illusztráció illusztráció

Elázhatunk szilveszter éjjel

Télies fordulat továbbra sem jön, de szilveszter este, éjjel egyre többfelé szükség lesz majd az esernyőkre.

Itt az év utolsó hétvégéje, de az igazi téli idő ekkor sem tör ránk. A szombati nap sokfelé indul párásan, ködösen, helyenként szitálás, ónos szitálás is előfordulhat, de számottevő csapadék továbbra sem várható. Napközben lesznek tartósabban felhős, borongós, szürke tájak, ahol csak lassan oszlik fel a köd, de délután az ország legnagyobb részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Esni ekkor sem fog, legfeljebb a tartósabban ködös tájakon fordulhat elő gyenge szitálás. Napközben helyenként élénk lesz a délnyugati, nyugati szél. Reggel általában -3 és +6, kora délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban borongós, szürke tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

illusztráció
Egy párás, ködös reggel | Fotó: Mádi József

Szilveszter reggelére is sokfelé képződik pára, köd. Napközben naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de lesznek olyan országrészek is, ahol fátyolfelhők szűrik majd a napfényt. Napközben csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg szitálás, kisebb eső, de reggel néhol ónos szitálás is előfordulhat. Az esti, késő esti óráktól kezdve északon és északnyugaton már szükség lesz az esernyőkre,

majd éjszaka egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol akár villámlás, égzengés sem kizárt.

A déli-délkeleti szél egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon erős széllökésekre is számítani kell már a délelőtti óráktól kezdve nagyjából éjfélig. A borongós, szürke tájakon 2-6, máshol 7-13 fokra van kilátás napközben. Szilveszter este, éjjel sem lesz igazán hideg, téli idő, mindenhol fagypont felett alakulhat a hőmérséklet, a szelesebb tájakon még éjfél körül is 6-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

illusztráció
Tatabányai "varázstükör" | Fotó: Magerlaszlo

2024. első napján egy hidegfront hoz kezdetben többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délután már csak keleten, északkeleten eshet. Kelet felé gyorsan távozik a csapadék, estefelé már sehol sem lesz szükség az esernyőkre. Kissé szeles lesz az idő. Hétfő hajnalban 1 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás, majd napközben 4 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden sok felhő lesz felettünk, de késő délutánig számottevő csapadék sehol sem várható. Feltámad a déli-délnyugati szél. A csúcsértékek 5 és 13 fok között alakulhatnak.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Béres József (Budapest)

Szavazás

Hol töltöd a szilveszter estét?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés