illusztráció illusztráció

Aranyat érő májusi eső érkezik szerdán

Szerdán egy hullámzó frontrendszer érkezik délnyugat felől esővel, záporokkal, zivatarokkal.

Kedden még kitart a napos, nyári idő. Tetőzik a meleg, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk

Szerdán azonban változik a helyzet. Nyugat, délnyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, mely csapadékot és lehűlést is hoz magával. Így a hét haramadik napján délnyugat felől erős felhősödésre számíthatunk, hajnaltól előbb nyugaton, délnyugaton, majd

napközben egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok,

nyugaton csendes eső is. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. Mintegy 10 fokos hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a keleti, északkeleti országrész javára, délután 17-27 fokot mérhetünk.

illusztráció

Éjszaka az északkeleti tájakat is eléri a csapadék, és csütörtökön is sokfelé várható zápor, zivatar, nyugaton, északnyugaton eső. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többfelé erős lesz. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet, délután 14-22 fok várható. A leghűvösebb északnyugaton lesz.

Csütörtök estig többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat, mely jól jön a mezőgazdaságnak. A jelenlegi számítások szerint nagy területen 10-15, 

helyenként 20 mm-nél is több csapadék várható.

Pénteken inkább már csak szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, főként északon és keleten szeles, tavaszias hőmérsékletű időben lesz részünk.

Borítókép: Kövesi Péter

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés