illusztráció illusztráció

25 fokkal köszönt be az április

Délnyugati áramlással egyre melegebb légtömegek érik el térségünket, pénteken délen 25 fok is lehet.

Csütörtökön és pénteken délnyugat felől élénk, gyakran erős szél kíséretében egyre melegebb léghullámok érik el hazánk térségét, így tovább melegszik az idő, pénteken délen akár

25 fokot is mutathatnak a hőmérők!

illusztráció

WRF modellünk által várt hőmérséklet péntek délután 3 órakor

A szerdai felhősebb időt követően csütörtökön már több napsütésre van kilátás, ugyanakkor élénk, sokfelé erős lesz a délnyugati szél, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Hazánk nagy részén délutánra már 20 fok fölé melegszik a levegő, délen és a Kisalföldön 23-24 fok is lehet.

Pénteken meglehetősen enyhe reggelre ébredhetünk, sokfelé 10 fok fölött alakul majd a minimum-hőmérséklet. Napközben a szeles, változóan felhős-napos időben országszerte 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, Szeged környékén lesz a legmelegebb, itt 25 fok is lehet a legmelegebb órákban.

illusztráció

25 fok után hidegfront jön erős széllel

Késő délutántól aztán északira fordul, megerősödik a szél, hidegfront érkezik, ezzel együtt szombatra jó néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de marad az alapvetően napos, kellemes tavaszi időjárás 13 és 18 fok közötti legmagasabb nappali hőmérséklettel.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés