Augusztus 20. időjárása

| 2011. augusztus 17. 15:22 | Frissítve:

Úgy tűnik, szombaton egy száraz hidegfront érint bennünket: szeles időre számíthatunk.

Augusztus huszadikáról sok minden jut eszünkbe: I. István király temetésének és szentté avatásának évfordulója, a Debreceni Virágkarnevál, a számos városban megrendezett ünnepi tüzijáték - no és persze az örök kérdés: vajon ebben az évben megzavarhatják-e a rendezvényeket a viharok, erős lesz-e a szél?

Kíváncsiak vagyunk Észlelőink, Olvasóink mit gondolnak, ezért erre a napra ezúttal is Előrejelzési versenyt hirdettünk: a feladat idén is a szombat este, azaz 2011. augusztus 20-án 9 órakor (19 UTC-kor) Budapesten uralkodó időjárás minél pontosabb megbecslése. Várjuk tippjeiket!

A jelenlegi előrejelzések, modellfutások szerint úgy tűnik, hogy idén augusztus 20-án egy gyenge, száraz hidegfront érinti majd hazánkat, észak-északnyugat felől kissé hűvösebb légtömegek áramlanak majd hazánk fölé, így vasárnapra várhatóan a csúcshőmérsékletek is néhány fokkal visszaesnek.

Szombaton ugyanakkor a front nem hoz számottevő csapadékot, extrém viharokat, záporok-zivatarok kialakulására főleg a nyugati országrészben, esetleg északkeleten van esély, másutt többnyire száraz időre készülhetünk.

A szél viszont északnyugatira fordul nemzeti ünnepünkön, élénk, a középső területeken és a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérsékletek 26 és 31°C körül alakulnak.
Kapcsolódó hírek

  • Enyhe idővel érkezik március 15. Többnyire felhős, de enyhe idő ígérkezik nemzeti ünnepünkön, csak helyenként alakulhat ki gyenge csapadék.
  • Milyen idő vár ránk október 23-án? A köd feloszlása után változóan felhős-napos idő várható, esni nem fog. Hideg reggelt követően 15 fokra melegszik a levegő.
  • 20 fok és napsütés Péntektől erőteljes melegedés várható, napos, száraz időben bízhatunk, akár 20°C-os maximumokkal. Kirándulásra fel!
  • Március 15. időjárása Lássuk, milyen idő volt a márciusi ifjak idejében, mi várható idén nemzeti ünnepünkön.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak