Csorbató pénteken, Chopok szombaton nyit!

Síelők.hu | 2019. december 5. 14:46 | Frissítve:
A hétvégén Szlovákiában is megkezdődik a síszezon. Kissé lemaradva, rohamtempóban működnek a hóágyúk, így is kevés pályát lehet használni az első hétvégén.

A Magas-Tátrában hagyományosan Csorbató kezdi meg először a síszezont. Ezúttal már péntektől lehet síelni, egyelőre még csak a három lenti pályán (Interski, Turistická és Juniorská). A Solisko Expres ülőlift is közlekedik, de egyelőre csak gyalogos túrázókat szállít, a fenti pályák még nem készültek el. A síterep előrejelzése szerint december 20-tól már a síelők is használhatják az ülőliftet.

Csorbató a nyitónapon (a reklám után)
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A szomszédos Tátralomnicon is csak a napokban tudták elkezdeni a hóágyúzást. Az időjárási körülmények miatt leggyorsabban a Kő-pataki-tó alatti résszel haladnak, de itt még a december 14-i hétvégéig várni kell a nyitással.

Az Alacsony-Tátrában Chopok is elkezdi a szezont szombaton. Az első napon az északi oldalon négy pályát nyitnak meg. A két ülőlift mellett található pályákat: Biela Púť (13-as) és Pretekárka (1a) pálya felső szakaszát a Luková és Priehyba állomások között. Ezen felül a két pálya közötti összekötő pályákat (2-es és 2b) készítették elő.
A fenti síterepeket a TMR üzemelteti, a napijegyeket érdemesebb a síterep (gopass.sk) megvásárolni. Tavaly óta nincsenek fix árak, kereslet-kínálat alapján dob árakat a rendszer. A síterep közleménye szerint a Gopass alkalmazás továbbra sem elérhető.

Korábban már beszámoltunk róla, szombattól lehet síelni Donovaly laposabb oldalán is.

Szombattól szintén lehet síelni Krahule síterepén is.
További szlovák síterepeken is készülnek a szezonkezdetre, amint információ érkezik, frissítjük a cikket.
További részletek a sielok.hu-n.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |