezer villámot észlelt villámdetektor hálózatunk. Észlelőink beszámolói szerint igen aktív a villámtevékenység a jelenleg az Alföld déli részéig benyúló vihargócban.
Cikázó villámok Orosházán
Fénykép
Omegas képe, köszönjük!
Már Törökszentmiklóson is dörög
A közeledő zivatarcellából szépeket villámlik, és halkan dörög az ég, persze mindig egyre erősebben hallom - írja Nagy Erika Törökszentmiklósról.
Sejtelmes naplemente
Fénykép
Skippylein fotója Nyíregyházáról, köszönjük!
Nyugaton már lehűlt a levegő
A front mögött, a nyugati-északnyugati országrészben jelentősen lehűlt a levegő, néhol mindössze 17-18 fokot mutatnak a hőmérők. A Tiszántúlon ugyanakkor még mindig csak várakoznak a felfrissülést hozó zivatarokra.
Miért keleten lesz vihar?
A nap folyamán egy, a hőtérképünkön is jól megfigyelhető hullámzó hidegfront vonult át hazánk nyugati területei felett, mely jelenleg a Miskolc-Szeged vonalon jár. A front mögött (attól nyugatra) stabilizálódott a légkör, ott további zivatarok nem várhatóak, legfeljebb a szél erősödhet meg (a Pilisben 72 km/h-t mért szenzorunk). Az éjszaka eseményei a front előtt, a Tiszántúlon várhatóak.
Narancssárgában úszó felhők Debrődön
Fénykép Fénykép
Seaman fotói, köszönjük!
Közeledik
Fénykép Fénykép
Makói égkép és a közelgő üllő Zákányszékről, Csaby83 és Geka felvételei, köszönjük!
Szegedről már hallatszik a morajlás
Fél órával ezelőtt narancssárga színben úszott az egész táj, kísérteties volt!
Jelenleg a Szerb határ felől villámlik és morajlás hallható. Egyre erősebb lökések kísérik a szelet - írja Tóth László Tamás Szegedről.
Naplemente
Fénykép Fénykép
Maroda István és Bodgrogi Attila fényképei, köszönjük!
Már a határon kopogtat
Ahogy a radarkép is mutatja, egy intenzív zivatarcella lépi át a szerb határt ezekben a percekben Szeged magasságában. A góc észak-északkelet felé mozog.
Riasztás
Másodfokú zivatarrisztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az Észak-Alföld, Dél-Alföld és Észak-Magyarország régiókra. Az említett térségben a zivatarokat 2-4 cm-es jég és 90 km/h feletti széllökés is kísérheti.
Viharos éjjel keleten
Ahogy előrejelzésünkben is írtuk, egy lassan mozgó hidegfront miatt igen jó feltételek mutatkoznak heves zivatarok kialakulásához az éjszaka folyamán Magyarország keleti felén. Indul élő közvetítésünk.

Archívum: