Hirdetés

Jasná: havazás miatt felcserélték a hétvégi programot

Síelők.hu | 2021. március 5. 18:07 | Frissítve:
Hétvégén öt év után ismét világkupa futamokat rendeznek a szlovákiai Alacsony-Tátrában. Ahogy öt éve, az időjárás most is befolyásolja a programot. Szerencsére, most úgy néz ki, hogy a szombati nap programját kell "csak" megcserélni a vasárnapival.

Havazás kezdődött Szlovákia északi részén, amely reggelre mínusz 10-15 fokos hideget hozhat a hegyekben és még további friss havat. A rendezők úgy döntöttek, hogy a pályakarbantartás szempontjából kevesebb munkát igénylő és eredetileg vasárnapra tervezett szlalom versenyt hozzák előre szombatra.

A verseny egyik nagy esélyese, a szlovák Petra Vlhová, aki a környéken nőtt fel, itt kezdett el síelni mivel szülei a síterep Zahradky részén található büfét vezették annak idején, és szinte minden percét itt töltötte. Egy hatalmas bukás sem vette el a kedvét a síeléstől és később itt lett ifjúsági világbajnok.

Számára különösen fontos a két hétvégi verseny. Egyrészt hazai pálya miatt, másrészt az összetett világkupa megnyerése szempontjából illene sok pontot szereznie, hogy versenyben maradjon a svájci Lara Guttal.

A szlalom szombaton 9:30-kor kezdődik, és rögtön Vlhová indul elsőként.


További részletek a sielok.hu-n.

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legfrissebb hírek
Legfrissebb hírek
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés