Nem nyugszik az időjárás

| 2011. április 11. 18:36 | Frissítve:
Az idei április igencsak rászolgált a nevére: szeszélyes, változékony, és úgy tűnik, pár napig még az is marad.

Mint ahogy korábbi cikkünkben már szó volt róla, holnap napközben északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, lehűlést, záporokat, zivatarokat, és legfőképpen viharos szelet hozva. 

Ma többnyire közepesen vagy erősen felhős volt az ég, a légmozgást főleg a nyugati és a középső tájakon kísérték élénk, illetve erős széllökések, ám viszonylag kellemesen alakult az időjárás. Holnap reggel a felhőknek köszönhetően nem süllyednek mélyre a minimumhőmérsékletek, és éjjel a légmozgás is mérséklődik átmenetileg. A nap folyamán aztán északnyugatira fordul és megerősödik a szél, a Kisalföldön és a középső megyékben ismét viharossá is fokozódhat, és megérkezik az említett hidegfront. Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte csak a Dunántúlon, majd máshol is kialakulhatnak záporok (akár egy-egy hevesebb záporeső is), melyeket helyenként villámlás, mennydörgés is kísérhet. Zivatar kialakulásra legnagyobb esély a délnyugati tájakon van, de a középső, valamint a déli területeken sem kizárt kisebb zivatar kialakulása. 

Jobbra: az Időkép hamarosan elkészülő WRF modelljének előrejelzése a kedd este 22 és 23 óra között lehulló csapadékra (kattintva teljes méretben is)

A front előtt általában még magasra kúszik fel a hőmérők higanyszála: holnap 17-22°C között várhatóak a maximumhőmérsékletek. A viharos széllel viszont szerdán már megérkezik a lehűlés, visszaesik a hőmérséklet, és még csütörtökön is marad a kellemetlen, szeles időjárás. A hét végégig záporos, változékony idő a legvalószínűbb, reggelente és délután is az átlag alatti hőmérsékletekkel.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |