Idén nyáron lesz először Libegők Éjszakája

Síelők.hu | 2018. június 14. 8:00 | Frissítve:
2018. július 28-án, szombaton rendezik meg először a Libegők Éjszakáját Magyarországon, amikor 4 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről csillaghullást nézni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai hegyvidékek értékeire és a négyévszakos kirándulóközpontok fejlesztésére.

Az újdonságnak számító eseményt a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter június 13-án tartott közgyűlése után jelentette be Fehér Gyula, a klaszter elnöke a sajtónak. Fehér Gyula elmondta, hogy a eseményhez az ihletet a 2018. február 14-én megrendezett I. Sípályák Éjszakája adta, mely a téli rendezvény nyári folytatásának is tekinthető.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A hazai hegyek kirándulóhelyei látványosan bővülnek. Erre jó példa, hogy 2015-ben csupán 3 libegő volt hazánkban, idén ősszel már a 7. ülőlift kerül átadásra. Még az idén felvonó létesül ugyanis a Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Sástónál, ahol már folyik az építkezés.

Az I. Libegők Éjszakája nevű rendezvény 2018. július 28-án, szombaton este kerül megrendezésre 4 hazai helyszínen: Budapesten, Eplényben, Sátoraljaújhelyen és Lillafüreden. A szervezők olyan dátumot választottak, amikor a libegőzés mellett élmény lehet az is, hogy tiszta idő esetén meg lehet csodálni a Piscis Austrinidák meteorrajt. A részletes programot a szervezők júliusban teszik majd közzé.
A zugligeti úti Lóvasút rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztató házigazdája a Normafa Park volt, ők is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere támogatásáról biztosította a rendezvényt. Mikó Gergely, a Normafa Park igazgatója a hivatalos bejelentés után meghívta a sajtó képviselőit egy bejárásra, ahol libegőzés után megtekintettük a régi sípályákat és elmondta a fejlesztési terveket. Ezekről külön cikkben számolunk majd be.
További részletek a sielok.hu-n.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak