Nem nyugszik az időjárás

| 2011. április 11. 18:36 | Frissítve:
Az idei április igencsak rászolgált a nevére: szeszélyes, változékony, és úgy tűnik, pár napig még az is marad.

Mint ahogy korábbi cikkünkben már szó volt róla, holnap napközben északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, lehűlést, záporokat, zivatarokat, és legfőképpen viharos szelet hozva. 

Ma többnyire közepesen vagy erősen felhős volt az ég, a légmozgást főleg a nyugati és a középső tájakon kísérték élénk, illetve erős széllökések, ám viszonylag kellemesen alakult az időjárás. Holnap reggel a felhőknek köszönhetően nem süllyednek mélyre a minimumhőmérsékletek, és éjjel a légmozgás is mérséklődik átmenetileg. A nap folyamán aztán északnyugatira fordul és megerősödik a szél, a Kisalföldön és a középső megyékben ismét viharossá is fokozódhat, és megérkezik az említett hidegfront. Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte csak a Dunántúlon, majd máshol is kialakulhatnak záporok (akár egy-egy hevesebb záporeső is), melyeket helyenként villámlás, mennydörgés is kísérhet. Zivatar kialakulásra legnagyobb esély a délnyugati tájakon van, de a középső, valamint a déli területeken sem kizárt kisebb zivatar kialakulása. 

Jobbra: az Időkép hamarosan elkészülő WRF modelljének előrejelzése a kedd este 22 és 23 óra között lehulló csapadékra (kattintva teljes méretben is)

A front előtt általában még magasra kúszik fel a hőmérők higanyszála: holnap 17-22°C között várhatóak a maximumhőmérsékletek. A viharos széllel viszont szerdán már megérkezik a lehűlés, visszaesik a hőmérséklet, és még csütörtökön is marad a kellemetlen, szeles időjárás. A hét végégig záporos, változékony idő a legvalószínűbb, reggelente és délután is az átlag alatti hőmérsékletekkel.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |