illusztráció illusztráció

Esős hókezdet

Csapadékosan indult a szeptember, a Dunántúlon és a főváros környékén több mint egyhavi mennyiségű eső hullott.

60 mm fölött (hétfő 21:45): Dunakeszin 67, Pusztazámoron 63 mm csapadék hullott az elmúlt 24 óra leforgása alatt. Ez közel másfélszerese a szeptemberi havi átlagnak!

Kavargó felhők a Dunakanyar fölött (hétfő 18:33): Vác-Nyulason elhelyezett webkameránk gyorsított felvétele.

Újabb zivatarok pattantak ki (hétfő 17:20): A Dunakanyarban, illetve a Kiskunság déli részén ismét egyre erősödő villámtevékenységet észlel lokalizációs hálózatunk. Közben már az agglomeráció térségében is több helyen 40-50 millimétert meghaladó csapadék hullott. 

illusztráció

Felhő szállt a Mecsekre (hétfő 14:42): Jolcsi fotója Pécsről, köszönjük!

illusztráció

Majdnem 20 fokos kontraszt (hétfő 13:10): Mostanra közel 20 fokos kontraszt alakult ki az ország nyugati és keleti vége között: amíg a Kendig-csúcson mindössze 10,2 fokot mér automatánk, addig Hajdúszoboszlón 29,7 fokos nyár tombol.

illusztráció

Viharos szél fúj nyugaton (hétfő 11:30): Az Alpokalján többfelé fúj erős, viharos északnyugati szél, a Kendig-csúcson 65 km/órás lökést regisztráltunk az elmúlt órában.

Komló (hétfő 10:55): Komlón is megnehezítette a közlekedést a nagy mennyiségű csapadék. Durim R Shatri fotója, köszönjük!

illusztráció

Az ősz és a nyár harca (hétfő 10:45): Miközben az ország nyugati kétharmadán továbbra is borongós, többfelé csapadékos, őszies időjárás uralkodik, addig a Tiszántúlon továbbra is kitart a nyár, csupán vékony fátyolfelhők szűrik a napsütést. 

illusztrációillusztráció

Kétvölgyi és hajdúböszörményi webkameráink képei

40 mm közelében (hétfő 10:20): Csesztregen és Allsónémediben is közel 40 mm csapadék hullott ezidáig, és még érkezik az utánpótlás.

illusztrációillusztráció

Vorylacu és Szeli8 nevű felhasználóink fotói, köszönjük szépen!

Előzmények

Vasárnap estétől kisebb-nagyobb megszakításokkal az országban többfelé esik az eső, illetve záporok, zivatarok tarkítják az időjárásunkat. A Dunántúlon és az északi tájakon hétfő reggelig több helyen is kiadós csapadék hullott. Egyes körzetekben 30-40 mm csapadék is lehullott, Pécsett eddig 54 mm-t mértünk.

Radartérképünkön nyomon követhető, hogy épp hol hullik csapadék, illetve merre tartanak az esőt, záporokat adó tömbök.

Kiefer Béla fotója Pécsről, köszönjük!

illusztráció

Kaminari képe Pécsről és Cincinlovag felvétele Gárdonyból, köszönjük!

illusztrációillusztráció

Tamitsrob képei Bonyhádról, köszönjük!

illusztrációillusztráció

Éjjel többfelé is zivatar zavarta meg az alvók nyugalmát. Jónás Károly fotója Budapestről, köszönjük!

illusztráció

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés