illusztráció illusztráció

A hétvégén sem lesz téli idő, majd egy mediterrán ciklon jön

A hétvége időjárása sem lesz télies, majd egy mediterrán ciklon hozhatja az újabb csapadékot.

Szombaton kezdetben a Dunától keletre és a déli tájakon többfelé számítani kell esőre, egy-egy záporra, miközben a Dunántúlon már megkezdődik a felhőzet felszakadozása, és errefelé egyre több helyen süthet ki a nap a délelőtti órákban. Napközben a középső tájakon is számíthatunk napos időszakokra, ekkor keleten, északkeleten lehet még sok felhő az égen. Délután már az ország jelentős részén száraz marad az idő, csak keleten, északkeleten fordulhat elő néhol átmenetileg egy-egy gyenge zápor. A nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet az északnyugati szél, viszont délután déliesre fordul a légmozgás, és az esti óráktól nyugaton és északnyugaton már a délies szél lehet élénk, néhol erős. Hajnalban -2 és +6, kora délután 4 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Fotó: Vass Károly /Zákányszék/

Vasárnap reggel is számítani kell felhősebb, valamint párás, ködös tájakra, de naposabb körzetekre is, majd napközben szinte mindenhol megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben, délután elsősorban a nyugati, az északnyugati és az északi tájakon lehet helyenként szükség az esernyőkre. Sokfelé megélénkül, megerősödik a délies szél, mely este északnyugaton északnyugatira fordulhat. Hajnalban csak helyenként lehet gyenge fagy, napközben pedig 3-11 fokra van kilátás, az Északi-középhegységben mérhetjük majd a legalacsonyabb csúcsértékeket.

Fotó: Lévai Réka /Tiszanána/

Hétfőn egy mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat, így sokfelé csapadékos időre kell számítani. Elsősorban esőt hozhat a ciklon, de helyenként a Dunántúlon és északon havas eső, havazás is kialakulhat átmenetileg, viszont ennek tér- és időbeli eloszlása még meglehetősen bizonytalan,

a halmazállapot-váltás nagyban fog függeni a hőmérséklet magasság szerinti csökkenésétől.

Többfelé lehet szeles az idő. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 10 fok között alakulhat, délkeleten maradhat enyhébb az idő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Lica

Szavazás

Befolyásolja az időjárás a hétvégi programod?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés