Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Hevesebb viharok is lehetnek

Vasárnap a többórás napsütés mellett több tájegységünkön, nagyobb számban az ország északi felén alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Hevesebb viharok is előfordulhatnak felhőszakadás, jégeső és szélrohamok kíséretében. Többfelé felerősödik, viharossá fokozódik a déli-délnyugati szél. Délután 29-39 fok várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn az északnyugatira forduló szél sokfelé mérsékli a hőséget, hajnalban 14-21, délután 24-30 fokra készülhetünk. A napos időszakok mellett egy-egy zápor, esetleg zivatar csak északkeleten és néhol nyugaton alakulhat ki.

Kedden gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést. Egy-egy zápor, zivatar nyugaton fordulhat elő. Mérsékelt lesz a légmozgás. Friss lesz a hajnal, 11-17 fok ígérkezik, napközben 26-31 fok várható.

Szerdán a fátyolos, gomolyos idő mellett hajnalban északon többfelé, napközben helyenként lehetnek záporok, zivatarok. A nyugatias szél ismét többfelé feltámad. A csúcshőmérséklet 26-33 fok között valószínű. Csütörtökön előreláthatólag többfelé alakulhat ki csapadék.
Kiadta: Időkép (ma 10:40)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge, nyári ruha, esernyő
Lenge, nyári ruha, esernyő
Hirdetés
2 H
27
17
3 K
29
15
4 Sz
29
17
5 Cs
25
18
7 Sz
28
16
8 V
30
17
9 H
32
18
10 K
30
19
jeles nap
11 Sz
27
17
12 Cs
27
16
13 P
28
16
14 Sz
28
16
15 V
29
16
16 H
28
17
17 K
27
17
18 Sz
27
15
19 Cs
27
17
20 P
25
17
jeles nap
21 Sz
27
15
22 V
24
14
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Hársnincs
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűnincs
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Gombákmagas
Gombafélék

A csalánfélék virágporának mennyisége többfelé magas szinten, míg a pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék, a hárs, a lórom, illetve a parlagfű virágporának mennyisége többnyire alacsony szinten lehet jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, illetve nagyon magas szintet érhet el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap is kánikulára kell még számítani. Továbbra is sokaknál alakulhat ki fejfájás, migrén, fáradtság, tompaság, illetve ingerültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk.

A megerősödő szél nyugtalanságot válthat ki, illetve tovább fokozhatja a meglévő panaszokat.

A záporok, zivatarok miatt még nagyobb lesz a fülledtség, ami miatt nehézlégzés, légszomj, rosszullétek alakulhatnak ki.

Továbbá az asztmások állapota is romlik.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők és az idősek körében keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel, ezért érdemes lesz többet pihenni, kerülni a nagyobb fizikai megerőltetést.

Estétől már egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Kerüljük a nehéz ételeket, az alkohol- és koffeintartalmú italokat! Fogyasszunk legalább 3-4 liter vizet!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap több tájegységünkön, de nagyobb számban az ország északi felén kell számítani zápor, zivatar kialakulására, melyet szélerősödés, intenzív csapadék kísérhet, így sok helyen fordulhatnak elő vizes, csúszós útszakaszok. A heves zivatarok környezetében viharos széllökésekre, felhőszakadás miatt lecsökkenő látástávolságra, vízátfolyásokra, helyenként jégesőre is készülni lehet.

A zivataroktól függetlenül is erős, viharos déli, délnyugati szél gyengítheti jelentősen a menetstabilitást.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon, álló, zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! A nagy melegben könnyen lankad a figyelem, nő a reakcióidő.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap a napos időszakok mellett újabb záporok, zivatarok előfordulhatnak a Balatonnál. A délnyugati szél napközben viharossá fokozódik, majd este északnyugatira fordul. A csúcshőmérséklet 32-34 fok körül alakul, de a hidegfrontot kísérő zivatarok mögött jelentősen lehűlhet a levegő.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap északra újabb zivatarok jönnek, az Adria déli partjain lesz naposabb és melegebb az idő. A csúcshőmérséklet 30-37 fok körül alakul, de zivatarok környezetében több fokkal lehűl a levegő. A szél többfelé feltámadhat.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
34°C
felhős
33°C
Horvátország térkép