Egy kis esélylatolgatás

| 2010. december 14. 11:10 | Frissítve:
Az ünnepek közeledtével egyre többünkben felmerül a kérdés: vajon milyen idő lesz idén karácsonykor?

Ugyan még van tíz nap karácsonyig, de (mint minden évben - így idén is) sokakban felmerült már a kérdés: mire számítahunk majd az ünnepek alatt?

Van, aki szerint a karácsony nem az igazi hó nélkül - és van, aki nem szeret havat lapátolni ... Egyesek szerint legyen hideg, hiszen tél van, és így legalább ha van hó, az nem olvad el - míg mások nem szeretnek fázni, és jobban örülnének egy enyhébb, tavaszias ünnepnek (bár valószínűleg ők vannak kevesebben)... Mivel még több, mint egy hét van a nagy napig, szinte bárkinek kedvére tehet majd az időjárás. Tíz nap a metetorológiai előrejelzés szempontjából hosszú idő, addig még sokminden történhet, de egy kis esélylatolgatás nem tilos, sőt, illik is a nagy várakozás közepette. :)

Ami biztos: ezen a héten még nagyon hideg éjszakák és nappalok várnak ránk, a csúcshőmérsékletek nem emelkednek majd fagypont fölé; elszórtan várható kisebb havazás, hószállingózás. Szombaton van esély vastagabb friss hóréteg kialakulására, aztán hétfőtől valamelyest enyhül az idő. Ne számítsunk tavaszra továbbra sem, de napközben már nem kell majd fagyoktól tartanunk.

Ezzel együtt az ünnepek tájékán egy mediterrán ciklon kialakulása valószínűsíthető, mely további enyhülést hozna magával, és - ha ez valóban így is lesz - csapadékosabbra is fordul majd időjárásunk.

A hóimádóknak viszont rossz hír, hogy a csapadék ebben az esetben eső formájában hullana, így az idén nem gyönyörködhetnénk fehér karácsonyi tájban - de ne felejtsük: nagyon nagy a bizonytalanság ilyen időtávra nézve.

Összegezve tehát: azt, hogy fehér lesz-e a karácsony ebben az évben, most még nem lehet megmondani teljes bizonyossággal; ebben viszont az a szép, hogy addig bárki kívánsága beteljesülhet. De ahogy közeledik a Szenteste, úgy válnak majd egyre biztosabbá az előrejelzések; érdemes tehát minden nap nyomon követni aktuális előrejelzésünket. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |