illusztráció illusztráció

Egyhavi csapadék hullhat vasárnapig északnyugaton

Több hullámban érkezik csapadék a következő napokban, a Dunántúl északi-északnyugati részén 40-50 milliméter is összejöhet.

A Pia névre keresztelt viharciklon frontjai vasárnapig változékony, gyakran csapadékos időt hoznak, emellett a szél is gyakran lesz erős, viharos.

Egy melegfront felhőzetéből csütörtök este, éjjel valószínű többfelé eső, a magasabb északi hegycsúcsokon havas eső, hó is, majd pénteken napközben inkább csak elszórt záporok, graupelzáporok, főként a hegyekben hózáporok fordulhatnak elő. 

Péntek estétől vasárnap hajnalig nyugat, északnyugat felől több hullámban érkezik a csapadék. Ez majd vegyesen lesz eső, havas eső, észak-északkelet felé haladva pedig növekszik a havazás esélye, szombaton egy napra akár többfelé is kifehéredhet a táj az ország északkeleti felén.

illusztráció

A legkevesebb csapadék összességében délnyugaton várható, ugyanakkor nagyjából a Balassagyarmat-Siófok-Szombathely által határolt tájakon 30-40,

főként északnyugaton 40-50 milliméter hullhat vasárnapig.

Azaz nagyjából tíz nap elteltével ismét lesznek olyan területei az országnak - ezúttal tehát északnyugaton -, ahol egy-két nap leforgása alatt a decemberi havi átlag is összejöhet.

Karácsonykor már kevesebb csapadékra, tavasziasan enyhe időre készülhetünk.

Borítókép: Ivanmari

Szavazás

Reménykedsz egy kis hóban szombaton?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés