Keleten is lehűlt a levegő

| 2012. július 19. 18:26 | Frissítve:
Vasárnapra országszerte hűvösebbre fordult az idő, keleten többfelé esős reggelre ébredhettünk.

Esős reggel keleten (vasárnap, 9:50): A keleti tájakon több helyen ébredhettünk esőcseppek kopogására, miközben a Dunántúlon egyre erősebb lökések kísérik az északias szelet. A Kendig-csúcson elhelyezett automatánk nem rég 61 km/órás lökést regisztrált. A nap folyamán keleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, ám délután a Dunántúl középső tájain és délnyugaton ismét kialakulhatnak záporok. A nyugati tájak mellett északkeleten is kísérhetik viharos lökések a szelet, de máshol is gyakran megélénkül a légmozgás.

18 foknyi különbség (szombat, 13:25): Miközben a Kendig-csúcson mindössze 12, addig Makón még 30°C-ot mérnek észlelőink.

Hűvös északnyugat, forró délkelet (szombat, 9:40): A reggeli órákban a főváros térségében mennydörgésre ébredhettünk, a zivatarok északkelet felé mozogtak tovább. Napközben jelentős hőmérsékleti kontraszt várható a Kisalföld és a Viharsarok között, északnyugaton ugyanis ismétlődő esőre, míg délkeleten továbbra is meleg, napos időre van kilátás.

Vasárnapra országszerte lehűl az idő, mindössze 20°C körül alakulnak majd a délutáni hőmérsékletek, eleinte többfelé, majd egyre inkább csak keleten, délkeleten várható eső, zápor. Hőérzetünket tovább rontja az erős, északkeleten és a Dunántúlon olykor viharos északi, északkeleti szél.

Hétfőn a felhőátvonulások mellett a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A mérsékelten meleg időben erős, helyenként viharos északi, északkeleti szélre számíthatunk.

A folytatásban dél felől enyhébb, de nagy nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így többször és több helyen kell csapadékra számítani.

Köszönjük Jokerface észlelőnk, illetve Kovácsevics Árpád és Berces Zsolt fényképét!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |