Tél van: 150 cm friss hó a francia hegyekben!

Síelők.hu | 2017. december 12. 4:40 | Frissítve:
Mivel bennünket itthon, Magyarországon most elkerül a havazás, döbbenten nézhetjük a nagy-britanniai, holland, belga, német és francia képeket. A havazás nagyon komoly gondokat okoz ezekben az országokban. Persze, ami az autósoknak bosszúság, az a síelőknek öröm, igaz csak hosszú távon.

Napok óta havazik a francia hegyekben. A Météo France közleménye szerint a 2000 méter feletti régióban 100-160 cm friss hó hullott az utóbbi napokban. Főleg Alpes du Sud, Haute-Savoie, Isère és Savoie megyék hegyeiben tombol a tél.

A havazás után a legmagasabb, 5-ös fokozatú lavinaveszély alakult ki néhány helyen a hegyekben. A lavinaveszély miatt nemcsak a síterepeket kellett bezárni, hanem a hegyi utakat is lezárták óvatosságból, így akad olyan település a hegyekben, pl. Nevache (Hautes-Alpes megye) 1500 méteres magasságban, amely a számítások szerint legalább szerdáig elérhetetlen marad.

VARS la Forêt Blanche
Alpes-Maritimes régióban a prefekturátus az összes síterepet bezáratta szerdáig. A Mercantour régióban már 250 cm vastag a hó. A helyi útinform híreit állandóan figyelni kell, hiszen óránként változik, hogy melyik hágót vagy hegyi útszakaszt zárják le, vagy nyitják meg.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A havazás gondokat okozott a síterepeken is, még ott is, ahol ki tudtak nyitni. Tegnap Tignes például csak dél körül tudta beindítani a liftjeit.

Risoul síterepének vezetője szerint, a következő napokban zárva kell tartaniuk a havazás miatt, de a jó hír, hogy annyi hó esett, amivel már a szezon végéig biztosított a szükséges hómennyiség.


Az alacsonyabb régiók: Provence útjai is havasak

További részletek a sielok.hu-n.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Még bizonytalan
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak