Egy napos lehűlés

| 2011. március 25. 13:05 | Frissítve:
Vasárnapra egy hidegfront mögött egy napra hidegebb levegő érkezik, aztán viszont visszatér a tavasz.

Ma még országszerte folytatódik a napos, száraz, igazi márciusi időjárás, így aki csak teheti, töltse a szabadban az idejét, élvezze ki a napsütéses, kellemes időjárást!

Holnap az ész​aknyugatira forduló szél kíséretében egy hidegfront érkezik, észak felől megnövekszik a felhőzet, és a gomolyfelhőkből többfelé várható záporok kialakulása, sőt, a déli tájakon akár egy-egy zivatar is kialakulhat. A délutánra várható legmagasabb hőmérsékletekben nem várható ekkor még lényeges változás, csak pár fokot esnek vissza a maximumértékek, viszont északkeleten gyakran kísérik majd élénk, időnként erős lökések szelet, emiatt a hőérzetünk alacsonyabb lehet.

A front mögött vasárnap aztán hidegebb levegő áramlik hazánk térségébe, az északi tájakon csupán 6-8°C köré emelkedik a hőmérő higanyszála, de délen is csak 10°C köré melegszik a levegő. A légmozgás viszont ekkorra már jelentősen mérséklődik, de elszórtan továbbra is számíthatunk záporok kialakulására, a magasabban fekvő tájakon átmenetileg akár havaseső is hullhat.

A jövő héten viszont - a legfrisebb számítások szerint - visszatér a tavasz: napról napra egyre melegebb idő várható, hétfőn még csapadékkal és több, majd egyre kevesebb felhővel, a hét közepétől pedig akár záporos, zivataros, szeszélyesebb áprilisi időjárással.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |