Ami biztos: rengeteg csapadék jön

| 2015. január 27. 22:16 | Frissítve:
Csütörtöktől markáns ciklon alakítja időjárásunkat, a kérdés csak az, hogy hol lesz a havazás és az eső határa.

Viszonylag ritkának számít, hogy a térségünk felett örvénylő ciklonban a légnyomás olyan alacsonyra süllyedjen, mint ahogyan a héten fog: pénteken akár 980, sőt 975 hPa alatti értékeket is mérhetünk a középpontjában.

Újabb 20-30 mm csapadék - eső, hó, havas eső 

Csütörtöktől már az említett ciklon fogja meghatározni időjárásunkat: ezen a napon a Dunántúlon (főleg a nyugati felén) és északon számíthatunk leginkább hóra, míg a keleti és déli országrészben még szárazabb időre van kilátás.

Pénteken ez a ciklon országszerte borongós, szeles, csapadékos időt okozhat. A csapadék eloszlása még meglehetősen bizonytalan, egyelőre eleinte mindenütt vegyes csapadék, majd a Dunántúlra és északra hó, máshova eső, havas eső körvonalazódik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: míg északnyugaton napközben is fagyhat, addig délkeleten akár 10 fokig melegedhet a levegő.

Vpilu727 észlelőnk fotója, köszönjük!

Szombatig tehát sok helyen újabb 20-30 mm-nyi csapadékot dobhat le a ciklon, majd szombaton egy napos csapadékszünetre készülhetünk, melyet vasárnap egy újabb mediterrán ciklon érkezése válthat fel.

Érdemes lesz figyelemmel követni az előrejelzést, változatos napok előtt állunk, melyek a frontérzékenyeket nagyon megterhelhetik!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |