Ballagás, anyák napja, május 1-je

| 2011. április 28. 10:42 | Frissítve:
Az előttünk álló hétvége mozgalmasnak ígérkezik - és ez nem csak az ünnepekre vonatkozik.

Pénteken, szombaton és vasárnap sok helyen tartanak középiskolai ballagásokat, és erre a hétvégére esik anyák napja, valamint a munka ünnepe is. Országszerte tehát sokfelé terveznek szabadtéri programokat, így nem csoda, ha sokakat foglalkoztat a kérdés: vajon kedvez-e az időjárás a kinti programok szervezésének?

Pénteken még csak elszórtan - legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon- számíthatunk záporok, egy-egy kisebb zivatar kialakulására, és a változó felhőzet mellett szombaton is inkább nyugaton, délnyugaton lehet helyi, kisebb intenzitású zivatar, vasárnap azonban beindulhatnak a komolyabb események. Egy érkező front miatt kialakuló konvergenciazóna hatására főleg a főváros térségében, valamint a középső és a nyugati tájakon lesz legnagyobb esély zivatarok kialakulására, melyek közt egy-egy hevesebb, villámlással, viharos kifutószéllel, kisebb méretű jéggel kísért felhőszakadás is lehet, de akár zivatarláncok is kialakulhatnak.

Hétfőn nagy valószínűséggel pedig fölénk húzódhat egy magassági hidegcsepp, amely labilizálja a légkört, és igencsak eseménydús napot hozhat a jövő hét elejére. Hétfőn a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk majd záporok, heves zivatarok kialakulkására, sőt, akkor a mostani számítások szerint nem kizárt zivatarrendszerek, zivatarláncok kialakulása sem. Az ezt követő napokban megnyugodni látszik az időjárásunk, már ami a viharokat illeti. De továbbra is folytatódik majd a változékony, kezdetben csapadékos időjárás,  a legfrissebb futások alapján szerdától számíthatunk majd ismét szárazabb, naposabb időre.

Pénteken szombaton tehát még kevesebb helyen zavarhatják záporok a ballagásokat, kirándulásokat, de mindenképpen készüljünk rá, nehogy meglepetésként érjen minket egy kis "égi áldás". Vasárnap pedig sokfelé nagy eséllyel kaphatunk egy záport, hevesebb zivatart a nyakunkba, a szabadtéri, kirándulós programokra vigyünk magunkkkal esernyőt, és mindenképpen számítsunk rá, hogy megázhatunk aznap.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |