Augusztus 20. időjárása

| 2011. augusztus 17. 15:22 | Frissítve:
Úgy tűnik, szombaton egy száraz hidegfront érint bennünket: szeles időre számíthatunk.

Augusztus huszadikáról sok minden jut eszünkbe: I. István király temetésének és szentté avatásának évfordulója, a Debreceni Virágkarnevál, a számos városban megrendezett ünnepi tüzijáték - no és persze az örök kérdés: vajon ebben az évben megzavarhatják-e a rendezvényeket a viharok, erős lesz-e a szél?

Kíváncsiak vagyunk Észlelőink, Olvasóink mit gondolnak, ezért erre a napra ezúttal is Előrejelzési versenyt hirdettünk: a feladat idén is a szombat este, azaz 2011. augusztus 20-án 9 órakor (19 UTC-kor) Budapesten uralkodó időjárás minél pontosabb megbecslése. Várjuk tippjeiket!

A jelenlegi előrejelzések, modellfutások szerint úgy tűnik, hogy idén augusztus 20-án egy gyenge, száraz hidegfront érinti majd hazánkat, észak-északnyugat felől kissé hűvösebb légtömegek áramlanak majd hazánk fölé, így vasárnapra várhatóan a csúcshőmérsékletek is néhány fokkal visszaesnek.

Szombaton ugyanakkor a front nem hoz számottevő csapadékot, extrém viharokat, záporok-zivatarok kialakulására főleg a nyugati országrészben, esetleg északkeleten van esély, másutt többnyire száraz időre készülhetünk.

A szél viszont északnyugatira fordul nemzeti ünnepünkön, élénk, a középső területeken és a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérsékletek 26 és 31°C körül alakulnak.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |