Egy kis esélylatolgatás

| 2010. december 14. 11:10 | Frissítve:

Az ünnepek közeledtével egyre többünkben felmerül a kérdés: vajon milyen idő lesz idén karácsonykor?

Ugyan még van tíz nap karácsonyig, de (mint minden évben - így idén is) sokakban felmerült már a kérdés: mire számítahunk majd az ünnepek alatt?

Van, aki szerint a karácsony nem az igazi hó nélkül - és van, aki nem szeret havat lapátolni ... Egyesek szerint legyen hideg, hiszen tél van, és így legalább ha van hó, az nem olvad el - míg mások nem szeretnek fázni, és jobban örülnének egy enyhébb, tavaszias ünnepnek (bár valószínűleg ők vannak kevesebben)... Mivel még több, mint egy hét van a nagy napig, szinte bárkinek kedvére tehet majd az időjárás. Tíz nap a metetorológiai előrejelzés szempontjából hosszú idő, addig még sokminden történhet, de egy kis esélylatolgatás nem tilos, sőt, illik is a nagy várakozás közepette. :)

Ami biztos: ezen a héten még nagyon hideg éjszakák és nappalok várnak ránk, a csúcshőmérsékletek nem emelkednek majd fagypont fölé; elszórtan várható kisebb havazás, hószállingózás. Szombaton van esély vastagabb friss hóréteg kialakulására, aztán hétfőtől valamelyest enyhül az idő. Ne számítsunk tavaszra továbbra sem, de napközben már nem kell majd fagyoktól tartanunk.

Ezzel együtt az ünnepek tájékán egy mediterrán ciklon kialakulása valószínűsíthető, mely további enyhülést hozna magával, és - ha ez valóban így is lesz - csapadékosabbra is fordul majd időjárásunk.

A hóimádóknak viszont rossz hír, hogy a csapadék ebben az esetben eső formájában hullana, így az idén nem gyönyörködhetnénk fehér karácsonyi tájban - de ne felejtsük: nagyon nagy a bizonytalanság ilyen időtávra nézve.

Összegezve tehát: azt, hogy fehér lesz-e a karácsony ebben az évben, most még nem lehet megmondani teljes bizonyossággal; ebben viszont az a szép, hogy addig bárki kívánsága beteljesülhet. De ahogy közeledik a Szenteste, úgy válnak majd egyre biztosabbá az előrejelzések; érdemes tehát minden nap nyomon követni aktuális előrejelzésünket. 
Kapcsolódó hírek

  • Csípős reggelek, hideg nappalok A jövő hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.
  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Havazás váltotta az esőt délnyugaton és északon Péntek éjjel a délnyugati és az északi tájakon váltotta fel az esőt havazás, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott.
  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak