Dúl a sárgabarack szezon!

| 2009. július 30. 16:18 | Frissítve:
Már egy hónapja tart a sárgabarack szezonja, sok háztartásban már meg is kezdődtek a lekvár és befőtt készítések. A jó terméshez ideálisak voltak az időjárási feltételek is.
Magyarországon Tolna megyében több mint 300 hektáron terem kajszibarack, melyek többsége ezen belül Kisvejke. Bonyhád, Bátaszék közelében található.

Idén szinte teljesen ideálisak voltak a feltételek a jó terméshez, ugyanis tavasszal nem volt kemény fagy, az elmúlt hónapok meleg, napsütéses időjárása kedvezett az érés folyamatának.  Mivel tavasszal elég kevés eső hullott a környéken, sok, de jellemzően apró barack termett idén, aki nem ritkított, kevés méretes gyümölcsöt takaríthat be.

Tolna megye legnagyobb kajszisának tulajdonosa az Agroland-nek elmondta, ott nem kellett ritkítani termését, ugyanis idén sok fa pusztult ki. Zöme tavasszal még kihajtott, majd elszáradt, vagy ugyancsak a száraz tavasznak köszönhetően felszaporodott pockok rághatták meg a gyökereket, nedvesség után kutatva.
Emellett Kisvejkén negyedik éve szép termést hozott, mondta el a helyi TÉSZ elnöke.

A sárgabarack nagyon egészséges, A- és C-vitamint, kalciumot, foszfort tartalmaz, segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.
B-17 vitamintartalma miatt megfelelő mennyiségben adagolva gátolja a rákos sejtek elváltozását elindító anyagok működését.
Jótékony hatással van a hajra és a körmökre, magjának olaja, és a gyümölcs kéntartalma regenerálja a bőrt.

Mindezek mellett a hideg gyümölcs felfrissülést hoz a kánikulai napokon!

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |