illusztráció illusztráció

Belepte a hó Korzikát

Mintegy 50 éve nem tapasztalt havazás zúdolt a sokak által kedvelt üdülőhelyre, Korzika szigetére.

tizenhét óra alatt 60-100 cm friss havat mértek 900 méteres tengerszint feletti magasságban - olvashatjuk a  oldalán.
 
 
A havazás nem megy ritkaságszámba a szigeten, hiszen itt még sípályákat is találunk, inkább a hó mennyisége lepte meg most a helyieket.

 

Pénteken hajnal 4 és 21 óra között folyamatosan havazott, és a 900 méter magasan fekvő l'Ospedale településen 60-100 centiméter havat mértek. A falu krónikásai azonnal utánanéztek az évkönyvekben, és utoljára 1956-ban és 1962-ben láttak ennyi havat egyszerre leesni a környéken.
 
A sziget 3-4 sípályájának jól jött a havazás, az átlagosan 40-50 centiméteres friss hó, de a havazással érkező viharos szél miatt nem sok örömük maradt a síelőknek. Szintén megsínylették a havazást a háztartások is, az összesített adatok szerint körülbelül 8000 lakás maradt áram nélkül a havazás miatt hosszabb-rövidebb ideig.

A havazás az anyaországba is megérkezik hamarosan. Jó hír a Franciaországba készülőknek, hogy holnaptól visszatér a tél. Az észak-keleti országrész síterepei komolyabb utánpótlást kaphatnak, de az alacsonyabban fekvő (500 méter alatt) részeken is megmarad néhány centi a frissen esett hóból.
 
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés