Ausztria: hatalmas havazás jöhet a gleccserekre

Síelők.hu | 2017. október 21. 13:00 | Frissítve:
A legfrissebb előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban hatalmas havazás előtt állnak az osztrák hegyek. A szerencsésebb gleccsereken a mágikus egy méter friss hó is összejöhet szerdáig.

Az átlagnál hűvösebb szeptember hetente hozta a friss havat az osztrák hegyekbe, amivel megalapozta az őszi síszezont a gleccsereken.

Kaprun csütörtökön

Október is változékonyan kezdődött, majd a borút derű követte és immáron közel két hete tart a napsütéses idő. Az aranyló ősznek azonban legkésőbb vasárnaptól vége, egy markáns hidegfront éri el Ausztriát, holnap estére 1400 méter alá süllyed a hóhatár.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kisebb-nagyobb megszakításokkal szerdáig hóeséssel számolhatunk 1000-1500 métertől vagyis az alacsonyabb hegyek is fehér ruhát ölthetnek, a magashegységekben kifejezetten télies időre készülhetünk, hétfőre -7 -10 fok közti maximumértékekkel számolhatunk 3000 méteren.
Átlagosan fél méter körüli havat várunk a tiroli gleccsereken, azonban kelet felé nagyobb mennyiségek jöhetnek össze, a számítások szerint a havazás súlypontja a Zillertali-Alpok keleti részében, továbbá a Magas-Tauern hegységben várható. Hintertuxon 80-90 cm, Kaprunban 80-100 cm, Mölltalon 80 cm hó eshet. Dachstein is kiemelkedik, 70-80 cm.
A havazás miatt hétfőre virradóra fennakadásokkal lehet számolni a magasabb (1500 méter feletti) hegyi utakon, minden bizonnyal jó társ lesz a téli gumi, hólánc többek közt az obertauerni hágónál.
A havazásból csaknem teljesen kimarad Kelet-Tirol, Karintia nagy része és Stájerország déli területei. A határ közeli osztrák síterepek közül Stuhlecken és Hochkaron 10-20 cm hó eshet, ebben a régióban a hóhatár 1300-1600 méter közt lesz.
További részletek a sielok.hu-n.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak