Egy napos lehűlés

| 2011. március 25. 13:05 | Frissítve:
Vasárnapra egy hidegfront mögött egy napra hidegebb levegő érkezik, aztán viszont visszatér a tavasz.

Ma még országszerte folytatódik a napos, száraz, igazi márciusi időjárás, így aki csak teheti, töltse a szabadban az idejét, élvezze ki a napsütéses, kellemes időjárást!

Holnap az ész​aknyugatira forduló szél kíséretében egy hidegfront érkezik, észak felől megnövekszik a felhőzet, és a gomolyfelhőkből többfelé várható záporok kialakulása, sőt, a déli tájakon akár egy-egy zivatar is kialakulhat. A délutánra várható legmagasabb hőmérsékletekben nem várható ekkor még lényeges változás, csak pár fokot esnek vissza a maximumértékek, viszont északkeleten gyakran kísérik majd élénk, időnként erős lökések szelet, emiatt a hőérzetünk alacsonyabb lehet.

A front mögött vasárnap aztán hidegebb levegő áramlik hazánk térségébe, az északi tájakon csupán 6-8°C köré emelkedik a hőmérő higanyszála, de délen is csak 10°C köré melegszik a levegő. A légmozgás viszont ekkorra már jelentősen mérséklődik, de elszórtan továbbra is számíthatunk záporok kialakulására, a magasabban fekvő tájakon átmenetileg akár havaseső is hullhat.

A jövő héten viszont - a legfrisebb számítások szerint - visszatér a tavasz: napról napra egyre melegebb idő várható, hétfőn még csapadékkal és több, majd egyre kevesebb felhővel, a hét közepétől pedig akár záporos, zivataros, szeszélyesebb áprilisi időjárással.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |