illusztráció illusztráció

Keleten is lehűlt a levegő

Vasárnapra országszerte hűvösebbre fordult az idő, keleten többfelé esős reggelre ébredhettünk.

illusztrációEsős reggel keleten (vasárnap, 9:50): A keleti tájakon több helyen ébredhettünk esőcseppek kopogására, miközben a Dunántúlon egyre erősebb lökések kísérik az északias szelet. A Kendig-csúcson elhelyezett automatánk nem rég 61 km/órás lökést regisztrált. A nap folyamán keleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, ám délután a Dunántúl középső tájain és délnyugaton ismét kialakulhatnak záporok. A nyugati tájak mellett északkeleten is kísérhetik viharos lökések a szelet, de máshol is gyakran megélénkül a légmozgás.

18 foknyi különbség (szombat, 13:25): Miközben a Kendig-csúcson mindössze 12, addig Makón még 30°C-ot mérnek észlelőink.

Hűvös északnyugat, forró délkelet (szombat, 9:40): A reggeli órákban a főváros térségében mennydörgésre ébredhettünk, a zivatarok északkelet felé mozogtak tovább. Napközben jelentős hőmérsékleti kontraszt várható a Kisalföld és a Viharsarok között, északnyugaton ugyanis ismétlődő esőre, míg délkeleten továbbra is meleg, napos időre van kilátás.

Vasárnapra országszerte lehűl az idő, mindössze 20°C körül alakulnak majd a délutáni hőmérsékletek, eleinte többfelé, majd egyre inkább csak keleten, délkeleten várható eső, zápor. Hőérzetünket tovább rontja az erős, északkeleten és a Dunántúlon olykor viharos északi, északkeleti szél.

Hétfőn a felhőátvonulások mellett a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A mérsékelten meleg időben erős, helyenként viharos északi, északkeleti szélre számíthatunk.

A folytatásban dél felől enyhébb, de nagy nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így többször és több helyen kell csapadékra számítani.

Köszönjük Jokerface észlelőnk, illetve Kovácsevics Árpád és Berces Zsolt fényképét!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés